|
Правила за Велигденски Пост |
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Автор | ||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za Prorocite nemoj da bides tolku siguren,, a ti licno neznam kako postis, i kakov e toj Hristijanski post?????? |
||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите пророци, апостоли, Христови ученици и лично Исус Христос не постеле КАКО муслиманите. Ниту пак јас постам како муслиманите. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e grev toa sto vleguva vo usta,tuku toa sto izleguva od nea
apce, si imala mnogu mudar dedo, se soglasuvam potpolno so nego! |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Site pratenici pa i Isus, kako eden od najpoznatite, postel kako nas muslimanite, bidejki nevozmozno e covek da ne jade nisto, a i evangelos ako ne posti kako pravoslavnite, sigurno posti kako muslimanite( ili kako sto veli toj hristijanski)
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelos ti postis isto kako muslimanite, ne jades denje, ili kako sto postel Isus ne jades nisto?
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mu velev jas na zidarski deka e taka, ama toj nikako da se slozi so toa.
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Отпрвин мислев да не коментирам на темава, но откако прочитав дека Nikki го вметнала и зборот "христијани" во нејзиниот коментар, се одлучив да кажам збор два.
Познато е и неколку пати повторено дека на христијаните Божјиот Збор - Библијата им е извор на сите верувања, доктрини и пракса.
Христијаните, по дефиниција, се следбеници на Христос, на Неговото учење запишано во Новиот Завет.
Би ја замолил Nikki, доколку може, да ни каже дали било кое од наведените "правила" за Велигден е напишано во Библијата.
Каде во Библијата пишува дека треба да постиме не јадејќи масло?
Дали Христос, апостолите или некој близок ученик на Христос така постел?
Каде во Библијата е наведена листа од дозволени и забранети јадења за време на пост?
Во горниот коментар ти наведуваш десетици јадења што се дозволени за време на пост. Ако човек има пари може со тие јадења да си направи една огромна свечена гозба и да се накрка поубаво од сиромавиот кој не пости. Дали така постеле Исус, апостолите, учениците?
Зборот "пост" во Библијата значи "гладување", "не јадење", а не "селектирање на храната". Кога Исус постел тој не јадел ништо, а не само масно. Сите пророци, апостоли, и Божји луѓе во Библијата постеле така. Сите христијани денес постат така.
Православните не постат како што постеле Христос, апостолите, пророците, учениците итн. и затоа сметам дека на зборот "христијани" не му е местото во оваа тема.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KAKO NE KE TI SE NON SENS KOGA POSTOT KAJ NAS E SVEDEN ISKLUCIVO NA TELESEN POST I TOJ ISTIOT E NEPRAVILEN! VO KONTEKST NA OVA EVE I EDNA ANEGDOTA KOJA MI JA KAZA EDEN OTEC OD SV. JOVAN BIGORSKI::: ZA VREME NA POST SEDNALE DA JADAT DVAJCA MONASI OD KOI EDNIOT BIL 40 KILA A DRUGIOT 90."SLABIOT" IZEL EDNO PARCE LEB A "KRUPNIOT" DVE! TOGAS SLABIOT MU REKOL"BRATU ZNAES DEKA E POST,ZOSTO IZEDE DVE PARCINJA LEB? OVOJ MU ODGOVORIL VAKA:TI IZEDE EDNO PARCE LEB TAKA ; DALI SE NAJADE? "DA" REKOL SLABIOT "JAS IZEDOV DVE PARCINJA AMA ZA DA SE NAJADAM TREBASE DA IZEDAM USTE DVE" NARAVOUCENIE:NE SI POSTEL AKO SE PREJADES OD "POSEN GRAV" |
||
car's freack
|
||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dedomi moj pocina na 97 god. nieden den vo zivotot nemase posteno i sekogas velese: ne e grev toa sto vleguva vo usta,tuku toa sto izleguva od nea, aludirajki na navredlivite,pogrdnite i zlobni zborovi koi gi izgovarame. kon boga |
||
apce
|
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene iskreno postite mi se nonsense.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да да наместо шербет се става млеко пред тоа зовриено со шеќер и ванила внатре во кадаифот се става ораси ...пробај вкусно е (зидарски не ме карај за рецептов во врска со празникот е ) инаку за другото Да! постам |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da, pravam , ne so mleko tuku so serbet, prv pat slusam deka kadaif se pravi so mleko.
i da, postam 40 dena iako ne sum vernik i ne mi e tesko kako sto gledam deka na nekoi vernici im e tesko i ne se ni obiduvaat. |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a sund'erka c'e pravi li nekoj?
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
видиш а ја друкше знам! кадаиф оној правиот се прави со млеко намерно затоа што во недела се мрси. се препорачува месо. така барем од моите баби ми е останато. а баш очекував да ми кажеш дали ке правиш и ти. |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |