![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 67> |
Автор | |
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BOJA NA LIČNOSTA Postojat ličnosti vo različni boi: "Zelenata" ličnost e polna so nadež i život. "Sinata" ličnost e ličnost na neboto i moreto - široka duša! Ima i "žolta" ličnost - taa sjae i gree! Ima i "crvena" - ja krasat hrabrost i ljubov! Ima i "bela" - ličnost na slobodata! I "violetova" - spremna i odgovorna! I "portokalova" - kako vitamin e! "Siva" e ličnosta koja molči, se čudi i se vosh*tuva! "Crnata" so polni gradi život živee! No samo VINOŽITOTO CELINA E!" |
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Nishto slichno kako ova
Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Whoo... whoo... whoo... Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo And the days go by... Like a strand in the wind... In the web that is my own... I begin again Said to my friend, baby... Nothin' else mattered He was no more... than a baby then Well he... seemed broken hearted... Something within him But the moment... that I first laid... Eyes... on... him... all alone... On the edge of... seventeen Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... ooo baby... ooo... said ooo... Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo I went today... maybe I will go again... Tomorrow And the music there it was hauntingly... Familiar And I see you doing... What I try to do for me With the words from a poet... And the voice from a choir And a melody... nothing else mattered Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... ooo baby... ooo... said ooo Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo The clouds... never expect it... When it rains But the sea changes colours... But the sea... Does not change And so... with the slow... graceful flow... Of age I went forth... with an age old... Desire... to please On the edge of... seventeen Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo Well then suddenly... There was no one... left standing In the hall... yeah yeah... In a flood of tears That no one really ever heard fall at all Oh I went searchin' for an answer... Up the stairs... and down the hall Not to find an answer... Just to hear the call Of a nightbird... singing... Come away... come away... Just like the white winged dove... Sings a song Sounds like she's singing... Ooo... baby ooo... said ooo Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo... baby ooo... said ooo Well I hear you in the morning... And I hear you... At nightfall... Sometime to be near you... Is to be unable... to hear you... My love... I'm a few years older than you... Just like the white winged dove... Sings a song... Sounds like she's singing... Ooo baby... ooo... said ooo |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Uspavanka za decakaBalasevicPricace ti jednom mozda kako sam ja bio sto-sta pile moje, pace moje malo mudrovace badavani kad me nema da se branim da sam blizu, ne bi im se dalo Pricace ti o plovidbi ti sto nisu sidro digli sta sam za njih neg' ukleta sajka tvrdice sa cudnim sjajem da sam drhtao pred zmajem videli su oni iz prikrajka Al' ti slutis otkud bore trunje se u oku diglo olujno je tamo gore gde nas nije puno stiglo znam da sanjas more sveca i korake po tom doku ti si tamo bio u mom oku Pricace ti, kojekakvi zloba se k'o rubin cakli kako odjek mog osmeha jeci i klece se u pretpostavke kljuckajuci kao cavke moje lose prepricane reci Brojao sam ljude s krsta pravila i izuzetke posvud promasena vrsta samo retki nadju retke znam da sanjas vaskrsenje jednu siluetu plahu ti si tamo bio u mom dahu Pricace ti jednom svasta boljima se tesko prasta pile moje, pace moje malo i silni misevi u boci javice se k'o svedoci pustolovnog traganja za Gralom Ne znam vise, Boze prosti dal' da strepim il' da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim ako nije kasno vec Jer znam da sanjas rimovanja krike i tisinu nemu ti si bio svugde u mom' svemu pile moje, pace moje malo lavce moje |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
detska pesna
Цуцул паси говеда покрај река Ситница поминала лисица добро утро цуцуле дал Бог добро лисицо што е врева во село Комарец се женеше за мушичка девојка петел дрва цепеше кокошка ги редеше петелот и велеше Ој кокошке мендушке убо реди ги дрвата да не ти ги скршам ребрата |
|
![]() |
|
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
![]() Кој знае дали некој живее внатре! Ниту еден стих не го погоди! Изменето од Pica pica - 18.Декември.2011 во 17:58 |
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
Очи полни со љубов Со брзина на светлината со копнежот на срцето те побарав во расплетот на времето Пронајди ме во допирот на душата погледни ме со очи полни љубов насолзи ги од радост заплачи денес е денот што не води на полна месечина во морската шир заедно секогаш во хармонија и мир Не барај очекување сонувај разбудување побарај ме мене да се видиш себе во огледалото на очите останувам само твоја ...ти си љубов моја ...... ![]() |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
...Zapleshi samnom kada ti prigjem kao strast, kao njezhnost, razotkriven i svoj a ipak josh nepreproznatljiv i teshko shfatljiv... Zapleshi u dvorani sjena, kada zaustavim smrt na dovratku da te josh ne odvede, prije nego do kraja, glazba odsvira svoje... Zapleshi i ne pitaj kako se zovem, jer ja sam samo ZHIVOT, najdrazhe jedino moje. |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
OVE NOĆI
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati na primjer: "Noć je puna zvijezda, trepere modre zvijezde u daljini". Noćni vjetar kruži nebom i pjeva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je, a katkad je i ona mene voljela. U noćima, kao ova, držao sam je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Voljela me je, a katkada sam i ja nju volio. Kako da ne ljubim njene velike nepomične oči. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Pomisao da je nema. Osjećaj da sam je izgubio. Изменето од lotus flower - 07.Декември.2011 во 00:28 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() |
|
![]() |
|
Во дарежливоста и помагањето на другите како река биди, Во сочувството и милоста како сонцето биди, Во криењето на туѓите грешки како ноќта биди, Во бесот и лутината како да си мртов биди, Во едноставноста и скромноста како земјата биди, ... Во толерантноста како море биди, Или постои како што си, или како што изгледаш биди....... |
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Moja te reč dotakla
u trenu kad si odlučila da ne veruješ nikome ko je odrastao i ko pokušava da te ukroti. ... Kao ptica nevidljiva, kao žuti list koji te u šetnji presretne naglo i upozori na pad. Jer jesen je. Jer sve je prolazno i sve se smenjuje. Kao da gledaš veliku reku u predvečerje koja odnosi bele lađe, a iza svakog malenog osvetljenog prozora možda odlazi neko koga bi mogla zavoleti zauvek. Pero Zubac |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Mika-d-grejt-Antic ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
Кога работите се тешки,а некогаш се, Кога патот секогаш како да врви нагоре, Кога средствата се ниски,а долгот висок, Сакаш да се насмевнеш,но се слуша писок. Кога твојата грижа ти вели тебе трај, ... Одмори се малку,но не се откажувај ! Животот е таков некогаш ни суди, Но никој од нас не треба да се чуди, Неуспехот ќе сврти друга страна, Победата е блиску,ќе залечи рана. Не откажувај се, можеби малку време има, но успехот доаѓа по секоја зима. Успехот е неуспех само наопаку свртен, Во облакот на сомнеж од свое семе за’ртен, Колку си бил близу никогаш не ќе знаеш, Најважното нешто е да истраеш. Затоа бори се тешко со последна снага, Од поразот не ќе остане ни трага. Едгар А.Гест |
|
![]() |
|
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Кафу, Кака, Ето, Деко,
Дида, Мота, Един Џеко.
Меси, Парк, Одо, Стам,
Нани, Киву, Филип Лам.
Калу, Пепе, Красиќ, Дони,
Мело, Баџо, Лука Тони.
Муту, Срна, Уче, Кајт,
Зико, Фиго и Јан Рајт. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |