Popi
Zoshto da ne, ako si go biva chovekot, zarem ke treba da chekaat da ostari, pa posle? 
Shansite NE SE propushtaat, tuku se realiziraat i zhiveat vo momentot koga ke se ukazhat. Ova samo znachi deka vremeto na birokratizmot, muvlosanite politichati...istorichari i akademci ZAVRSHI!  BRAVO ZA ODLUKATA, USPEH NA TOPALOSKI!  [/QUOTE напиша:
Кои шанси? Шансата што другар ми е премиер? Па ми нуди супер-одговорна позиција со која ќе треба да ја претставувам мојата земја, нејзиниот народ и култура? Што направија амбасадорите на МК - за МК? Освен што си живеат на висока нога, си ги школуваат децата по странски институции и дефилираат како празни пауни? А нас кои живееме во странство не не фермаат ни 2%? Мислиш дека некој кој до вчера живеел со мама и тато, дека денес ќе има таква свест за заедништво да ја претставува целата своја земја? И тоа во една земја на ЕУ? Рим не е што да е, тоа сите го знаеме.
Кои шанси? Шансата што другар ми е премиер? Па ми нуди супер-одговорна позиција со која ќе треба да ја претставувам мојата земја, нејзиниот народ и култура? Што направија амбасадорите на МК - за МК? Освен што си живеат на висока нога, си ги школуваат децата по странски институции и дефилираат како празни пауни? А нас кои живееме во странство не не фермаат ни 2%? Мислиш дека некој кој до вчера живеел со мама и тато, дека денес ќе има таква свест за заедништво да ја претставува целата своја земја? И тоа во една земја на ЕУ? Рим не е што да е, тоа сите го знаеме.
Не е така како што викаш Попи. Ни оддалеку. Ајде тогаш сите да станеме дипломати и амбасадори. Знаеш колку сериозно способни луѓе во МК познавам? Со навистина големи искуства. Многу. Ама сериозно многу.
Јас овој дечко не го знам. И против него лично немам ништо, бидејки никогаш ниѓто не сум чула за него.
Ама знам дека за некои нешта на светов си има ред како се случуваат и како се развиваат.
Проблемот е што во МК сите критериуми се пореметени и распаднати. И се нема ред на нештата, не се почитуваат норми и закони како во развиените земји. Даааалеку од тоа. И се, апсолутно веќе се е можно. Се додека е така, не може да оди на арно.
Изменето од chuchuliga - 29.Октомври.2009 во 01:35
|
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
|
 |
brza
Сениор
Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 28.Октомври.2009 во 17:05 |
Andjelina напиша:
ВРТОГЛАВА КАРИЕРА ВО МАКЕДОНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА
Преведувач за две години стана амбасадор
"Двајца премиери на Македонија беа
без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без
големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
абе каков проблем...што е за нас проблем па и тоа да државата ја претставуваат луѓе кои немаат појма што тоа значи да бидеш амбасадор...ионака немаме ниту амбасади,туку некое собурче таму некаде
се гледа дека власта СЕРИОЗНО си ја работи својата работа
|
hahahaha,...ako toj ne bil ... chobanin ...pred tie dve godini....si go secham...
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein  Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
 |
Popi
Сениор
Регистриран: 06.Април.2009
Поени: 1664
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:44 |
chuchuliga напиша:
Makeдонија и се е можно:
"Двајца премиери на Македонија беа без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
 Велибор Топалоски, со завршен Земјоделски факултет и постдипломски студии по менаџмент, и со четири години работно искуство како преведувач на италијанскиот контингент на НАТО во Скопје и две години државна служба, ќе стане амбасадор на Македонија во Италија. Новата функција Топалоски го затече како прв секретар на нашето дипломатско претставништво во италијанската престолнина, а пред тоа работел како раководител на секторот за евроинтеграции во Министерството за локална самоуправа, од каде што е преземен во Министерството за надворешни работи како раководител на секторот за земјите од Западна Европа. Новиот амбасадор Топалоски со само триесет и две години, пред да замине во дипломатска мисија во Рим, вчера реферираше пред членовите на собраниската Комисија за надворешна политика каде што жестоко го критикуваа пратениците од опозицијата. ... |
Zoshto da ne, ako si go biva chovekot, zarem ke treba da chekaat da ostari, pa posle? 
Shansite NE SE propushtaat, tuku se realiziraat i zhiveat vo momentot koga ke se ukazhat. Ova samo znachi deka vremeto na birokratizmot, muvlosanite politichati...istorichari i akademci ZAVRSHI!  BRAVO ZA ODLUKATA, USPEH NA TOPALOSKI! 
|
 |
Andjelina
Сениор
Miss High Hill’s
Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:33 |
"Двајца премиери на Македонија беа
без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без
големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
абе каков проблем...што е за нас проблем па и тоа да државата ја претставуваат луѓе кои немаат појма што тоа значи да бидеш амбасадор...ионака немаме ниту амбасади,туку некое собурче таму некаде
се гледа дека власта СЕРИОЗНО си ја работи својата работа
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
 |
Zlatnik
Сениор
Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 27.Октомври.2009 во 19:45 |
chuchuliga напиша:
Велибор Топалоски, со завршен Земјоделски факултет
... |
Абе види сеА, не оти е дипл. инг.агроном, ама Воа земјоделциве за секаде не’ бива!
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
 |
chuchuliga
Сениор
Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 27.Октомври.2009 во 17:50 |
Makeдонија и се е можно:
"Двајца премиери на Македонија беа без работно искуство, така што не е проблем да имаме и амбасадор без големо дипломатска искуство", вели пратеникот на Демократски сојуз Павле Трајанов
 Велибор Топалоски, со завршен Земјоделски факултет и постдипломски студии по менаџмент, и со четири години работно искуство како преведувач на италијанскиот контингент на НАТО во Скопје и две години државна служба, ќе стане амбасадор на Македонија во Италија. Новата функција Топалоски го затече како прв секретар на нашето дипломатско претставништво во италијанската престолнина, а пред тоа работел како раководител на секторот за евроинтеграции во Министерството за локална самоуправа, од каде што е преземен во Министерството за надворешни работи како раководител на секторот за земјите од Западна Европа. Новиот амбасадор Топалоски со само триесет и две години, пред да замине во дипломатска мисија во Рим, вчера реферираше пред членовите на собраниската Комисија за надворешна политика каде што жестоко го критикуваа пратениците од опозицијата. ...
|
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
|
 |
Popi
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 24.Октомври.2009 во 14:49 |
7-ma Mакедонско-северно Aмериканска конференција за Mакедонски студии
Универзитетот во Јута во Солт Лејк Сити, Јута 5-8 ноември, 2009
Sodrzhnite tuka;
Ne mi ni chudno shto grcite tolku se uspanicheni i najavuvaat bojkot, zatoa shto vo nego ke se zboruva za mnogu temi povrzani so nivniot teror vrz Makedonskoto naselenie, vkluchuvajki ja i zabranata za zboruvanje na svojot majchin jazik.
|
 |
maria_magdalena
Сениор
trouble seeker
Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 15.Октомври.2009 во 11:30 |
Кај утепани од Господа, сега најново е дека Македонија спаѓа во редот на земјите кои се најзагрозени од глобалното затоплување и треба да вложуваат што повеќе во заштитата од емисија на штетни гасови!!! Зар не е апсурд тоа, да речеа Брегот на Америка, Холандија...ама ние?
Доликува на ММФ !!!
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
 |
zagor
Сениор
Уникатен песимист
Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:33 |
...Kosovo e MAKEDONSKO!nema sto da se dopolnuva tamu,samo da se pomesti granicata do VELES!
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
 |
МАРШАЛ
Сениор
ГРОБАР ДО ГРОБА
Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:29 |
и оние моите .......... на косово
|
|
 |
zagor
Сениор
Уникатен песимист
Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:28 |
..i ovie nasive..vo CUCER SANDEVO.
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
 |
zabegan
Модератор
Другарот на Мона Лиза
Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:15 |
со здравје нека си го користат
|
размисли пред да напишеш глупост
|
 |
Popi
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:12 |
МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ПРОГЛАСЕН ЗА СЛУЖБЕН ЈАЗИК ВО ОПШТИНА ПЛАНДИШТЕ, СРБИЈА 
На иницијатива на советниците Радослав Стефановски и Новица Димитријевски од Демократската партија на Македонците, Советот на општина Пландиште вчера на својата 18 седница донесе одлука за прогласување на македонскиот јазик и неговото кирилско писмо за службен јазик и писмо во селото Дужине, општина Пландиште, Војводина.
|
 |