![]() |
|
Свеќи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 16> |
Автор | |||
izvoren ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Donirajte bez da se proizveduvaat sveki vo vasite crkvi, pogolema korist ke imaat crkvite |
|||
![]() |
|||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
||
ААААААА значи свеќата немала сила?
|
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
[QUOTE=Pentakostalec]
a ti palis svekji za zdravje koja apsurdnost palis svekje za zdravje osvesti se malce, Свеќата е дар за Црквата. Со тоа што купуваме свеќа ние донираме пари за нашата Црква. Зарем има лошо нешто во тоа што донирам за мојата Црква? ![]() |
|||
![]() |
|||
Pentakostalec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
||
vaka vo bibliata ne pisuva da pusis cigari,no ako pusime e grev za toa so go unistuvame teloto so toa ne pisuva da recititras rap za BOG no muzikata ja kreiral BOG,isto taka i rapot taka da rapot go koristam za Negovata slava samo na ISUS HRISTOS,SINOT I SVETIOT DUH a ti palis svekji za zdravje koja apsurdnost palis svekje za zdravje osvesti se malce,se molis na jovan,ne znam na koj BOG kaza ubavo vo bibliata 1 zakon od 10 bozji zapovedi koga na blue na msn i rekov aj kazi mi go 1 zakon mislam muabetot bese okolu svekjite i za molitvi kon "svetci" ona mi rece :ti li mene pameten kje mi se prais jas iam duhoven voda4 a i use si mal taka nes :jas i rekov...zs me pocenuas oti sum mal i ne ti se praam pameten sakam samo da mi go kazes 1 zakon i ona me stavi na block zosto??? zosto nemase so da kaze vekje tuka sestro preispitaj se i kje svatis so pomos na BOG ako nie sme se rodele vo muslimansko semejstvo kje sme veruale vo alah i site nivni obicai i kje sme negirale prvasolvnata crkva taka da nie sme rodeni vo pravoslavno semejstvo jas osekjav deka neso mi fali vo srceto pocnav da go baram patot i BOG mi go pokaza fala mu na ISUS taka da ne e kasno da si razjsnis okolu svekjite baraj od BOG baraj...so vera...pozdrav. BOG da te blagoslovi amin te sakam |
|||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||
![]() |
|||
bratljube ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
||
Gospod rap ne zabranil, ama ikoni zabranil. pa sega zalete si se. |
|||
![]() |
|||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
||
Pentakostalec, а јас реков ли некаде дека свеќите ги сметам за Бог? Или реков дека свеќата ме наведува на покајание? Значи и ако гледајќи некој човек кој е подобар од нас, ни дојде покајание дека ништо не сме направиле, и тој човек го сметаме за Бог? Еххх, ама апсурдност.
А ти можеш да ми кажеш каде во Библијата пишуав дека треба да рапуваме? А ги судиш другите... ![]() ![]() |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
![]() |
|||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||
оф топик си другар
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
![]() |
|||
Pentakostalec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
||
so voa navreduas kao demek jas rapot da go praam BOG e so praeme nie od hristianstvoto samo pravime debata okolu svekjite teii |
|||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||
![]() |
|||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||
Бог и рап
![]() абе луге што нема да направите веке од христијанството....за жалење сме ![]() |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
![]() |
|||
||
QUOTE]
sega ti draga sestro mozez se da kazes deka rapot e eres,megju jas vidov deka po rapot mnogu lugje se epromenia toes BOG gi promeni preku rap,[/QUOTE] jas ne rekov deka rapot gi promeni tuku deka BOG preku rapot citaj dobro haha i sea da ne te cepkam epa kako da ne te cepkam sakam da znam tocno kaj pisua vo bibliata da palam svekja za zdravje???te molam kazi mi |
|||
|
|||
![]() |
|||
bratljube ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
||
zlatnice, neeeeeeeeeeeeee si seriozen valjda?
![]() |
|||
![]() |
|||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||
Претпоставив дека е можно да биде иронија, но во недоумица ме стави бидејќи немаше некое смајли (на пр.
![]() ![]() ![]() |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Не е контрадикторен. Во првиот случај се работи за иронија, а во вториот случај за искрена констатација. Иронијата се препознава по развлеченото "neeeeeeeeeeeee".
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
||
Брат Љубе, не ми е јасна целта на овие подолу наведени два твои цитата. Во првиот цитат велиш дека сум грешка и го негираш моето тврдење за комерцијализацијата на свеќите од страна на МПЦ (затоа те молам наведи каде тоа сум згрешил?
А во вториов си контрадикторен со твојот претходен став, па велиш:
Изменето од Zlatnik - 01.Ноември.2008 во 18:54 |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |