![]() |
|
Правила за Велигденски Пост |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11121314> |
Автор | ||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
jas pravam kadaif vo nedela i toa odsekogas se pravi kaj nas za procka, inaku i kadaifot e posen, tokmu zatoa i e toj obicaj da se pravi za procka. |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Za Bozhjite pratenici ne znam kako e svemirski, a Isus postel 40 dena...
I ne me sfakjaj pogreshno - shega beshe so mudzahid - ne e navreda za Islamot ili za postenjeto! Jas vednash si se izjasniv deka ne postam, no nemam problem so toa koj kako go pravi. |
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
postot hristijanite go pravat prvenstveno od zdravstveni prichini,da se isposti organizmot e mnogu zdravo
|
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
ej imam eden drugr albanec se kazuva musliman super sme od deca toj redovno posti cela vecher so mene vo charshija jade pie a nautro odi doma i si prespiva.i mene nikogash ne mi bila jasna poentata na muslimanskite posti od shto se ispostuvaqat shto ima zdravo tuka za organizmot?
|
||
![]() |
||
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
|
Ne kritikuvajte Islam barem na prasanja kade sto nemate apsolutno nikakvo pravo. Znaete deka treba da se posti no neznaete kako ke go izvedete toa.Taka 30 razliciti crkvi postat na 30 razliciti nacini. Edni ne jadat svinsko drugi ne jadat riba,edni toa go pravat vo veliki petok treti vo s.nedela..... IMA LI EDNA EDINSTVENA ZAPOVED ZA POSTOT ?? Jas znam deka spored Biblijata Isus i Mojsie postele 30 dena i 30 noki bez da vkusat bilo sto.Onaka kako sto postat Muslimanite. No posto covek ne moze makar i Bozji pratenik bil,da izdrzi 30 dena I NOKI bez voda,taka (a ako zememe vo predvid deka se racunalo i po DENONOKIE) ispagja deka postele TOCNO KAKO MUSLIMANITE. |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Da, de... ama shto e poentata preku den da ne jademe, da ne pieme voda duri, a nokje da se nastegame so rezervi...?!?!
![]() |
||
![]() |
||
mudzahid ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
|
aj probaj da te vidam pa ke prajme muabet --30dena |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
јас имам постено со леб и вода само. инаку постам од 8мо одд.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
|
sum pokushaval da postam na nekolku pati duri ednash izdrzav i dosta dolgo prestojuvav vo edna 6 chlena familija toj period koi se isklucitelni vernuici i mozam da kazam deka nemashe nekoe iskushenie,tochno na vreme doruchek,ruchek,vechera i pravea razni jela duri i slatki ,molitva pred sekoe jadenje pa beshe i interesno takvoto moe iskustvo.kaj mene doma moite postat nekogash no ovaa beshe drugacie,nekakov vid na redoven i smiren zivot celata situacija beshe nekako bash duhovna ,sega nesum doma i imam nekakov posmiren zivot i po navremen pa bi se obidel neznam.
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
никој нема да прај кадаиф?
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
E so koe toa nejadenje go zamenuvate, koga a se stemni se prepukuvate so jagninja i baklavi... c'c'c' ![]() |
||
![]() |
||
|
битно јас во недела пред постот кадаиф ке правам
![]() |
||
|
||
![]() |
||
mudzahid ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
|
zidarski vo pravo si, poentata e tokmu tuka, jadenjeto da se zameni so nejadenje.
![]() -ama toa si e kaj nas |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
![]() |
||
|
Ne e li poentata na postot tokmu borbata so iskushenieto i duhovno prechistuvanje? Tokmu idejata deka mozhesh da se lishish od neshto koe ti e vkusno, a ne deka mozhesh da go zamenish so neshto drugo...
![]() ama toa si e moe mislenje, a jas iskreno - ne postam seushte... ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |