|
ШЕГИ (само за напредни верници/неверници) |
Внеси реплика | страница <1 111213 |
Автор | |
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Termodinamika pakla
Na Univerzitetu u Va?ingtonu profesor je na ispitu dao i neobi?no dodatno pitanje. Odgovor jednog studenta je bio toliko ma?tovit, da profesor nije odoleo isku?enju da ga prosledi svojim kolegama i prijateljima. Bonus pitanje: Da li je pakao egzoterman (odaje toplotu), ili je endoterman (upija toplotu)? Ve?ina studenata odgovorila je na pitanje pozivaju?i se na Bojlov zakon (gas se prilikom ?irenja hladi, a zagreva se ako mu se zapremina smanjuje) ili sli?no. Jedan student je napisao slede?e: Prvo, treba da znamo kako se masa pakla menja sa vremenom. Dakle, treba nam stopa rasta broja du?a koje u pakao ulaze i onih koje iz njega izlaze. Smatram da mo?emo sa sigurno??u pretpostaviti da du?a koja jednom u?e u pakao, vi?e iz njega ne izlazi. Prema tome - ni jedna du?a ne izlazi. ?to se ti?e broja du?a koje ulaze u pakao, neke religije tvrde da ako niste pripadnik njihove religije, onda ?ete i?i u pakao. Po?to postoji vise od jedne ovakve religije i ljudi ne mogu biti pristalice vi?e od jedne religije, mo?emo pretpostaviti da neke du?e idu u pakao. Obzirom na procentualno stanje broja ro?enih i umrlih, mo?emo o?ekivati eksponencijalni prira?taj broja du?a koje odlaze u pakao. Sada obratimo pa?nju na promenu zapremine pakla jer, prema Bojlovom zakonu, da bi temperatura i pritisak u paklu ostali konstantni, zapremina pakla mora da se pove?a proporcionalno broju dodatih du?a. Ovo nam daje dve mogu?nosti: 1. Ako pakao ekspandira sa manjom stopom rasta od stope porasta broja prido?lih du?a, onda ?e temperatura i pritisak rasti, dok ne do?e do eksplozije pakla. 2. Ako se se pakao ?iri br?e nego ?to raste broj du?a u njemu, onda ?e pritisak i temperatura opadati dok se pakao ne zaledi. Pa, koja je mogu?nost ispravna? Ako prihvatimo postulat koji mi je dala koleginica iz grupe - Tereza, i to jo? dok sam bio bruco?, i koji glasi: "... pre ?e osvanuti hladan dan u paklu nego ?to ?u ja spavati sa tobom" i ako pri tom uzmemo u obzir nesumnjivu ?injenicu da ja jo? nisam imao seksualni odnos sa njom, dolazimo do zaklju?ka da mogu?nost broj 2 ne mo?e biti ta?na, ?ime dokazujem da je pakao egzoterman i da se ne?e zalediti. Student je ocenjen jedinom odli?nom ocenom u tom roku. MAessenger: Samo go popraviv naslovot na temata. Изменето од Messenger - 28.Мај.2009 во 16:33 |
|
Внеси реплика | страница <1 111213 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |