IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕРОНАУКА ВО УЧИЛИШТАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕРОНАУКА ВО УЧИЛИШТАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 23:43
brzo covek e napraven od gospod
ti sakas tvojot sin da stane covek
brzo da ne si ti gospod?
pandurska logikaLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 23:37
moeto dete treba da stane,...chovek,...nishto drugo,...chovek!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 23:30

"Не бранете им на децата да доаѓаат при мене зошто на такви е царството небесно"

Ова е најзлоупотребуваниот стих од страна на МПЦ со цел во својот глобален бизнис да ги вклучи и децата. Тоа го прави и со крштевањето, тоа го прави и со причеста, тоа го прави сега и во образованието.
Јас сум против веронаука во училиштата. Зошто?
Тоа теоретски и на прв поглед звучи многу убаво. Да, сите очекуваме дека со тоа децата ќе станат супер христијани и нивниот морал ќе порасне и иднината чиниш ни свети...
Но во прака е нешто сосема друго.
Претпоставете само кој ќе предава на тие часови по веронаука и се ќе ви биде јасно.
Од друга страна, не сме првите кои го правиме овој чекор па да сега предвидуваме како ќе биде и кој ќе биде резултатот.
Многу земји го пробаа овој потег и се виде дека резултатот беше негативен.
Зошто ние би биле исклучок? Со оглед на околностите, кај нас би било дури и полошо.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
чаир Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2007
Поени: 950
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чаир Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 19:42
Не бранете им на децата да доаѓаат при мене зошто на такви е царството небесно вели Христос
Свештениците неси баарат свежо месо кога некој ке се зобие со познавања на својата вера ка знае да ја цени и верата на ближниот и ке има многу повисоки  морални вредности за разлика од денес а баска не е морално птака да никој не ги присилува си го задржуваат правото на избор
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2007 во 01:06
brzoooo ....pak ke te baniraat.....LOLLOLLOLLOL
end off days 15...14...13....
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 22:40
ma,...sumnjivi mi se tie popovi,....izgleda si baraat svezo mevce,...pa,kaj na drugo mesto,...do,.... tamu kaj shto ima najmnogu deca,....LOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 19:38
JAS SUM PROTIV VERONAUKATA VO UCILISTATA. ZOSTO?
PA NEKA MI OBJASNI NEKOJ KOJ KE GI KONTROLIRA MUSLIMANSKITE VEROUCITELI VO UCILISTATA?
STE RAZMISLILE LI KAKVO PODVOJUVANJE KE SE SOZDADE I KAKVO SEME NA RAZDOR KE SE POSEE.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 14:01
ok reakt ne znam zosto ne me svakas...ajde neka bide bez istorija..
neka predava teolog.....edna godina.....potoa drugata neka predava odza....

sakav da kazam sekoj neka si ja predstavi svojata vera odnosno svoeto ucenje...i toj sto uci neka izbere koe ucenje e podobro.....
i da izborot sekogas e do nas ama vaka ke znaeme sto sme odbrale.....

zosto apsurdno e da kazuvame deka biblijata e najdobra koga go nemame procitano k*ranot odnosno negovoto ucenje ..i obratno.....
Кон врв
Реакт Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Мај.2007
Локација: Burundi
Поени: 373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 13:56
Па тоа и велам - од историја не се станува верник, ако тоа е целта. Историја би предавал историчар, а не теолог. Значи - пак ништо! Сите сме верници - прашање е во што веруваме или во што сакаме да веруваме или неверуваме. Изборот зависи од нас, а не од историјата, бидејќи верувањето е жва работа, а не нешто од историјата.

Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 13:52
reakt rekov i gore deka ne sum siguren dali taka se vika predmetot.....
mislam deka e jasno sto sakav da kazam...da se izucuvaat ucenjata od site veri......i normalno i istorijata za da se svati kako realno nastanalo toa religisko dvizenje....za da moze covekot da se odluci koja vera ke ja sledi ili nema da ja sledi.....
primer ako se uci veronauka 4 godina
edna godina neka bide hristijanstvo...edna islam....i.t.n.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 13:45
И ти од историја ќе станеш верник? Па за да се опфатат сите учења од историски аспект треба само историја да се учи.
Без коментар
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 13:43
vaka mislam deka treba da ima takov predmet vo ucilistata ama moeto mislenje e da bidat opfateni site veri....mislam deka toa bese istorija na veronauka ako ne se lazam...vo sekoj slucaj covek treba da e zapoznaen so ucenjeto na site veri i sam da odluci vo koj da veruva ili da ne veruva.....a da ne bide toa ako dedoto e hristijan ili musliman pa da mora vnukot da ja izucuva samo biblijata ili samo k*ranot........

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Реакт Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 13:30
Па види вака, Фалконе. За да се извади некој од памет - треба да има памет и некој кој ќе го извади од памет. Прашањето е: каква врска имаат професорите (па макар и со мантија и кече) со вадењето од памет?????
Без коментар
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јули.2007 во 10:51
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:33
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,164 секунди.