IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Коренот на терористичката исламска идеологија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Коренот на терористичката исламска идеологија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
Автор
Порака Обратен редослед
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2011 во 17:38
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

a sto ako izleze na kraj deka seto ovaa e lagaaa izmislena od ciaa i mosad, edna golema laagaa .

Ne e bitno dali e laga, bitno e sto Osama e sega svetec vo ocite na onie koi se zadoeni so radikalniot islamski terorizam i negoviot primer ce go sledat po cena i na nivnite zivoti. Taka da ovaa golema usluga na teroristite.

vo islamot nema radikalen ili umren islam ili sekulaeren islam ili moderen islam ,
ovaa sto se slucuvaa vo denesno vremee e samo spletkii na oniee koi sakaat da mu nametnaat vo islamott terorizam demeek e teroristickaa religijaa , darecemee al kaedaaa
koja e taa organizacijaa   sto ako ispadnee deka e evrejska mosad ili americka ciaa . koje toj bin laden sto ako ispadne deka e agent na ciaa znae li nekoj? mediumite samo lagaa iznesuvaat i sekgas go izrazuvaat zborot muslimanski teroristi . pa neka gi narecatt avganistanski teroristi iliu irackii ili bilo kakvii no   ne muslimanski toaa e isto    da receme   teroistickata orgnaizacija na eta da ja nareceme hristijanska ili katolicka kako bi bilo toaa ,
so toj zbor muslimanski teroristi faktickki i jas spagaam vo taa grupaa kako sto znamm jas voospto ne sum nikakov terorist toaa e edna golema navreda kon nas muslimanitee ,, i toaa nie jasno na site muslimani deka amerika i izraell so site raspolozlivi sredctva bilo na voeno ekonomsko i bilo kakvo, pravat spletki so cel islamot da go ponizat, sluzejki se so razni itristini ,bidiiki islamott zema golem zamaav vo natalitet i vo primanje na islamskata religija od dugite narodi .
eden den ke se doznaee sitee oviee nepravdi i spletki sto se pravaat .

Изменето од el_kevser - 05.Мај.2011 во 23:02
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2011 во 17:35
spierose ne si intteresen, kaj i da te sretnam i vo koj bilo forum se edno isto kazuvaas paa ne si interesenn bee priatelceee ,

razmisli samiott kojaa e univerzalnaataa sovrsena vistinaa i kojaaa mu bese porakataa na isuss,, mozes da se setiss ,, kako i na isus taka i na mojsej i na noee i na site drugi bozji verovesnucii kojaa porakaa oni nosea ,, mozees da se setiss ,, pa ke uvidiis kojaa e univerzalanataa sovrsena vistinaa i ke go uvidiss sovrseniot islam sto veli za isuss ,,

vo islamot ne moze da postojat veruvanjee vo covekot kako spasitel za da moze vernikot da vleze vo rajot, vo samiot centaralen principt na islamot i vo negovata definicija, pokornost ili potcinetost na sopstvenata volja edinstveno kon boga i deka e odvoeen od negovoto sozdanie,i se potcinuvaa sebesi kon boga toj vooedno stanuvaa i se narekuva musliman pokoren kon boga , . a ne kako sto sakate viee taka da go prikazetee deka isus e spasitelot , tuku isus zazemaa vidno mesto kako najgolem verovesnik koj ja nosi porakata kako i site drugi verovesnicii.
a taa poraka e

vistinskiot bog e samo eden,.
obozavaj go samo nego i pridrzuvaaj se kon negovite naredbi.

i samiot isuss se pridrzuvaal kon negovite naredbi i se moleel kon bogaa ,, i daleku e od toaa STO VIEEE MU PREPISUVAATEE SIN NA BOGAA , ili nekoi go narekuvaat bog. ..

slavataa i blagodarnosta mu pripagaat na boga gospodarot na svetovite. amin!

Изменето од el_kevser - 05.Мај.2011 во 21:59
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2011 во 00:14

a sto ako izleze na kraj deka seto ovaa e lagaaa izmislena ...

И јас мислам дека е можно некој да шири лага, слично на оние коишто со стотици години шират лага и со тоа крваво го прлаат Совршениот Ислам. Кога велам Совршениот Ислам, тогаш мислам на оној Совршениот Ислам како што Единствениот БОГ ни го покажа во Неговото Евангелие - кое е лично Исус Христос!

Тоа негирање, неверување, прлање и фалцифицирање на БОЖЈАТА Совршена Љубов и Вера (како што Единствениот БОГ лично ни Ја покажа во Исус Христос) е и коренот на теророт воопшто!

Поздрав до сите, посебно до оние на кои Совршената Вистина (БОГ во Христа) им е поважна од секоја вера, традиција, деноминација, нација, ...!

Изменето од spiros - 04.Мај.2011 во 00:29
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 22:14
Za povrzuvanje na terorizmot so religijata sme diskutirale povekje pati na razlichni temi.

Zamoleni ste pred da otvarate novi temi prvin da gi proverite starite, a ako vekje otvorite nova togash bidete sigurni deka ja otvarate po nova osnova i deka nema da zaminete vo politika namesto da ostanete vo ramkite na Veroispoved.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 21:18

a sto ako izleze na kraj deka seto ovaa e lagaaa izmislena od ciaa i mosad, edna golema laagaa .

Ne e bitno dali e laga, bitno e sto Osama e sega svetec vo ocite na onie koi se zadoeni so radikalniot islamski terorizam i negoviot primer ce go sledat po cena i na nivnite zivoti. Taka da ovaa golema usluga na teroristite.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 21:15
Predocna e.

I da e ubien i da ne e.

Ovoj poteg e sosema besmislen. Svetskiot terorizam so ovoj poteg dobiva edna ikona koja ce sluzi kako primer za idnite generacii islamski radikalni teroristi. Vo nivnite oci Osama e vece svetec so ovaa samo ce se potvrdi negovata pozrtvuvanost i toj ce bide macenik. Ovaa ce stvori uste iljadnici Osami, koi ce go sledat negoviot primer. Pokorisno neshto za terorizmot od ovaa ne mozeshe da se sluci. Teroristickite organizacii (mislam na ekstremnite radikalni islamski) se povrzani vo mreza koja e rasprostraneta niz celiot svet vo koja clenuvaat iljadnici (bukvalno) iljadnici aktivni teroristi i ima milioni simpatizeri potencijalni regruti koi se spremni da pristapat vo sekoj moment. Znaci ne stanuva zbor za grupa ludje na koi im e ubien vodacot i sega bez nego ce propadnat, nikako, Osama odamna go ima izgubeno vodenjeto na Al Kaeda i toj e samo figura, bajka, idol, koj im sluzi na onie sto gi treniraat teroristite kako primer kakov treba da se bide.
Taka da nisto ubavo od ovaa nema.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2011 во 14:30
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2011 во 23:14

Денес - по веста за убиството на Осама бин Ладин - многумина се радуваат и изјавуваат дека главната личност на современата исламска терористичка идологија сепак го достигна раката на правдата БОЖЈА!

На оваа личност му се префрла организација, финансиска и идолошка подршка на терористи кои биле и се спремни да - ако е потребно во одредени услови - убиваат дури и илјадници недолжни луѓе, меѓу кои во минатото имало и деца.

Мене би ме интересирало да разбереме во оваа тема, од каде потекнува оваа крвава идеологија и пракса, кога знаеме дека Исламот кој што ни го престави Исус (Иса) и Неговите вистински следбеници, не познаваат вакви гнасотии кои одсекогаш биле и се специфични за сите оние кои не верувале и не веруваат на Совршениот БОГ и Ислам во Исус Христос!?

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.