Popi
Zoshto da ne, ako si go biva chovekot, zarem ke treba da chekaat da ostari, pa posle? ![збунетост](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/7.gif)
Shansite NE SE propushtaat, tuku se realiziraat i zhiveat vo momentot koga ke se ukazhat. Ova samo znachi deka vremeto na birokratizmot, muvlosanite politichati...istorichari i akademci ZAVRSHI! ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif) BRAVO ZA ODLUKATA, USPEH NA TOPALOSKI! ![среќа](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/1.gif) [/QUOTE напиша:
Кои шанси? Шансата што другар ми е премиер? Па ми нуди супер-одговорна позиција со која ќе треба да ја претставувам мојата земја, нејзиниот народ и култура? Што направија амбасадорите на МК - за МК? Освен што си живеат на висока нога, си ги школуваат децата по странски институции и дефилираат како празни пауни? А нас кои живееме во странство не не фермаат ни 2%? Мислиш дека некој кој до вчера живеел со мама и тато, дека денес ќе има таква свест за заедништво да ја претставува целата своја земја? И тоа во една земја на ЕУ? Рим не е што да е, тоа сите го знаеме.
Кои шанси? Шансата што другар ми е премиер? Па ми нуди супер-одговорна позиција со која ќе треба да ја претставувам мојата земја, нејзиниот народ и култура? Што направија амбасадорите на МК - за МК? Освен што си живеат на висока нога, си ги школуваат децата по странски институции и дефилираат како празни пауни? А нас кои живееме во странство не не фермаат ни 2%? Мислиш дека некој кој до вчера живеел со мама и тато, дека денес ќе има таква свест за заедништво да ја претставува целата своја земја? И тоа во една земја на ЕУ? Рим не е што да е, тоа сите го знаеме.
Не е така како што викаш Попи. Ни оддалеку. Ајде тогаш сите да станеме дипломати и амбасадори. Знаеш колку сериозно способни луѓе во МК познавам? Со навистина големи искуства. Многу. Ама сериозно многу.
Јас овој дечко не го знам. И против него лично немам ништо, бидејки никогаш ниѓто не сум чула за него.
Ама знам дека за некои нешта на светов си има ред како се случуваат и како се развиваат.
Проблемот е што во МК сите критериуми се пореметени и распаднати. И се нема ред на нештата, не се почитуваат норми и закони како во развиените земји. Даааалеку од тоа. И се, апсолутно веќе се е можно. Се додека е така, не може да оди на арно.
Изменето од chuchuliga - 29.Октомври.2009 во 01:35
|
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
|
![Кон врв Кон врв](forum_images/back_to_top.png) |
brza
Сениор
Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:05 |
Andjelina напиша:
ВРТОГЛАВА КАРИЕРА ВО МАКЕДОНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА
Преведувач за две години стана амбасадор
"Двајца премиери на Македонија беа
без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без
големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
абе каков проблем...што е за нас проблем па и тоа да државата ја претставуваат луѓе кои немаат појма што тоа значи да бидеш амбасадор...ионака немаме ниту амбасади,туку некое собурче таму некаде![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
се гледа дека власта СЕРИОЗНО си ја работи својата работа![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
|
hahahaha,...ako toj ne bil ... chobanin ...pred tie dve godini....si go secham...
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein ![](http://oi56.tinypic.com/15zme86.jpg) Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Popi
Сениор
Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:44 |
chuchuliga напиша:
Makeдонија и се е можно:
"Двајца премиери на Македонија беа без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
![](http://www.vest.com.mk/WBStorage/Articles/BF1081B9B9BB02419CD2C0B14EBF6A38.jpg) Велибор Топалоски, со завршен Земјоделски факултет и постдипломски студии по менаџмент, и со четири години работно искуство како преведувач на италијанскиот контингент на НАТО во Скопје и две години државна служба, ќе стане амбасадор на Македонија во Италија. Новата функција Топалоски го затече како прв секретар на нашето дипломатско претставништво во италијанската престолнина, а пред тоа работел како раководител на секторот за евроинтеграции во Министерството за локална самоуправа, од каде што е преземен во Министерството за надворешни работи како раководител на секторот за земјите од Западна Европа. Новиот амбасадор Топалоски со само триесет и две години, пред да замине во дипломатска мисија во Рим, вчера реферираше пред членовите на собраниската Комисија за надворешна политика каде што жестоко го критикуваа пратениците од опозицијата. ... |
Zoshto da ne, ako si go biva chovekot, zarem ke treba da chekaat da ostari, pa posle? ![збунетост](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/7.gif)
Shansite NE SE propushtaat, tuku se realiziraat i zhiveat vo momentot koga ke se ukazhat. Ova samo znachi deka vremeto na birokratizmot, muvlosanite politichati...istorichari i akademci ZAVRSHI! ![намигнување](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/3.gif) BRAVO ZA ODLUKATA, USPEH NA TOPALOSKI! ![среќа](http://forum.idividi.com.mk/smileys_novi/1.gif)
|
Andjelina
Сениор
Miss High Hill’s
Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:33 |
"Двајца премиери на Македонија беа
без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без
големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
абе каков проблем...што е за нас проблем па и тоа да државата ја претставуваат луѓе кои немаат појма што тоа значи да бидеш амбасадор...ионака немаме ниту амбасади,туку некое собурче таму некаде![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
се гледа дека власта СЕРИОЗНО си ја работи својата работа![голема%20насмевка](smileys_novi/4.gif)
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Zlatnik
Сениор
Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 27.Октомври.2009 во 19:45 |
chuchuliga напиша:
Велибор Топалоски, со завршен Земјоделски факултет
... |
Абе види сеА, не оти е дипл. инг.агроном, ама Воа земјоделциве за секаде не’ бива!
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
chuchuliga
Сениор
Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 27.Октомври.2009 во 17:50 |
Makeдонија и се е можно:
"Двајца премиери на Македонија беа без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
![](http://www.vest.com.mk/WBStorage/Articles/BF1081B9B9BB02419CD2C0B14EBF6A38.jpg) Велибор Топалоски, со завршен Земјоделски факултет и постдипломски студии по менаџмент, и со четири години работно искуство како преведувач на италијанскиот контингент на НАТО во Скопје и две години државна служба, ќе стане амбасадор на Македонија во Италија. Новата функција Топалоски го затече како прв секретар на нашето дипломатско претставништво во италијанската престолнина, а пред тоа работел како раководител на секторот за евроинтеграции во Министерството за локална самоуправа, од каде што е преземен во Министерството за надворешни работи како раководител на секторот за земјите од Западна Европа. Новиот амбасадор Топалоски со само триесет и две години, пред да замине во дипломатска мисија во Рим, вчера реферираше пред членовите на собраниската Комисија за надворешна политика каде што жестоко го критикуваа пратениците од опозицијата. ...
|
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
|
Popi
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 24.Октомври.2009 во 14:49 |
7-ma Mакедонско-северно Aмериканска конференција за Mакедонски студии
Универзитетот во Јута во Солт Лејк Сити, Јута 5-8 ноември, 2009
Sodrzhnite tuka;
Ne mi ni chudno shto grcite tolku se uspanicheni i najavuvaat bojkot, zatoa shto vo nego ke se zboruva za mnogu temi povrzani so nivniot teror vrz Makedonskoto naselenie, vkluchuvajki ja i zabranata za zboruvanje na svojot majchin jazik.
|
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 15.Октомври.2009 во 11:30 |
Кај утепани од Господа, сега најново е дека Македонија спаѓа во редот на земјите кои се најзагрозени од глобалното затоплување и треба да вложуваат што повеќе во заштитата од емисија на штетни гасови!!! Зар не е апсурд тоа, да речеа Брегот на Америка, Холандија...ама ние?![тага](smileys_novi/2.gif)
Доликува на ММФ !!!
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
zagor
Сениор
Уникатен песимист
Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:33 |
...Kosovo e MAKEDONSKO!nema sto da se dopolnuva tamu,samo da se pomesti granicata do VELES!
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
МАРШАЛ
Сениор
ГРОБАР ДО ГРОБА
Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:29 |
и оние моите .......... на косово
|
|
zagor
Сениор
Уникатен песимист
Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:28 |
..i ovie nasive..vo CUCER SANDEVO.
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
zabegan
Модератор
Другарот на Мона Лиза
Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:15 |
со здравје нека си го користат
|
размисли пред да напишеш глупост
|
Popi
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:12 |
МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ПРОГЛАСЕН ЗА СЛУЖБЕН ЈАЗИК ВО ОПШТИНА ПЛАНДИШТЕ, СРБИЈА ![плазење](smileys_novi/10.gif)
На иницијатива на советниците Радослав Стефановски и Новица Димитријевски од Демократската партија на Македонците, Советот на општина Пландиште вчера на својата 18 седница донесе одлука за прогласување на македонскиот јазик и неговото кирилско писмо за службен јазик и писмо во селото Дужине, општина Пландиште, Војводина.
|