|
Религија и хомосексуалност |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Автор | |
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Следново е извадок од книгата And Say Hi To Joyce од Joyce Murdoch и Debbie Price.
(ќе ми извините малце за преводот, малку буквално го преведувам) Една професорка по инженерство го чести вечера во ресторан својот маж, кој е loan officer (ај помош со превод), бидејќи конечно ја послуша и ја избрича својата неуредна брада која ја порасна додека беше на одмор. Неговиот омилен ресторан е обично место, каде тие двајцата се чувствуваат удобно во обични панталони и маички од мешан материјал -памук и полиестер. Но, како и секогаш, таа го носеше ланчето со златен привезок и бисер што тој и го даде на денот на нивниот развод. Тие се смеат на мениата бидејќи знаат дека тој секогаш завршува нуркајќи во џиновска чинија од свински ребра, а таа нема да попушти на ништо по-калорично од ракчиња. Kвиз: Колку библиски забрани тие прекршуваат? Па, жените мораат да бидат 'покорни' на мажот (I Петар 3:1). И на сите жени им е забрането да поучуваат (да предаваат на) мажи (I Тимотеј 2:12), да носат злато или бисери (I Тимотеј 2:9) или да се облекуваат во машка облека (5 Мојсеј 22:5), Морска храна и свинско не доаѓаат во предвид (Левит 11:7, 10) како и лихварството (5 Мојсеј 23:19), бричењето (Левит 19:27) и носењето на облека од повеќе од еден материјал (Левит 19:19). И како што Библијата ретко признава развод, тие вршат прељуба, што носи сурова казна со каменување до смрт (5 Мојсеј 22:22). Тогаш зошто тие толку убаво си поминуваат? Можеби бидејќи тие не би трошеле време да се грижат за правила што изгледаат апсурдни, анахрони, заостанати или во најмала рака - нереалистични. Сепак истиот овој модерен пар денес лесно би се вклучиле во милионите американци кои никогаш не би се поколебале да се потпрат на Библијата за да ги објаснат нивните анти-геј ставови. Ајде сега чекам кометнари на ова |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas mislam deka velese samo sega ne mi teknuva koj...
|
|
и то...
|
|
Macedalien
Сениор Регистриран: 15.Април.2005 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некој некогаш велеше дека мавањето со дрвја и камења по нешто е обид (стерилен) за да си докажеме дека сме спротивното...
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a i da ne zboruvame kolku svestenici se homoseksualci.......
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Religijata e ideologija....moralni pravila napishani od nekogo...zatoa mislam deka bash nema nikakva vrska so seksualnata opredelenost na licnosta...pa moze da e ateist i homo
|
|
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така најлесно се препознава тека требало и треба, по негирање, одбивање, неприфаќање, затоа е битна храброста да се признаи и да се појди... |
|
Macedalien
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не немало потреба. |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те*е, очигледно не те праќале на психијатар кога требало. Па затоа тоа што го имаш се развило од мало и безопасно во она што е денес, неконтролирано и големо Изменето од Чорбаџија |
|
Macedalien
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај по ред : Јас сум во брак веќе три години. Се венчав во општина и доволно ми е. Религии и човечки табиети скриени под закрила на некоја секта или сирконскрипција не ми требаат. Доколку дете посвојам или направам (мајка сурогат), тогаш ќе го воспитувам исто како и ти. Што имаш ти повеќе од мене. Што е нормална околина? Некоја околина кадешто има и мајка и татко коишто не им служат за ништо на децата и коишто ги оставаат сами на те*е? Не фала! Ако детето има другари коишто ќе ти бидат синови или ќерки а коишто ќе му се потсчмеваат на моето - тогаш ќе заклучам само ЕДНА работа : ТИ не си го воспитала правилно и добро и не си одвоила ввреме да му кажеш дека на светот има разлики. Детето нема да го воспитувам и да му налагам што да избере - сам нека си види. Знам само дека нема ништо да му наметнувам! ТОлку! |
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прашање до Macedalien, дали би се венчал со маж во црква и дали потоа би посвоил дете?И како би го воспитувал тоа дете, на кого ке му рече мамо а на кого тато,дали мислиш дека тие деца би раснеле во нормална околина и дали мислиш дека е тоа нормално. Каков ке биде односот на тоа дете со другарите и дали ке биде изложено на подсмев.Дали тоа дете ако е машко ке го воспитуваш дека утре треба да се жени или мажи? A kе даде некој коментар за ова? |
|
Macedalien
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле немој со методите на твоите родители - ако за секоја ситница кај психијатар те испраќале... |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види... јас те разбирам и сфаќам, не знам како да ти објаснам.... ал сите ние сме тука, со те*е, нема потреба повеќе од стравови, неизвесност, никој повеќе нема да те злоставува. Ние сме тука со те*е! Нема потреба повеќе од тој зид што го постави околу се*е, слободно зачекори во животот со осмех на лицето и поглед напред. Биди храбар.
|
|
Macedalien
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знаев дека имаме баба Ванѓа на форумов. Ако ти знаеш една цртичка од мојата биографија - ја станувам транссексуалец т.е. женско и те барам специјално за да се мажам со те*е Ептен плитко размислување - детство со “трауми“ како моево добро би ти дошло за да те превоспитаат. Ама се плашам да не е касно |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј... извини... дури сега гледам колку си имал несреќно детство, трауми, очај и потиснат гнев извираат од те*е. Во право си... заслужуваш парче раат. Прај ќеиф |
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |