![]() |
|
Влез во НАТО и ЕУ како Северна Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 30> |
Автор | |
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Кој не знае, скапо плаќа. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Зошто да излезат?
Па таму бил рајот бре луѓе! Ништо да не се знаело
![]() |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Таа опција за излегување не се наоѓа ни во еден документ...не планирале такво нешто
![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Сите од пoсиромашните држави што влегоа во ЕУ сега сакаат да излезат… само трикот е што тоа не се прави едноставно. Поточно, според европските документи не постои едноставна алтернатива за тоа.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Welcome back ![]() |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Е многу голема разлика дали било фиромско или северно. И така и вака си прекрстен
![]() |
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
sikter ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
......i da ,zaboraviv , bolje i severna , stranichna ili pa i bedna , otkolku segashnovo......fyromsko ime.
![]() |
|
![]() |
|
sikter ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
''...........е инфраструктурата ни беше слична на нивната, ама тие барем оваа придобивка ја искористија, изнаправија нови патишта, се разбира со искористување на европските фондови.''
- a koga bila slichna tuka i tamu infrastrukturata? pamtam ushte pred dvaesetina godini deka kaj niv patishtata bea mnogu podobri od tuka, a za sega pa da ne zboruvame, so pari od taa ''bedna'' evropa shto se ke napravat na toj plan. i da!.... ja veruvam deka platite preku nokj ke gi kachat ovdeshnive leshinari od gazdi, ma ne preku nokj tuku odma shtom se stavi potpis na ona deka vekje nema da bideme sami svoi gazdi. a i sedum godini ne se nishto za da se promeni na toj plan neshto pobitno , na bolje mislam,...za dvaesetina ako im bide isto ili polosho tamu , e togash krekajte deka evropa ne chinela. ma ajde!
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Знам зошто се отидени, секако. Го давам примерот со Бугарија затоа што со нив имаме најголеми сличности (не зборам за оние историските за кои не убедуваат пропагандистички ![]() Затоа викам, не е дека нема да има придобивки, ама да не се очекува дека ЕУ е магичното стапче кое ќе ги реши економските проблеми на најголем дел од граѓаните. |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Убаво си кажа Александар...
у ствари... меѓу многуте други придобивки... со влез во ЕУ никој на никого не му брани да си седи во Македонија... ако му е арно... или да си оди ако мисли дека треба... барем ќе има избор... отворен пазар на работна сила... а тебе Евангелина што ти е убаво со една платичка... шо убаво си кажа... тебе ти било убаво и те гајле за другите... ма браво... македонче... така треба, тебе да ти е арно... ![]() Анастеа, извини... зошто само Бугарија е предмет на дискусија кога се збори за Европски држави...? нема други...? а знаеш дека окулу 2 милони Бугари се отидени во другите држави на ЕУ... се прашуваш зошто...? |
|
![]() |
|
Ах извини Алекс. Јас сум ти работничка класа. Доволно ми е да ми стига ваква солидна плата секој 3ти во месецот, се до крајот на животот.
Ако се прошири пазарот на мојава фирма, јас ќе добијам многу повеќе работа за исти пари. Можноста да си ги продавам моите интелектуални капацитети ми е загарантирано право и вака. Друг нека му ја мисли за рекетот и неправилностите во државава, јас ќе му солам памет. Патем, нема секоја држава да ја има среќата на Грција во Еу. И за ништо на светот не би се менувала со бугарите кои се веќе таму. Живеат далеку полошо од мене. Изменето од evangeline - 07.Февруари.2014 во 23:04 |
|
|
![]() |
|
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Ние бевме и сеуште сме членки на ЦЕФТА ,а тоа просто значи - припрема на земјите кандидати за членство да прифатат правила и норми како полесно би се интегрирале во Унијата. Како одат работите членство ке добијат и Црна Гора и Србија попбрзо од нас а ние ке останиме да тргуваме само со Косово и Босна __________________________________________________________________ Evangeline : Него, ти стварно мислиш дека ако влеземе во ЕУ платите ќе ни се покачат? Па ќе живееме подобро. Се надевам не си сериозен. Ако имаш фатено некое тендерче за набавка на опрема во некое наше министерство треба да си будала да сакаш да влезиме во ЕУ. Мене ми одговара влезот во ЕУ бидејки тоа е огромен пазар со огромен потенцијал ,слободен проток на стоки и услуги ,размена на искуство и идеи ,мали каматни стапки ... Ако некој се плаши од конкуренција бидејки сега има монопол на македонскиот пазар тоа е нее ни мој а нити ваш проблем. Прашајте го Емил за колку време можи да си регистрира фирма во некоја ЕУ членка и притоа да подигни кредит по смешна каматна стапка за разлика од кај нас која е крајно лихварска . |
|
![]() |
|
Види како стои работата со платите кај комшиите, откако се влезени во ЕУ: Бугарите блиску два пати посиромашни за 7 години Трошоците за живот пораснале близу 50%, а доходите останале на нивото од 2007-ма година. Тоа откако се влезени во ЕУ. КНСБ веројатно им е некој државен завод за статистика. (ДаБе и Емил можат да ме корегираат, ако нешто сум погрешила). Секако има сектори и дејности кои се далеку над овој просек и со влегувањето во ЕУ добиваат само на перспектива, но генералната статистика е таа. Да не бидам погрешно разбрана: не сакам да кажам дека нема да има придобивки од влегување во ЕУ, оти друга перспектива моментално немаме. Но да не се очекува дека ќе потече мед и млеко насекаде, освен што ќе се средат одредени области. |
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Јака страна ни е мислењето, имаме проблем со смислувањето!
Мислење без смислување ти е како сонување, мечтаење! Во тој случај подобро е воопшто да не мислиме, барем нема да се секираме! |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |