|
ЉУБОВНА ВРСКА СО ЛИЧНОСТ ОД РАЗЛИЧНА ВЕРА |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 18> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај зошто нема да биде искрен Христијанин па нели сите муслимани во македонија биле христијани па сега се искрени муслимани
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти од кој крај си, не се секирај, нема да те суредам ? Изменето од аџија - 05.Март.2007 во 12:28 |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Adzija moze da mi kazes od koj kraj poteknuva? Bi te zamolil samo.Nemoj da se plases nema da go suredam. Samo posto rece bilo golem skandal bas da vidam dali e tocno toa.Inace znam i jas takvi muslimani za zena sto si menale vera.Nikogas nema da bidat iskreni hristijani. Aj odgovori na prasanjeto te molam
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали би „дозволиле“? Мислам дека прашањето прејудицира дека до родителите дали ќе дозволат или не... Во реалност, всушност, родителите можат само да се согласат или не, а децата најчесто ќе го направат тоа што го наумиле.... Значи да потсетам, дека во христијанската етика секој има слободна волја. Секако на детето ќе му укажеш дека сметаш дека тоа не е во ред, но одговорноста и одлуката ОСТАНУВА НЕГОВА/НЕЈЗИНА... Никого со сила не смееме да го присилуваме... А сега, ако прашањето е дали би се согласил, би се согласил да стапи во брак со било кого, ако партнерот ја прифати христијанската вера со искреност (значи не само како некоја глума). Во поинаков случај, не би се согласил, иако тоа не значи дека ќе се одречам (не дај Боже!). Детето засекогаш ќе остане твое и треба да го сакаш по секоја цена... Пис, лав енд Џизс Крајст Изменето од аџија - 05.Март.2007 во 12:28 |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas najmnogu sakam da e pravoslaven makedonec...ako nekoj gi slusha roditelite...nie ukazuvame,nasochuvame,no nemozeme da reshime
Da dopolnam..tinejdzerkata prashuva odma zashto ne protestant kako Boris Trajkovskiete velam jas.... Изменето од beleg - 12.Ноември.2006 во 22:25 |
|
|
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maja..potpolno se solasuvam so tebe... moze da druzime...i se...ama....
sin mi pred nekolku godini...dodeka bese srednoskolec...ucese vo privatna gimnazija.... premnogu se ,,druzese,, so edna devojka.... muslimanska veroispoved...obicno se mi kazuva...ama za nea nisto.... slusav koga se dogovaraat za izleguvanje.... koga go barase na telefon... devojceto poteknuva od mosne dobro, moderno i premnogu situirano semejstvo.... preubava....pametna......ama mi padna kamen od gradite koga maturirase i koga taa zamina vo Amerika na studii....
moze i jas togas preozbilno ja svativ taa vrska....ama celo vreme kako da imav kamen na dusata.......
Me mozam da kazam dali bi odobrila vakva vrska, koj mene me prasuva..... ama nema ni najmalku da mi e seedno....
Se trudam decata da gi vospitam da nemaat predrasudi po vesrka osnova...no sekogas im ukazuvam na toa koi se negativnite raboti koga ke se ,,pomesaat,, rabotite... ne e se taka rozevo kako na pocetokot koga mozebi ljubovta e mnogu jaka.... ima raboti i razliki...koi postepeno i nea ke ja razorat Изменето од cecka - 12.Ноември.2006 во 22:15 |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a so pak muslimanka?
a sabotarka? a hari krishnjaknka? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema vrska verata verata nikogas negarantira kakov covek e covekot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako e eptem bogat evreinot bi razmislil |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali bi dozvolile eden den(prashanjeto e za hristijanite)vashata kerka da se omazi za katolik,protestant,pravoslaven ili za nekoj jehovin svedok ili sabotar..ako vie samite ne ste pripadnik na taa religijai ke sakate li vash*te vnuci da se krstat vo katedrala,crkva ili voopshte da ne se krstat...isto taka me interesira dali bi bile dozvolile brak so evrein?
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj ostaj sega drug svet
kazi so sto kje stane podobra zena odosto e ako sakas |
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigurno mislam deka ke stane.No toa ne e glavnata pricina.Jas sakam so mene da e i na ovoj i na drugiot svet
Изменето од khaleefah - 12.Ноември.2006 во 17:45 |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |