![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 118119120121122 138> |
Автор | |
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
уште ова и ве оставам на раат извесно време
![]() Игра Јас и ти умеевме да се допираме со виножито. Од мене до тебе, тој светол лак се собираше во прегратка. Сме заборавиле да се допираме така. Ајде пак да направиме виножито. Но, овојпат јас да бидам тој со озарен сончев лик, а ти да бидеш таа со собрани веѓи и расплакани очи. Изменето од Quentin - 09.Мај.2008 во 01:31 |
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ви благодарам што ми го разубавувате денов, и животот воопшто со моите омилени теми! Изменето од doriangray - 08.Мај.2008 во 21:26 |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Човекот сам по себе е естетска целина, а кога ќе биде тоа и сам за себе, тогаш утешението ќе го отстапи своето место на гордоста, а неговиот креативен дух ќе создава други естетски целини, не помалку вредни од него самиот...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Барем да се утешиме со тоа што служиме за остварување на една естетска целина. ![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Ако не од претходниот, ако не од овој, може ше ја запознаеш во следниот...
А всушност, во сите животи сите си наликуваме на некого од претходниот... Мислиш дека некој навистина си игра со нас и не разместува јкако билки за декор во неговиот голем салон? |
|
|
|
![]() |
|
Nema vreme za bliskosti
vo godinite shto bremeto go nosat. Prelazhani od gordosta na svetot, pak kje se sopneme na nekoja zabluda. Senkata e mirotvorec vo vzhareniot sudir megju zemjata i sonceto, a nie sme samo sezonski bilki shto nekoj si gi razmestuva za dekor. Na sekoja avtobuska stanica zdogleduvame likovi od negde poznati, no sekjavanjeto ne' izdava i ne' pletka vo farsata shto na glas zboruva: "Chuvstvuvam kako da te znam od nekoj prethoden zhivot" |
|
![]() |
|
Во ваа убава земјичка може да има среќа подеднакво за сите, ако и направиме пат...Низ хаосот таа само ќе се одбива од еден до друг и ќе ни бега од рацете како живино топче.
|
|
|
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...Makedoncite se nasekade isti, razdeleni i ljubomorni, takov im je genot...
|
|
![]() |
|
Малограѓанштината (конкретно во Македонија) се изроди од економската беда. Безработицата и бесперспективноста ги тераат луѓето да се колат меѓусебно во битката за опстанок. Нормално дека луѓето ќе сакаат да се асоцираат кон некоја политичка партија и крвнички ќе ги мразат оние кои не и припаѓаат на нивната опција, кога тоа е единствениот начин да се вработиш и да просперираш во државава. Ако не си црвено-црн или жолто-син, одиш директно во recycle bin. ![]() |
|
![]() |
|
социјално ангажираната литература произлегла од социјалните разлики помеѓу лугето, како критичар на класното општество во кое едни имаат и премногу, а други ја влечкаат како сенка мизеријата (економската) зад себе и никако да ја истресат... Јас не сакам да пишувам за економската беда на човекот, туку за бедата на неговиот малограѓански дух...
Изменето од majstorce62 - 07.Мај.2008 во 17:17 |
|
|
|
![]() |
|
во најмала рака ќе бидеме лишени од социјална проза и поезија ![]() |
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
па ако не е човечката глупост......што би ние????
![]() |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
|
нормално дека целта не е да биде навреден некој, туку само забава,забава и забава, преку бурлеските на човечката глупост...
|
|
|
|
![]() |
|
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
нема потреба од тоа мајсторче.......да се навредува или да се биде навреден......нели не се алудира на тоа......или се врши некоја апстиненција........нека тука иде разумот пред се
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 118119120121122 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |