|
ЧУДА |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Автор | |
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аладине, шо ти на тебе бре човек... Одговорив на прашањето, а ако некој тоа го сфати како почнување на караница негов проблем...
Со што поточно од мојот пост ти не се согласуваш? |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hadzija --- odgovori mu na prasanjata ako znaes, ako ne- ne pocnuvaj karanici. |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најголемото чудо кое Исус ни го остави, кое трае до ден денес, е токму Неговото воскресение. Никој пред него, и никој по него, не воскреснал од мртвите и да живее до ден денес. Тоа сега може тебе не ти значи многу, бидејќи вие имате извртена верзија на тоа што се случило на Велигден, но за нас кои Христа го доживуваме, тоа и те како значи многу... Сите лажни богови и нивните лажни пророци се мртви... Нашиот Бог е жив...
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoi cuda se so podolg reiod nekoi ne, zavisno od promislata bozja! 2-ima sto gi gledaat site , no ima i takvi koi samo odredeni lugje se dostojni. 3-sakas internet-sajber-cudo? 4-da moze odi na veligden vo erusalim--- tamu ke se zacudis 0sigurno! 5-sekojdnevnite cuda na isceluvanje vo celiot svet sto gi vrsi blagodatta na gospod isus , prku svoite verni nasekade a najpoveke vo svetite mesta se --dovolen dokaz.odi i vidi! baraj i ke dobies-cukaj i ke ti se otvori! |
|
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SEYHI , BOG GI PRAVI CUDATA PREKU LUGETO SO PRAVA VERA! GI IMA OD POSTANOKOT NA SVETOT DO DENES, A, KE GI IMA I PONATAKA VERUVAM. PRASANJE E SAMO DALI SAKAS VISTINA DA GI VIDIS? |
|
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сепак , да прашам :
ДАли тие чуда кои ги истакнувате се со долг период на времетраење? Дали тие се појавуваат на секого? Може ли некој , некое од тие чуда да ми го покаже, да ми го изведе, да го презентира токму сега? Може ли да не зачудите со некое чудо? Дали може да кажете некое чудо кое Исус пример го извел, а останало до ден денешен и вие го имате? ..... |
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Реков ќе дадам свое видување во вркса со ова, па еве ме. Како прво, ако сакате да кажете нешто на модератор, мислам дека може слободно да му се обратите со Лична Порака. Нели Модератори? би ја прочитале личната порака и соодветно би ти одговориле. КАко второ, не се отвара Тема :"До Бегу" затоа што нее соодветна на форумов. Ова се надевам сите ќе се согласите со мене дека е РЕлигиозен форум, па муабети еден со друг ако сакаме да правиме, тоа ќе го направиме како што реков со лична порака, а не да се отвори тема во врска со тоа. Незнам која е намерата на отварање ваква тема, НО се надевам дека ова ќе се земе во предвит како непотребна тема па истата ќе се избрише (мислам на До Бегу темата). Сега, да кажам дека мене ме интересира аџилакот, оној кој аџија се пофали дека го спровел, дека бил на аџилак. Зошто? Велите дека тоа нема врска со темата но Јас Не Се Сложувам. Ние разговаравме за џуда, мислам Православие беше тој кој што постираше на таа тема највеќе, и мислам дека баш тој спомена Чудото во Црквата во Ерусалим, каде верувате дека бил Исусовиот Гроб и тн. Сега, тамо одат луѓето на аџилак, и јас гледав документарен филм за ЕРусалим, за аџилакот, и баш за таа црква и баш за тоа чудо кое вие велите дека е Чудо. И, аџија се пофали дека бил на аџилок, па сакав да ми објасни повеќе за тоа, конкретно за чудото повеќе ме интересираше, иако аџија ме разбрал погрешно и ја поведе дискусијата во друга насока, со подсмеваќе, навреди врз исламот и муслиманите, со џалам и тн. Само ок, му простувам и нема да реплицирам на такви коментари, како што реков Не Вредат. Значи, на крај сме пак кај тоа ЧУДО и воопшто нетреба да се преместуваат моите коментари. Со почит, благодарам. |
|
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mali simo погоре во ОВАА ТЕМА имам поставено линк кон сите Чуда од Веб Страната од која ти пренесуваш слики. Јас твоите слики НЕ МОЖАМ ДА ГИ ВИДАМ - не ми се прикажуваат
Најдобро е да се референцираме на слиедниот линк на кој ги има сите Чуда
Еве го линкот: http://www.orthodoxphotos.com/Orthodox_Miracles/Various/
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova e cudo brakja i sestri moi :
|
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj probajte vaka daja vidite foto... Изменето од Nela Bella - 13.Декември.2006 во 02:26 |
|
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Azija te molam bez dozi na racizam i bez ironicni navredi .
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аман бе? Што те заболе толку? Тоа што реков дека муслиманите таму се фанатици па се тепаат меѓу себе? Или тоа што продаваат Капчиња со I Love Israel? Што е проблемот... Јас напишав свое видување од лице место (или ко што рекоа Топ Листа Надреалиста: on the face of the place )...
Ти сега повели реплицирај... |
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |