![]() |
|
Месото е убиство !!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11121314> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKAM DA VI PISAM
SUM SE SRETNAL SO NUTRIOCIONISTOT MITIC TOJ KAZAL- KOLKU SO E STRUCEN VIKA SITE VEGETARIJANCI- PRAVAT GRESKA NEPRIMAT ENZIMI OD MESO A NA 50 GODINI KJE IM VISI MUSKULITE NA RACETE I LICETO PA DA VI PRENESAM AKO ME LAZEL JAS VE LAZAM VAS ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
invader ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
adios!
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
знаеш што??? ај направи статистика ти колку доктори ке ти го речат тоа ти што го велиш и колку доктори ке речат дека месото може да се замени со било што друго од животинско потекло па дојди речи. до тогаш не ти реплицирам веке...а тоа за исклучоци слободно бладај. ај да одме на лекар да видиме кој е поздрав од нас двајца. Пријатно!
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
invader ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
toa se isklucoci
ama koga bi bilo pravilo sigurno,bi se pokazale nekoi znaci na apstinencijata od jadenje meso. nisto ne moze da gi zameni(100 %) zivotinskite proteini. |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
епа јас лично знам девојка која е растена мегу родители-вегани и од дете не јаде месо..нема смисла да ставам нејзина слика ама оди со наша позната личност..па сега ти види дали таа е убава или не!
|
|
|
|
![]() |
|
ne znam dali ima nekoj sto uste od kako mu izlegle prvite zabi ne jadel meso vo bilo kakva forma!
i kako ponataka se raxzvival do i posle pubertetot! tesko! |
|
![]() |
|
ма немооој збориш ко да мора да се јаде месо
Изменето од blueprayer - 28.Април.2008 во 00:39 |
|
|
|
![]() |
|
covekot po priroda e poveke mesozder odkolku"trevopasen"
edina razlika megu nego i zverovite e sto toj go prigotvuva mesoto ne go jade zivo! |
|
![]() |
|
тоа треба да се спречи!
|
|
|
|
![]() |
|
a be ajde
po selava sekojdnevno ki koljat ,svinji kokoski,telinja ,goveda!pa si gi krkaat odma posle. |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
...realno nie sme na sredinata... pred nas se kanibalite koi pecat i jadat luge... nie gi peceme i jademe zivotnite...a i zivotnite (barem nekoi) ne bi ni prostile ako ne nacekaat... verojatno toa e sindzirot na ishranata....
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Да, затоа и го дадов примерот за сопругот, кој до
денес е “трауматизиран“ бидејќи видел, и затоа реков да ги замислиме
животните во кланица....
По однос на тоа прашање ми се допаѓа ставот на оние источнички религии кои не јадат месо, незнам точно кои се, хинду? Или повеќе се можеби? Тоа ми се допаѓа кај нив многу... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Многу убав пример даде Марија! Јас велам, не мора да присуствуваме на чинот на убиство на некое животно кое го јадеме за да сватиме што јадеме и што всушност сме направиле. Доволно сме умни за да го сватиме тоа и без очигледен пример! Замислете си ги само "џелатите" кои им пресудуваат на кутрите животни! Какви срца ли имаат тие??? Или замислете си ги ловџиите!!! Убиваат од задоволство и рекреација, а после се знае - "Ручали смо месо и глодали смо кости добрих животиња" - Милан Младеновиќ (Ми мењамо дан за ноч). Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:35 |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Интересна тема... Не сум вегетаријанец, ама многу малку јадам месо. Всушност, кога морам. Нели, сепак сум мајка, готвам, па неможам баш да ги лишам и останатите од месо на трпезата, а за себе да правам посебно. Но, да речам, за мене ќе си црпнам од се друго, но тоа не е вегетаријанство, бидејќи е зготвено со месо, месото е сепак тука, дава вкус... ![]() Кога се коле животинчето, што мислите, нели е тоа исплашено? Знам дека звучи сурово...ама така е. При стравот се лачи адреналин, па всушност ние го козумираме и адреналинот на животиончето, т.е. неговиот стрес. Погледнета ја срната што пасе....а погледнете го крволочниот ѕвер-месождер. А? ![]() Мојот сопруг како мал присуствувал на стравична за него глетка. Имено, за некој празник, неговите купиле живо јагненце и го чувале неколку дена. Маж ми се разбира, како дете, му се радувал и го хранел. А потоа дошол и тој ден, кога за жал, јагнето било заклано, ама уште пожално-тој го видел тоа. До денес неможе да вкуси јагнешко месо, колку и да е вкусно приготвено. А што е со телињата во кланица? Сакате уште? ![]() Е сега, научниците велат демек месото имало аминокиселини неопходни за организмот. Не е точно, многу намирници од растително потекло ги содржат истите аминокиселини, како печурките на пример.... Ете пријателе, од постов можеш да го увидиш мојот став по однос на темава. ![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |