![]() |
|
ДА СЕ СЛЕДИ ИСУС ИЛИ ДА СЕ СЛЕДИ ПАВЛЕ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 15> |
Автор | ||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Vozviseniot Bog na denot na oprosniot adzilak mu objavil na Svojot posleden Pratenik i Verovesnik: "Denes verata vasa vi ja usovrsiv, Mojata blagodet vi ja upotpolniv i zadoveln Sum Islamot da vi bide vera!" Maida,5
Posle ova neka mi kaze nekoj deka saka vera koja treba da se nadopolnuva povekje od vera koja e od Boga nadopolneta, usovrsena i od koja e Bog zadovolen, pa kako da ne go zalam i da ne smetam deka e paganin?
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
|
Drugar?!
Vidi, ne e omraza. Toa e nesto kako jas imam cicko, znam dekae dobar go sakam kako cicko, a ti kako negov sin ili vnuk celo vreme zboruvas sto rekle sosedite za nego?!
Nie, muslimanite go sakame Isus kako sto gi sakame site Bozji Pratenici i Verovenici, pa taka ni e zal koga za nego, ili za nekoj drug od niv, nekoj zboruva od neznaenje i so nepocituvanje, kleveti i menuvana na ucenjeto.
Toa ne navreduva, pa zatoa javno ja govorime vistinata protiv toj lazlivec pavle koj vie go smetate ca svet... (bez navredi, no sepak, biblijata ne ve uci kako da gi sakate i pocituvate prorocite \Pratenicite Bozji!)
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Apostol Pavle ne go nadopolnuva Isus, nasiot spasitel go nadopolnuvame site nie, hristijani, so nasata vera, ucenje i dela! Изменето од moira - 02.Јануари.2008 во 06:39 |
||
![]() |
||
KikoMC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
|
Зошто толкава омраза бе другар??Кај гледаш некој Христијанин да се расправа на тема за Ислам??Само нешто барате да најдите, а нема да го најдите!!Не знам што ви е филмот!! |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sejfullah ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
|
Es selam alejkum braka i sestri ,
za prvo neka ve ALLAH nagradet na ova dunja i na ahiret so Dzennet inshallah ,i gledam deka mnogu za onije koj nese muslimani sto nemat poima i nikakof pravec za zevenje na ovaj svet ni za buducnost sto se samo gubidnici,ali toa sto ima takvi megu ludzeto sto zboruvat deka veruvat vo Allah i vo ahiretskiot den sepak ne veruvat. Seedno e dali gi opomenuvas ili ne iupomenuvas tije nemat da veruvat,samo ako Allah srcinjata im gi otvoret tek togas ke bidat uputini na onaj pat koj ke bidat spaseni od dzehennemot,sto ke bidat nagradeni so dzennet, ali da nije muslimanite sne zaduzeni da im dajme eden pravec koj tije sami dase razmislat i da sami resat dali ke bidat vernici ili ne ,za toa ke morat sami da odgovarat pred Allah dz.shanuhu.oti i so inka daimse polnet vo usite pak nemat da svatat. |
||
![]() |
||
|
Demek go sakaat, a vamu koj go sisa - pavle rekol.
EEEE taka i toj so 100 najvlijatelni lugje vo svetot napisal nesto interesno.
Ne toa deka Muhammed e broj 1, tuku deka najvlijatelni licnosto vo hristijanstvoto se pavle i Isus. Demek, Isus otide, nemase koj da go dopolni, pa se pojavi pavle da ja sozdade religijata koja ja imame sega vo 168 miljijrdi sekti - hristijanstvoto!
|
||
|
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Книгата на Законот навредена
Павле не само што го уништил учењето на Исус, туку и направил напор да ја уништи книгата на Законот (10-те Божји заповеди). Тој напишал целосна изменета интер¬претација на Стариот Завет. Тој обвинил дека книгата на Законот била непријателска за луѓето, како клетва против нив, со што ги терал да грешат: „А сите оние што се од делата на Законот, под клетва се. Оти е напишано: ‚Проклет да е секој, кој не исполнува постојано сè што е напишано во книгата на Законот!‘“ (Павле до Галатјаните, 3: 10) „Христос нè искупи од клетвата на Законот, откако поради нас стана клетва.“ (Павле до Галатјаните, 3: 13 ) „Но Писмото сите ги зтвори во грев.“ (Павле до Галатјаните, 3: 22 ) „А со учењето Свое – Законот на заповедите го обессили.“ (Павле до Ефесјаните, 2: 15) Тешка казна за оние кои што ќе го навредат Законот Во Библијата: „И така, како што се собира плевата и се го¬ри во оган, така ќе биде и при свршетокот на овој свет; ќе испрати Синот Човечки Свои ангели и ќе ги соберат сите соблазни од Него¬вото царство, и оние што вршат незаконски дела, и ќе ги фрлат во вжарена печка; таму ќе биде плач и крцкање со заби.“ (Матеј, 13: 40 – 42) Во к*ранот: „Он ти објавува Книга, Вистинита, којашто предходните ги потврдува, Он ги објави Тевратот и Инџилот пред тоа, како патоказ за луѓето, а објави и други книги како одделувачи на вистината од невистината. Болна казна ќе имаат оние кои што не веруваат во објавите Алахови, навистина! А Алах е Силниот и Строgиот!“ (к*ран, 3: 3,4 ) |
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Zarem koga ima tolku ljubov kon Isus, zarem ne ti smeta koga gi citas site tie pasusi vo Biblijata kade sto Pavle go navreduva. Ako ti e Isus vo srceto togas kako reagira srceto na seto toa. Учењата на Исус понижени Павле не само што го го уништил учењето на Исус туку и го понижил и него, трудејќи се да докаже дека Исус на своите следбеници им дал незрело и непотпоно учење, и дека тие не се вредни за следење. Наместо тоа, луѓето треба да го следат учењето кое е проповедано од Павле, кое според него е позрело и комплетно: „Затоа да го оставиме почетокот на Христовото учење и да се стремиме кон совршенство.“ (Павле до Евреите, 6: 1) „Нема ученик поголем од својот учител“ Во Библијата: „Нема ученик поголем од својот учител; но секој, што ќе се усоврши ќе биде како и учите¬лот негов.“ (Лука, 6: 40) (Матеј, 10: 24) „Зашто, кој се срами од Мене и од зборовите Мои во овој прељубодеен и грешен род, и Сиnот Човечки ќе се срами од него, кога ќе дојде во славата на Својот Отец со светите ангели.“ (Марко, 8: 38) „И така, секој, што ги слуша и исполнува овие Мои зборови, ќе биде како благоразумен маж, кој си направил куќа на камен. И заврна до¬жд и надојдоа реки, и дувнаа ветрови, и навалија на таа куќа, но таа не панда, оти беше изградена на камен. А секој, што ги слуша овие Мои збо¬ро¬ви и не ги исполнува, прилега на чо¬век глупав, кој направил куќа на песок.“ (Матеј, 7: 24 - 25) „Ви донесов Мудрост“ Во к*ранот: „А кога Иса им дојде со очигледни и јасни зна¬ци, им рече: ‚Ви донесов мудрост и доаѓам да ви го објаснам она заради кое се поделивте. Па затоа плашете се од Алах и покорете ми се!“ (к*ран, 43: 63) „И Он ќе го поучи и со Книгата, и со Мудро¬ста, и со Тевратот, и со Инџилот.“ (к*ран, 3: 48) |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
|
Selam brat. Znaes li zosto ti gi potcrtav poslednite zborovi?
Zatoa sto koga pavle se zezal, ovie seuste ja nemale napisano Biblijata.
Otkoga umrel pocnale da gi pisuvaat evangelijata, za po nekolku stotici godini da se soberat i odlucat za 4 evangelija i eden kup pavlovi lagi!
Znaci, dodeka pavle bil ziv i sirel lagi po svetot, nikoj ne poseduval biblija, a kakmo li nesto slicno na ova sto go imame denes.
|
||
|
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
Isus neka Allahoviot spas e nad nego,navistina e GOLEM COVEK I GOLEM PEJGAMBER,i tesko na site onie koi mu pripisuvaat epiteti koi ne mu dolikuvaat od tipot:Sin Bozji,Bog itn.Toj e samo Bozji Pratenik eden od plejadata na odbranite,golemiot od najgolemite,no,vo nikoj slucaj ne e Bog! Vprocem toj nikade vo Biblijata ne rekol deka e Bog.A sto se odnesuva do Pavle,pa jasno e kako snegov nadvor deka Pavle ja masakriral Biblijata so svoite noviteti koi smisleno gi vmetnal vo nea,za hristijanite da imaat pogresna predstava za Isa a.s.(Isus).
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Da,toj sto si go sledi srceto znae deka treba da go sledi Isusa kako pratenik,a ne kako Bog.Toj sto si go sledi srceto znae deka Apostol Pavle e najgolemoto smisleno zlo za hristijanite.Toj sto si go sledi srceto e ubeden vo VISTINITOSTA NA SLEDNIOV k*r,ANSKI CITAT: "ZAREM NE GI GLEDAS ONIE NA KOI STO IM E DADEN DEL OD KNIGATA(HRISTIJANITE),KAKO PRAVIOT PAT SO ZABLUDA GO ZAMENUVAAT I POSAKUVAAT I VIE DA SKRSNETE OD PRAVIOT PAT?" (k*r,AN,4:48) |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
|
A da ni dadeshe dokaz za ovaa izvonredna recenica koja ni ja napisha?????
Koga velam dokaz mislam na dokaz!!!! ne rekla kazala, i ne tvoe licno mislenje, dokaz od Biblijata kade go potvrduva izrecenoto od tvoja strana! |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
Isus e tolku golem sto moze site da ne pregrne, a e i tolku mal da go sobere vo site nasi srca. Zatoa toj sto si go sledi srceto, dobro znae kogo sledi.
|
||
![]() |
||
|
нема коментари, хмммм
ве замислив изгледа..... Ќе има уште продолженија на оваа тема.... Сите кои имаат нешто да додадат, повелете. оваа тема е од отворен карактер. Се што е заборавено да се напише,напишете го. СЛободно Сахих Бухари. ![]() |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |