IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МЕШАНИ БРАКОВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МЕШАНИ БРАКОВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9101112>
Автор
Порака Обратен редослед
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 14:21
se soglasuam so tebe gideon...
ama mislam i deka toa ne e samo vo mk..tuku i posiroko vo svetot.....
bev svedok na eden vakov brak kade mladozenecot bese musliman a devojkata hristijanka i za da se vencaat vo crkva toj morase da ja smen verata odnosno da se krsti.....
sto znaci vakvite brakovi se osudeni uste na pocetokot........
ako ti mora da se otkazes od verata za da se ozenis ili da se otkazes od devojkata sto ja sakas zaradi verata..... pa kade e taa slobodna volja sto ja pisuva vo biblijata.....
i dali tie sto pocituvaat druga vera ne se luge?????
i toa sto go spomnav na pocetokot vo koja vera ke se vospituvaat decata????

end off days 15...14...13....
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 13:10
Originally posted by Marina_21 Marina_21 напиша:

Teskoto vo ovaa situacija e sto brakot i taka e slozen proces da ne recam bara makotrpna rabota, i i onaka ima mnogu precki, a razlicnata vera mislam deka e edna od najgolemite precki,pa zatoa najverojatno edniot resava da ja smeni verata.Jas ne bi preporacuvala vpustanje vo  vakva vrska a uste pomalku brak.

So golema sigurnost vakviot brak bi funkcioniral destruktivno i besmisleno.
Ima mnogu vakavi slucai vo RM koi zavrsile so razvodi pa i na mnogu potragicen nacin,mnogu mu e tesko na nasiov narod da se navikne na vakov mesano- religiozen nacin na zivot vo zaednica!
Barem vo narednive nekolku decenii!

Изменето од Gideon - 05.Јули.2007 во 13:10
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 13:03
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Основа на љубовта е верата. Wink

teska glupost, sorry ali ja mislam taka!
Кон врв
Marina_21 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2007
Поени: 34
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marina_21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 12:58
Teskoto vo ovaa situacija e sto brakot i taka e slozen proces da ne recam bara makotrpna rabota, i i onaka ima mnogu precki, a razlicnata vera mislam deka e edna od najgolemite precki,pa zatoa najverojatno edniot resava da ja smeni verata.Jas ne bi preporacuvala vpustanje vo  vakva vrska a uste pomalku brak.
Се што се случува, Бог ќе го насочи така што да испадне на добро за оние што го сакаат Бог.
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 12:42
A moze i Osnovata na Verata da bide Ljubovta...Smile
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 10:21
Основа на љубовта е верата. Wink
Без коментар
Кон врв
Trilili Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Mr.Bodycheck

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 1780
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Trilili Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 09:58
ljubovta e posilna od verata!Wink
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 09:57
Се работи за слободен избор. Слободниот избор разбира и прифаќање на сите последици од тој избор (позитивни и негативни).
Без коментар
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 01:36
e kaj ke se vencaat musliman i hristijanka.....vo crkva ili vo dzamija.....??
ni tamu ni tamu nema da gi vencaat dodeka eden od niv ne ja smeni verata....
pa makar i toa nikade da ne go pisuva
end off days 15...14...13....
Кон врв
Invisibleman Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Invisibleman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 01:28
Nema idnina,begaj so vreme
Кон врв
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 01:10
Mada ja licno ne opravduem zimanej so kupusi od drugi higienski pricini... da ne se lazeme ete poposteno zdravje 
Кон врв
shedow Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај shedow Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 01:10
site luge pred gospod se isti,,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 01:09
I na kraju kraeva zasto da pishe ?

zar bog bi lisil svojot sin od ljubov makar toada bide i kon nekoj koj e druga vera ...ma daj molim te mojot Bog toa nikad ne bi go naprail za Vashiot ne znam ...

Nema logika nigde ne pise ne e zabraneto a toj sto zivee za drugite e glup i tacka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2007 во 01:06
I kako moze da pise koa drugi veri toas i nemalo osim ... hinduizam , budizam so koi neni mozelo daima dopirni tocki posto patot na svilata od marko polo ne bil izmislen uste ?

dakle kaj pise ...

da ne pise mozda ne smee da se zimate so evrei .... koga samite prvi hristijani bile evrei ... koja e logika toas ?

ne smee da se zimate so rimjani sto pisue u Biblija sto traskate ?

ja lepo vi rekov ako mu ja mislis sto kako ke bide ic ne se ni zimaj so takov ...koj e druga vera ali zabrana kao zabrana ne postoi bar u hristijantstvo ( ona izvorno biblija )

mada i to e diskutabilno kolku e edinstven izvor al nema vreme da pojasnuem

dakel kaj pisue ...?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 9101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.