|
Што е Адвентистичката црква? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 39> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema potreba od vakvi komentari na bilo koja tema. Imame pravila na forumov i drzhete se za niv. Ako imash nekakva primedba do moderatorot ili administratorot togash obarati im se po LP. Temite ne se mesto za toa. Osho ne e nikakov pretstavnik na bilo koja religija i si go dava samo svoeto lichno mislenje za razlichnite religiii i filozofii, kako shto gi davame i nie na ovoj forum. Ako neshto ne ti se dopagja vo vrska so onoa shto toj rekol, a e objaveno vo temata za nego, togash repliciraj konketno za toa vo taa tema, a ne opshto vo ovaa. Ovaa tema e "Што е Адвентистичката црква?" i pretstavuva mesto za afirmiranje na adventizmot i diskutiranje za nejzinata doktrina, a ne za analiziranje na nekoi drugi veruvanja, religii, filozofii i lichni mislenja. Изменето од Messenger - 27.Април.2010 во 17:42 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Niko777
Сениор Регистриран: 12.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 170 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger,
Тор пишува на неговата тема "Ошо" за Исус, бидејќи Ошо си земал право да даде осврт за Исус. Адвентистите, меѓу другото, си земаат право да даваат осврт за сите модерни учења, спиритуалности, и политички и верски случувања во светот. ТОА е ДЕЛ од Адвентистичкото учење на Blagoj_s, бидејќи докажува исполнување на пророштвата од Библијата, Откровение, итн. Зошто неправедно го банираш Blagoj_s ? Зар ќе почнеш да ни забрануваш да пишуваме ?? само затоа што ти не знаеш што све опфаќа темата на која се зборува.... Ти наводно самиот си против "догми" во твојот потпис, и се буниш зошто некои суделе некои други.
Изменето од Niko777 - 27.Април.2010 во 09:49 |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Адвентистичката црква е црква- како и сите други христијански цркви - ништо повеќе и ништо помалку.
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagoj_s, otvaranjeto na sopstvena tema ne mu dava pravo na chlenot da pishuva nadvor od nejziniot topik. Za nego vazhat istite pravila na forumot kako i za site drugi chlenovi.
Temata shto ti si ja otvoril glasi "Што е Адвентистичката црква?", a ne "Shto e New Age?" ili "Shto e joga?" Za vakvoto spamiranje imash povekje opomeni od moderatorot i so posledniot komentar (koj ti e sokrien) pokazhuvash deka voopshto ne pridavash nikakva vazhnost na forumskite pravila i propisi na koi si se slozhil vo momentot koga si se zachlenil. Za vakviot odnos se dobivaat nekolku dena odmor. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Osveti gi vo Svojata vistina.Tvoeto Slovo e vistina.[Jovan 17,17] Tvrdoglavi i so nebrezani srca i usi! Vie sekogas mu se protivite na Svetiot Duh!Kako vasite tatkovci taka i vie![Dela 7,51] |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagoj, temata e "Што е Адвентистичката црква?" , ne e "Shto e New Age?"
Ti vekje so nekolku komentari, edno po drugo, odish nadvor od temata. |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znaesh zatoa shto taa doktrina ne e spodelena od Hristijanstvoto. |
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sum znal deka toa e doktrina ama sto i da e (donekade) ima logika ... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da morala da se izmisli taa teorija oti bez nea , bajkata za gospod seprisuten i seodgovoren za site aktivnosti na lugjeto bi bila neodrzliva abe i togas pred 2000 godini svestenicite bile lucidni, i se osiguraa od propagjanje na nivnoto veruvanje Изменето од anakin - 15.Април.2010 во 22:11 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tokmu toa e doktrinata na evrejstvoto koe poteknuva od Stariot Zavet - tzimtzum.
Bozhjeto povlekuvanje (tzimtzum) e sozdavanje prostor za samostoen razvoj na Kreacijata na koja Toj daril i garantiral sloboda na izbor. Edinstven zakon koj vladee ponatamu e onoj na kauzalnosta - prichina i posledica. Изменето од Messenger - 15.Април.2010 во 22:09 |
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spored moeto veruvanje Bog na chovecot mu dal ZDRAV RAZUM za da go koristi kako sto saka, tuka Bozjata rabota prestanuva, od tuka covekot e sam da odi ponatamu....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aha nevidena emisija koga ja gledas se prasuvas koj e tuka gospod imalo na forum teorii deka seto dobro i kreativno go pravi covekot i rakata mu e vodena od gospod a seto loso go pravi covekot a rakata mu e vodena od sotonata koga go procitav tuka na forumot se zgranav, zar navistina milel deka lugjeto se kukli a gi vodat dva kuklari?????? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na Discovery isto ima mnogu poucni raboti na primer vo emisijata "How its made" nekoj ja gleda ?????
|
||
Give me your secrets
||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da blagodaram, i jas go slusam, ima dobri i poucni raboti koji moze da se slusnat. Pozdrav |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |