|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Автор | |||||||||||||||||||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
свети Патрик Ирски LORICA(граден оклоп)
Се подигам денеска Преку моќна сила, Призивот кон Троица; Преку верата во Троичноста, Преку исповедањето на Единечноста На Создателот на созданието.
Се подигам денеска Преку силата на Христовото Рождество и Крштение, Преку силата на Распетието Му и Погребението, Преку силата на Воскресението Негово и Вознесение, Преку силата на Пришествието Му во Денот суден.
Се подигам денеска Преку силата на љубовта Херувимска, Во послушание ангелско, Во служение архангелско, Во надеж на воскресение благонаградно, Во молитвите на патријарсите, Во проповедите на апостолите, Во верата исповедничка, Во чедноста на девствениците, Во делата на праведниците.
Се подигам денеска Со сила небесна, Лач сончев, Болскот на оган, Секавичност молњина, Витост на ветер, Крепост земјина, Јакост карпина.
Се подигам денеска Преку Божјата сила да ме кормилари, Божјата моќ да ме крепи, Божјата премудрост да ме води, Божјото око да гледа пред мене, Божјото уво да ме услиши, Божјата реч да глагола низ мене, Божјата рака да ме пази, Божјиот пат да лежи пред мене, Божјиот штит да ме штити, Божјите воинства да ме избават Од примките демонски, Од искушенијата порочни, Од секој, кој ми снове зло, Близу или далеку, Сам или во мноштво.
Ги прибирам сиве овие благодатства денеска Помеѓу мене и злото, Против секоја сурова, безмилосна сила, Која вражествува против телото ми и душата, Против призиванија на лажни пророци, Против црнозаконија незнабожечки, Против лажезаконија еретички, Против коварство идолопоклоно, Против вражби на жени, ковачи и друиди, Против секоја ука што на човека тело и душа му осквернува; Христос денес нека ме заштити Од отров, од палеж, Од давење, од ранување, Сè дур’ не се удостојам со штедро вознаградение.
Христос со мене, Христос пред мене, Христос зад мене, Христос во мене, Христос под мене, Христос над мене, Христос оддесно, Христос одлево, Христос штом легнам, Христос штом седнам, Христос во срцето на секој човек што мисли на мене, Христос во устата на секој човек, кој говори за мене, Христос во окото што ме гледа, Христос во увото што ме слуша.
Се подигам денеска Преку моќна сила, Призивот кон Троица; Преку верата во Троичноста, Преку исповедањето на Единечноста На Создателот на созданието. амин Изменето од mali simo - 05.Март.2007 во 18:36 |
|||||||||||||||||||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||||||||||||||||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
БОЖЕ
ДАЈ МИ СМИРЕНОСТ ДА ГО ПРИФАТАМ ТОА ШТО НЕ МОЖАМ ДА ГО ПРОМЕНАМ, ХРАБРОСТ ДА ГО ПРОМЕНАМ ТОА ШТО МОЖАМ, И МУДРОСТ ТОА ДА ГО РАЗЛИКУВАМ. АМИН |
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Господи Исусе Христе сине Божји, помилуј ме мене грешниот
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
.يا رب يسوع المسيح ابن اللّه الحيّ إرحمني أنا الخاطئ |
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Молитва за отворење ума Господе Исусе Христе, учитељу мудрости, молим Ти се, отвори очи срца мог, да бих слушао реч Твоју и разумео је, и творио свету вољу Твоју која је у њој откривена нама грешним и безумним људима. Господе Боже Спаситељу мој, пошто си дошао на земљу да тражиш и спасеш пропале, не скривај од мене заповести Своје, јер и ја пропадам у тами незнања закона Твога: него отвори очи ума мога да бих разумео чудеса учења Твога, и кажи ми непознатости и тајне мудрости Твоје. У Тебе се уздам, Боже мој, да Ти светлошћу знања Свога просветиш ум мој и разум, да бих не само читао написано него га и вршио. Молим Ти се, и са сузама припадајући вапијем Ти: Господе, просвети ме, научи ме, уразуми ме, да свету реч Твоју и житија Светаца Твојих читам не на грех, него на обновљење и просвећење, на освећење и спасење душе моје, и на наслеђе вечнога живота. Амин. |
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Секојдневна исповед на гревовитеНа
тебе, мојот Господ и Создател, Единиот Бог Кого Го прославувам и на
Кому се поклонувам во Светата Троица - Отец, Син и Светиот Дух, ги
исповедам сите мои гревови што сум ги направил во деновите на мојот
живот и во секој час, со дела, зборови, мисли, гледање, слушање, со
сите сетила духовни и телесни, со кои Те прогневив Тебе, а на моите
ближни им направив неправда и зло.
За сите овие гревови жалам, признавам дека сум виновен пред Тебе, мојот Бог, имам желба да се покајам; Господи, Боже мој, со солзи и смирено Ти се молам, помогни ми. По Твоето милосрдие прости ми ги прегрешенијата и ослободи ме од нив, зашто Си Благ и Човекољубив. |
|||||||||||||||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||||||||||||||||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Радуј се невесто неневесна
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Свето БогојавлениеКога во Јордан се крштеваше, Господи, се потврди поклонувањето на Света Троица: гласот на Отецот сведочеше за Тебе и Те нарече Свој сакан Син: и Духот во вид на гулаб, ја потврди вистината на Тоа сведоштво. Се јави, Христе Боже, и го просвети светот, слава Ти. |
|||||||||||||||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |