|
ЧУДА |
Внеси реплика | страница <1 910111213 22> |
Автор | |||||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
хм, Ова е Чудо?! Немало нечије тело ..? |
|||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Прашуваш прашање што ти беше одговорено:
Чудото кое останува до ден денес е тоа што го нема телото на Христос - тоа што Тој е ЖИВ! Такво чудо не извел ни Мохамед, ни Буда, ни Худини, ниту никој... А за твоите тврдења дека Коранот е чудо, би рекол дека се смешни... Секој кој малце повеќе знае, ќе знае дека Коранот има грешки, спротивставености, дури и граматички грешки, а да не збориме што како книга, како литература, има многу ниска книжевна вредност... Тоа се фактите... Се друго е митологија за заведените маси... |
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
begu, искрено да те прашам, може ли ти нешто да прочиташ од текстот? НЕ. ЈАс само кажувам дека текстот треба да се среди за да можам да го прочитам, а ако ти си го прочитал и мислиш дека тој текст се повторува, тогаш колку што знам јас и колку што мислам, треба да го избришеш.
Чудо во Исламот е к*ранот, колку што знаеш. к*ранот, чудо кое останува засекогаш, чудо кое и ден денес неможе да се омаловажи колки да се трудат неверниците. Овие чудо кои ги кажуваат христијаните се повремени, не со траен период, тие не се појавуваат на секого, неможе некој некое од тие чуда да ми го покаже, да ми го изведе, да го презентира токму сега. Дали може да кажете некое чудо кое Исус пример го извел, а останало до ден денешен и вие го имате? Знаеме сите дека такви чуда се случуваат на секого, во секоја религија .. се случуваат на христијаниве, на муслимани, на будисти .. на атеисти ..! И што сега? Тие чуда ништо воопшто не кажуваат, нетреба воопшто тие чуда да не зачудат затоа што се повремени, од локален каракте, и за локала група на луѓе.. И, да те потсетам дека Какви не чуда правеле пророците па НИШТО не останало од тие чуда, ги нема, не постојат, неможе да се докажат научно дека се чуда .. нити чудата на Мојсеј, нити на Исус .. а како што велам, к*ранот е чудо кое е научно докажано дека е чудо на сите времиња. Толку, благодарам, почит. |
|||||
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
sayHi ne treba mnogu komentari, ocekuvam od tebe da kazes nekoja mudziza (cudo) od nasiot prorok (Muhamed a.s.), i spored mene istite cuda ne se povtoruvaat .
Ako nekoj saka da poveruva vo toa cudo Ok ako ne pak OK. Jas veruvam vo mudziza i ne treba istite da mi se dokazuvaat . |
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
И пак со истото , воопшто несреден коментар!
|
|||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
temata e cuda! ne odzemajte prostor ve molam ljubezno!
|
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Аџија, како и да мислиш тоа сепак ќе остане твое мислење и ништо повеќе.
Се извинувам ако те изморив коментирајќи но навистина тоите коментари не кажаа воопшто ништо за она што те прашава. |
|||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Абе земи го ти како сакаш, ама вистината е јас се изнапишав за ти ми го понижуваш коментарот? Епа извини брате, ама не си вреден трудот... Нема да ти ја задоволам љубопитноста, нека те копка до крај...
|
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Сепак , ќе го земам ова како избегнување и не знаење на одговор. Благодарам секако што барем ми прокоментира 1ред зборови. Барем малку сум заслужил.
Почит. |
|||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Некои коментари не вредат одговор... Се сеќаваш? Ако не ме удостои со одговор, извини, ама не сум јас тука твој потрчко...
|
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Значи, you avoid some of my commentary.
Книга, која? |
|||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не само што е чудо, туку е најнеобјаснивото чудо во историјата на светот. Би ти препорачал да прочиташ некоја книга за воскресението, ќе видиш дека тоа научно не може да се побие...
Второ, Бог не е келнер, па да ти се појавува тебе кога ќе посакаш, механички. Чудото можеш и лично да го доживееш, но за тоа треба вера, молитва, и искрено покајание... Ако си спремен по тој пат да врвиш, ќе ти се открие живиот Христос и ќе ти се докаже чудото... |
|||||
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Аџија, ќе може ли да ми го докажеш тоа, да ми го донесеш, презентираш пред мене тоа чудо, може и да го видам сега јас тоа чудо, да ми го донесеш на маса? Велиш го оставил и трае до ден денес .. НО КАДЕ Е? Тоа чудо кое ти го сметаш за чудо а кое никако неможе да се докаже освен ако не прочиташ во пишувањата на Павле или некои Непознати автори на Библијата, нее чудо воопшто! Едноставно, неможе да се докаже дека било тоа нешто, се случило .. никако научно. А за прашањата, би требало да ми одговориш како што одговори Аладин мислам, И треба да го порчиташ коментарот пред прашањата па да се изјасниш дали да продолжам со тоа или да се помирам со фактот дека не си бил на аџилок. Благодарам, почит. |
|||||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
so toj sto drugo prasuva covekot ---cuda -sga i ovde
a ne tvoite razmisluvanja za ispravnata vera i lagite. |
|||||
Внеси реплика | страница <1 910111213 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |