![]() |
|
Библиски христијани |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415> |
Автор | ||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Незнам кој како размислува, но кога јас велам протестант во глава имам претстава на човек од протестантска деноминација и ништо повеќе.
Но многу добро знам како протестантите се ругаат со изразот “православни“ и како ги нарекуваат-НЕВЕРНИЦИ.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
|
Toa sto nekoj drug mene me narekuva protestant ne znaci deka jas taka se cuvstvuvam, isto kako sto koga nekoj se narekuva pravoslaven jas ne go gledam takov. Vo samiot termin protestant se sodrzi imenkata protest pri sto se doagja do mislenje deka protestantite protesiraat. A vsusnost e obratno. Nie ne protestirame tuku si go prifakame Svetoto Pismo kako edinstven izvor na nasata vera.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Факт е дека реформи во православието се НЕОПХОДНи и процесот е веќе започнат...но кој се отклонил од учењето и кој не постапува по истото е друга тема, долга и широка, “не секој што вели Господи, Господи ќе влезе во царството Божје“
Но не ми е јасно зошто се оградувате од изразот протестанти, не зборуваме овде за протест пред собрание или било што, но тоа е факт, па овие цркви се протестантски, од каде пак сега оградување од тоа? Тоа не е навреда. Зошто не ми одговори на постот туку ми мрдаш лево и десно?
|
||
|
||
![]() |
||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
|
Ne se samo Baptistite Bibliski Hristijani! No Bibliskite Hristijani ne se protestanti bas zatoa sto ne protestiraat protiv Svetoto Pismo i ne mi dodavaat nisto na toa. Kako sto kazav pravoslvnite se protestanti zasto se otklonija od pravata vera so nivnite sveti otci i predanija i red drugi inklinacii koi se nedozvoleni.
|
||
![]() |
||
|
Al dra, кој тоа ние?
Негирај го постов аргументирано те молам, па да видиме каде грешиме/грешам...
|
||
|
||
![]() |
||
|
Ne znam zosto Bibliskite Hristijani gi karakterizirate kako protestanti. Pa nie ne protestirame! Nie go prifakame Bozjiot Zbor kako edinstven izvor na nasata vera. I ne dodavame nitu odzemame nisto od toa. Ako nekoj dodava nesto na ova toa se pravoslavnite. Pa spored toa pravoslavnite se protestani zasto protestiraat protiv Bozjiot Zbor i gi dodavaat i ucanjata na nivnite ,,Sveti otci" kako dopolnitelen del na Svetoto Pismo. Ako barate protestanti povelete vo pravoslavnite crkvi. Protestiraat i protiv Bozjite zapovedi.
Изменето од AlDra - 11.Октомври.2008 во 17:31 |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Евангелос, ти сведочам одново дека ЖИВОТО СЛОВО БОЖЈЕ за кое сведочи Библијата е вистинскиот животопријатен фундамент (темел) врз кого се темели ВИСТИНСКАТА ЧИСТА ВЕРА! ТОА СЛОВО е многу поголемо дури и од Најсветото Писмо на земјата (Библијата). Тоа може без Библијата а Библијата неможе безнего! Безнего никој неможе точно да ја разбере Библијата а кому тој ја открива тој е исполнет со Љубов кон секого а посебно кон оние што веруваат на името Христово! Шалом |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Go prefrliv ovaa ovdeka za da odgovara na temava se nadevam nema da se lutis... Od ovaa sto go velis ti ,izlaga deka vie, imate nekoj poseben pristap do Biblijata, sto se razlikuva vasiot pristap do biblijata od pristapot na drugite???? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Da toa e vo red, no, istoto go velat i protestantite???? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
|
КАЈ ИМАТ ТАКВА? ![]() Изменето од Tetratka - 11.Октомври.2008 во 14:45 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Не, туку верата без додатоци, новотарии и сл. е СТАРА вера - чиста вера.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
neo_wmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
|
Да, да. Од тоа што го кажува Евангелос, така е. Тие се раководат само на божјиот збор. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
![]() |
||
|
Znaci ako smem da zaklucam vie se vodite samo po bozijot zbor ???? |
||
Give me your secrets
||
![]() |
||
Tetratka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
|
Верата без дела е Мртва вера ... ВЕРАТА БЕЗ ТРАДИЦИЈА Е НОВА ВЕРА - ПРАЗНА ВЕРА ... ... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1112131415> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |