|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 111112113114115 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da draga moja,
denes sum neurozen, sigurno zeskoto vo glava mi udri, pa mumlam recenici kratki, demek poezija pravam, demek nesto znam, demek nesto umeam. Mislam so brzina na besot sto me jade, rzam i vijam iako ne znam zosto, koga se mi e dobro od strana gledano, No uste nesto mi fali, na koe da se osmelam da mislam ne mozam, na koe dorasnat ne sum, no bar tebe te imam, iako minuvas pred da uspeam da ti se izraduvam |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vreme e,
za nezgodni slucki i gnasni faci, vreme e za gnidi na koi treba da im se smeskam, a bi gi udavil vo prvoto virce. Vreme e, loso da mi bide, po zatvoreni vrati kako macka da gre*am, vreme e da mrazam i muskuli da pokazuvam, dodeka se percam samo za mali momenti osamenost koi dragi ke mi bidat, koga sum nikoj dobro da mi bide, molejki se da se setam kade domot mi bese |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kreacii momentalni,
zaradi kratok zdiv, zaradi nekakov pocetok i zaradi nekoj nezgoden kraj. Zaradi nekoj uslov, koj e nebiten, a sepak dominira, zaradi senka nokna sto ja stvara demonot koj ne ceka zad kos sekoj. Kriva kula nema samo vo Piza, denes sto bese, ne znaci deka i utre ke bide, dali slika od heroj i svetec isto znacat, nema sto da se kaze, nitu da se misli, samo nadez neubedliva zaedno ne drzi, samo denes sto se misli toa e vistina edinstvena |
|
eurydice
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЖЕНСКА ПРИЗМА
Купи ми сончев зрак со твојата насмевка. Купи ми палаво ветре со твојот шепот. Купи ми летен дождец со твоите бакнежи. Купи ми горчлив сладолед со твоите зборови. |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kraj.
Cvrsto resavam, nitu minuta povekje ne prodavam na somnezi i prasanja razni. Sfativ, za vozvrat nisto ne dobivam. Po gjavolite se, po gjavolite i jas i ti, na krajot barem edno razbiram, na nekoj nacin sme isti. Civa e deneska pouspesnata maska? Komu pripagja, poubedlivata bezgrizna nasmevka? Ednakvo istrajni,sili ramnomerni, itame kon tronot. I ne grizi se, na obajcata ke ni se ostvari sonot. Nagradata prva ke bide podelena, na dvete najveseli maski, so pocesti dodelena. I duri togas, na krajot ke sfatime i namesto so radost i nasmevka da se zablagodarime, ke posakame nagradata da ja vratime. No ke bide premnogu docna, kako sto oskarot ne moze da se vrati i za filmot snimen, scenarioto da se promeni. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
eurydice
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
xxxxxxxxxxxxxxxxx
kolku sum poubava vo tvoite misli tolku sum pogrda vo moeto ogledalo. kakva kletva e taa sto odzema od vistinskoto za da go nakiti zamislenoto? vo moite oci i moite misli ti si tolku ist vo moite oci i tvoite misli jas sum tolku razlicna. |
|
fleur de lis
Нов член Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тик-Так-Тик-Так… Ме прашуваш колку време стојам тука. Не знам, можеби не премногу долго, а можеби и цела вечност. Оној звук, Тик-Так-Тик-Так…одамна не го слушам. Непријатен ми е. Одекнува во мене, и ми носи само неизвесност и страв. А, не сакам да се плашам, мразам неизвесност. Овака се стои, стојам и јас. Не одам никаде. Напред НЕ, затоашто е нејасно, а назад не постои, зарем не гледаш, празно е…избришано! Ке останам тука засекогаш. Можеби мислиш дека сум заробена, но НЕ! Слободна сум и безбедна. И не сум сама. Тука сум со сите мои соништа несонувани, тука сум со сите мои желби неостварени, тука сум со тебе, љубов моја недољубена. И ДА, срекна сум. Мигот е мој, а колку трае, не знам. Тик-Так-Тик-Так…тој звук одамна не го слушам. Ме гледаш со невера и ме прашуваш Зошто? А што би мерела? Времето! Кое време? Она изгубеното или она што никогаш нема да дојде? Она што не двои и носи само тегоба и болка, или она што го крадеме, кое не мами, опива и дава лажна надеж? Молчиш, одговор немаш. Знам дека стојам, но не сум сама, во мене стои се што имам. Тик-Так-Тик-Так…тој звук одамна не го слушам. Изменето од fleur de lis - 29.Мај.2008 во 05:24 |
|
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
конечно да го допрепишам од тетратката,..... еве го и последниот дел,..... се надевам ви се допадна
И се случи нивната свадба. Марко беше
среќен што ќе ја има таа за своја животна сопатничка, беше весел, се смееше и
разговараше, но само тој знаеше како му е. Длабоко во себе плачеше, иако
солзите не му потекуваа. Копнееше за Македонија, за својата сакана земја. |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kralici mi se motaat niz glava togas
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mrazam koga molcam
so misla blokirana, a mokjni sili vo mene se borat, barem prosta recenica da stvorat. I nedorazbiranja mrazam, pa sepak samo niv gi poznavam i sekoj sleden zbor e cigla nova vo dzidot megju nas. No najmnogu ke mrazam, ako vo radosta na ocite moi ne go pronajde odrazot svoj i kopnezot po tebe, smotanko eden. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........Сонувам дека станувам од мојот кревет,излегувам од собата,слегувам по скалите,ја отворам влезната врата,излегувам на улица.Надвор е ноќ осветлена од месечината.ПОд проѕирните сенки на дрвјата минуваат чудно убави жени,ме повикуваат да појдам некаде со нив.Патувам со нив во празните градски автобуси,се качуваме потоа во некој воз,поминуваме неверојатно зелени реки,слушаме музика во еден парк.Жените ме бакнуваат , ме водат во една необична куќа полна со статуи,трчам со нив по некакви големи скали...........Премногу доживувања за една ноќ.Се враќам назад дома ја отворам вратата,се искачувам по скалите,влегувам во мојата соба.Но таму креветот,веќе лежи некој.Гледам-тоа сум јас,односно некој мошне сличен на мене. Како можело тоа да се случи?Дали во мојот сон се замешал некој друг,дали сонот се удавил,да сум влегол во некоја споредна димензија на сонот,дали некаде при враќањето сум погрешил?Но каде се случила таа грешка?...........Се обидувам пак-вратата , скалите,собата.....Непознатиот е пак тука.Тој лежи како во свој кревет,сонувајќи веројатно некој друг сон и не мисли да исчезне.Се обидувам уште еднаш ,па уште еднаш.Залудно.Стојам долу пред влезот и очајувам и се надевам..............А наскоро ќе осамне и оној горе ќе се разбуди во мојот кревет и во мојот лик и тогаш се е готово. ориџинал бај Блеки (не напишав многу....но ова е едно goodbye мене) Изменето од $BlackDevil$ - 25.Мај.2008 во 23:52 |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TRAGACI PO VISTINi sto e vistina? da ja imas?, pa sekogas ja imas no dali e vistina vistinska vistina koja udara koja treba da udri ja imas, no nesakas da ja znaes zatoa si pravis svoja idealna vistina koja udara pomalku nezno kako perduv no ja imas vistinata za drug so dignata glava ja predavas vistinata gord so sebesi i udara tesko, macno,pretepano no vistinito nie sme tragaci po vistinata ne svesni deka i drugite se tragaci i deka kje ni ja predadat svojata vistina teska, macna i pretepana Изменето од anakin - 25.Мај.2008 во 23:24 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kritiki za napishanite tekstovi odat vo novootvorenata tema
za kritiki,tuka se postiraat samo tekstovite. Sekoe mislenje napishano tuka ke bide izbrishano. |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......darki, sekogash prepolna so emocii i zelbi kako dete vo prodavnica so kuklichki, my kind of girl...:) |
|
Внеси реплика | страница <1 111112113114115 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |