|
ВЕЛИГДЕН-Радост и верба во животот |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poradi toa sto nemozam kontinuirano da ve sledam na forumive bi sakal da go iskoristam slobodnoto vreme za predvreme da im go cetitam golemiot praznik na site hristijani. Citav nekolku komentari koi spored mene nemozat da pridonesat za dobra megusebna komunikacija. Se spomnuvaat jajcata kako problem no jas tuka ne gledam nekoja greska i smetam deka takvot nacin na slavenje e samo edna ostavnina od poranesnite vreminja koja lugeto denes ja praktikuvaat kako obicaj a ne kako nesto koe proizleguva od biblijata. Ziveam vo mesana sredina i moite komsii hristijani sekogas za vreme na veligden kaj mene doma nosat vapcani jajca kako podarok za praznikot. Toa za mene e golem moment i nie treba da se gordeeme sto kaj nas na balkanot luge od dve razlicni religii mozat da se zblizat za vreme na eden praznik. Toa e porakata koja sekoja religija treba da ja nosi, ljubovta i megusebnoto poctuvanje. Nie kolu i da se pravime mudri i pametni i da sakame da nametneme nekoi svoi razmisluvanje,vo toa nema da uspeeme. denes sekoj covek si veruva na svoj nacin. Se dodeka toa veruvanje se manifestira so vapcanje jajca, pravenje baklavi, odenje na gosti i kaj onoj koj veruva malku poinaku od nas, svetot ima sansi da opstoi. Jas sum protiv site drasticni veruvanja i izmeni na svetite knigi vo polza na odredena opstestvena grupa i poedinci. Veligden kako i site drugi verski praznici e praznik koj treba vernicite da gi natera da bidat podobri luge a ne poloshi. Vapcanjeto jajca e samo eden mal obicaj i segment od slavnjeto na praznikot. Sustinata na praznikot e sosema druga iako nie muslimanite vo golema merka se protivime na hristijanskiot priod kon isusovoto voskresnuvanje, no toa bi bilo predmet za druga tema.
Pozdrav i se najdobro. |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Трагично е човек кога ке сака да направи нешто убаво и го направи тоа во вероисповед. Се ке пропадне од некои си ете....што само се рчкаат овде...Кажав и пак ке кажам..Велигденот и јајцето за Велигден не се мода....тие се во знак на Бога..со почит.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Халид, зарем се сомневаш во мене? Зарем мислиш дека јас би напишал нешто за христијанството, а да не го подржал со Библијата? Читај ми го потписот. Тоа сум јас, тоа е моето мото. Од новотарии се ежам како еж! Алергичен сум на нив!
Адје, цитирај го оној дел од мојот одговор за кој сакаш да ти наведам библиски цитат. За тебе пријателе одма го вадам, како џокер од лев ракав
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Halid - како што реков - вапцањето на јајца е обичај, во знак на почит кон одредена ситуација која се случила. Не е тоа акцентот на празникот, ниту тоа е смислата или поентата на празникот! Тоа е само пропратен обичај, ништо повеќе. Како таков, не гледам што има лошо во него. Ако Исус не го практикувал, не значи дека и ние не треба да го практикуваме. Ако така стојат работите во Исламот - добро за вас, ама кај нас, е малку поинаку.
Многу пати имам кажано тука - секој има право да Го Слави Бога на свој начин. Ваше е само да го почитувате нашиот избор, како наш, дури и да не се согласувате со него. |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PONEKOGAS I BOG NE E SEMOKEN
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако не мене што сум муслиман, барем послушајте го ЕвАнгелос што ви збори . . остајте вапцањето јајца и скокањето по огнови и слични работи!
|
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagodaram, za odgovorot! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa normalno deka ke se sl*gas! Ionaka nema ti so da kazes! More, Evangelos si dade svoe viduvanje,no bez pasus! Jas prasuvam,Dali Apostolite go praznuvale Veligddenot,i kako na Koj nacin,koj gi poducil kako da go praznuvaat??? Toa mi e celta....a za jajcata Manje vise...toa e samo NoVOTARIJA!!! Vaka i Veligdenov ke ispadne Novotarija,poso ne gledam Pasus...no,da ne brzam so zaklucoci mozebi Evangelos,ke pastirat nekoj pasus..a Evangelos..?? Изменето од Halid ibn Velid - 22.Април.2008 во 00:24 |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vidi go toj pak za jajcata .... koga ti velam deka EvAngelos vi odgvori znaci deka se sl*gam so negoviot odogovor...
Изменето од Templarius - 22.Април.2008 во 00:18 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ejjj,Tempi!! Zarem obicajot pred verata go stavas!?? Evangelos,kaza deka ne se vazni zajci pilci,jajci.itn.itn. Tuku kaza deka vazno bilo Pobedata nad smrtaa.itn..itn.. P.s.Evangelos,imas pasus za ova!?? Poso,sepak ova e samo tvoe Mislenje!Ili gresam!!?? Изменето од Halid ibn Velid - 22.Април.2008 во 00:11 |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve EvAngelos vi odgvori, i sto e sega nejasno za jacata pak li ce se fatite....toa e obicaj koj nie go imame i go praktikuvame .... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |