|
ШЕРИЈАТ - каде се споменува? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415> |
Автор | |
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo pravo si zidarski
|
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Efendija, da, razbiram shto sakash da kazhesh, blagodaram za odgovorot.
Bukhari - ni korenito, ni odokolu, ni povrshno ne gi poznavash rabotite, ama ajde... si ima posebna tema za toa... |
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zidarski si znae be brat zashto nemoze toa da bide, ali on e lukav bara informacii...
Zidarski znaesh deka brakata tvoi se odgovorni za site slucuvanja niz svetov!!! Nemora da mi objasnuvash niti dame ubeduvash niti da mi replicirash, znaesh deka gi poznavam masonite korenito, iako se obiduvash da go dokazesh sprotivnoto. |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravat be batka,no,tie za vas se teroristi,samoubijci,mudzahedini,i ne znam sto.Imase obidi vo Sirija,Turcija,i na drugi mesta,no,cel svet se digna protiv niv.Zatoa ti velam:Inshallah(Ako dade Bog)ce dojde denot takvite vladari da si zaminat od na svoite prestoli,i da sednat ludje koi se seat mir i red vo svetot.
|
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako mnozinstvoto go sledi, togash zoshto nema takvo upravuvanje nikade? (osven Iran, koe kako shto velite ima drugi pak problemi odnosno Islamot)
Zarem na lugjeto, ako se mnozinstvoto, ne im prechi toa shto ne se zhivee taka kako shto treba i ne pravat nishto za da go vovedat toj nachin na zhivot na oficijalno nivo? |
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas sprotivnoto,malcinstvoto muslimani,na celo so nivnite vladari.Inshallah ce dojde denot da se smenat od na vlasta.I da sednat pravedni ludje,ludje koi celosno ce go implementiraat islamskiot sheriat za dobrobit na celoto covestvo,a ne nekoi americki slugi i podanici. |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sahih, ne sudev i ne mu poresuduvav nikomu koga go navedov onoa sto go vidov. Navistina ne me interesira koj kako se oblekuva. Eve i kaj mene tuka ima muslimanki koi se pokrieni od glava do peti iako toa drzhavata ne go bara od niv kako sto go bara i kontrolira verskata policija vo Saudi Arabija. Ako taka sakaat da se oblekuvaat, neka se oblekuvaat - toa si e nivno pravo. Samo prashav dali tie neshta navistina se del od zakonot na drzhavata spored k*ranot ili se samo interpretracii koi podocna se usvoeni kako zakoni bidejki se vo duhot so k*ranot. Sepak tuka za mene ima golema razlika.
Ova go prashuvav tokmu poradi faktot sto toj princ bukvalno me stavi nadvor od kolosek posle seto onoa sto go vidov pred nego. Kako sto veke rekov, isto taka mozham sekojdnevno da gledam muslimanski televiziski programi preku koi neodbeglivo e da se zabelezhi deka site muslimanki ne odat celosno pokrieni, site ne nosat shamii, a skoro site se prekrasno nashminkani (ova ne go velam kako kritika, tuku naprotiv).
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro efendija - toa znachi li deka mnozinstvoto muslimani ne go pochituvaat Islamot celosno?!
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozam jas i toa mnogu lesno i mnogu ednostavno.
Zatoa sto ne se pocituva Islamot celosno. Zadovolen? |
|
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I edno prashanje... sosema seriozno...
Ako pogolemiot del muslimani smetaat deka edinstveno pravedno se zhivee spored Sherijatot, i ako se navistina tolku oddadeni i posveteni na k*ranot za da smetaat deka samo tamu mozhe da ima vistina i pravednost i edinstven mozhen nachin na zhiveenje - zoshto togash nema zemja vo koja da ima vistinski Sherijat?! Ima mnogu zemji vo koi ima rechisi apsolutno mnozinstvo muslimansko naselenie, no nema zemja vo koja da se sledi Sherijatot do kraj... Nekoj mozhe li da objasni...? |
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve Saudiska Arabija,no samo vo dva grada: Mekka i Medina.
|
|
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo be altan,koga ukazuvas na sustinskite nesta!Sosema se soglasuvam so tebe.Zatoa i najaviv deka ce pisuvam tema za seriatot,posto ocigledno ovde se preskoknuvaat nekoi raboti.Ne trgnavme od pojdovnata tocka. |
|
|
|
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prashav za zemja chisto kako primer, znam deka nikade ne se sledi 100% kako shto treba. Me interesira kako izgleda drzhavnoto ureduvanje vo zemja koja se smeta kako najblizka do ispolnuvanje na Sherijatot, zatoa kazhete nekoja konkretna, da dobieme pretstava.
|
|
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zidarski:nema niedna zemja koja 100% go implementira seriatot.(mislam od prakticna primena).
Zatoa i ce pisuvam za ova posebna tema,posto site ja preskoknavme osnovata,a otidovme od sredinata nagore. Ednostavno nekoi raboti mora poprecizno i pokoncizno da se objasnata,za da se ima podobra pretstava.Vaka ne odi. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |