![]() |
|
ВЕРСКИ ОБИЧАИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 25> |
Автор | |||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Во ред, најважно -одмори се добро.
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
||
Како што еднаш реков:Секогаш си добредојдена. ![]() ![]() |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
![]() |
|||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
||
Ок,за ова ќе пишувам некој друг ден малце поопширно,за да не лутаме во претпоставки.Навистина вечерва не сум во состојба(уморен сум) ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Благодарам.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Незнам кој би можел да каже такво нешто за верски пропис кој се практикувал од самите почетоци на исламот,и е поддржан не од еден туку од повеќе Хадиси.Или ти не си разбрала добро,или тој што напишал не знаел што напишал. А за другото прашање... важи за обата пола. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Или можеби
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Во прилог на погорното мое прашање околу влакната, важи и тоа за пазувите: дали се однесува само за жени или и за мажи? Незнам баш колку мажи ги отстрануваат влакната под пазувите?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
||
dobro blagodaram na odgovorot inaku trdicija ili obichaj vazhno neshto ostanalo shto se pameti,pochituva i praktikuva od vek i vekova kolku bi bile siromashni da izumrat vakvite raboti
|
|||
![]() |
|||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
||
Ovdeka mozat da se vidat nekoi od predmetite |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
![]() |
|||
||
Во еден скорешен пост на сродна тема, некој рече дека сунетот не е обврска, но за жал неможам да го најдам. А ова за влакната, дали само за жените важи или за двата пола? ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
И ова исто така е потврдена традиција или Суннет која Мухаммед а.с. неизоставно ја обавувал.Значи имал брада,а ногавиците му биле потскратени.Значи се работи за докажана традиција од Мухаммед а.с. ,а не за некоја мода. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Суннетот е верска традиција и обврска во Исламот која нија препорачал Мухаммед а.с.. Еве еден Хадис од него:U hadisu koji prenosi Ebu Hurejre, r.a, Vjerovjesnik, s.a.v.s, spominje pet prirodnih stvari: Otklanjanje dlaka sa stidnih mjesta i ispod pazuha, odrezivanje noktiju i skracivanje brkova, i sunnecenje. Има и други Хадиси кои одат во прилог,но и ова е доволни за да се поткрепи моето тврдење. |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Не сум бил таму и незнам како оди тоа,но,во едно сум сигурен,а доа е дека во Исламот е забрането да се обожава човек,или делови од тој човек па макар истиот и да е Божји Пратеник.Самиот Мухаммед а.с. ги забранил овие работи.Инаку за човекот кој постојано се молел незнам што да ти кажам,незнам поради кои причини така прави тој човек,и какво молење практикува. |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |