|
Дали се срамиме или гордееме со големите споменици |
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Автор | ||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а пак она маскине пред театарот за деца? навистина морбидна скулптура ставена на место наменето за детска забава, а остај тоа, треба и да ја заобиколувам за да поминам |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
знаеш ли кои личности, и каде на плоштад ќе бидат поставени? сите се стремат кон дискусии за Александар, но многу повеќе од Александар ме фрустираат спомениците на другите личности кои ќе изгледаат смешно |
||
|
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo se nadevam deka eden ubav soncev den nekoj ke go butne "devojceno-zombi" kaj rekord i ke mu pomogne da padne,vekje dolgo vreme se maci.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Историјата не се менува, може само искривено да се интерпретираат историските факти, од политички или некои други цели.
Нам тоа ни се случуваше во еден изминат режим, потиснувајќи го се она што е национално и македонско во нас, за сметка на братство-единствените идеали. Изгледа дојде време да се разоткријат некои вистини буткани под тепих, за кои и нашите историчари конечно се заинтересираа. И најдобро е работата да им се остави ним, без мешање на дневната политика, која може само да им даде поддршка. И со спомениците сметам дека не треба да се претерува, од финансиски причини. Проектот за Александар Македонски кој е во завршна фаза да, ама другите треба да се репрограмираат, барем на година-две, додека поминат ударните ефекти од кризата. |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama kako? pa nie istorijata ja menuvame.....kako ke ni tekne ... sega sme vo faza da so promena na vlast ni se menuva i istorijata...ne znam za vas...ama mene nekako najsigurno mi e da recam deka sum od druga planeta!
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со споменици не се решаваат историски проблеми, туку се оддава почит на заслужена историска личност. А во нашата историја ги има доста такви, кои од оваа или онаа причина биле запоставени, негирани или отфрлени. Јас ќе се гордеам со споменици за овие луѓе, кои многу направиле за Македонија, а таа досега не нашла за потребно ни по еден споменик да им направи, колку за паметење... Не се гордеам со шмизлите, биковите и другите глупости кои ги изнаредија по улиците, да се сопкаат луѓето од споменици кои единствено ќе ги потсеќаат на нивните залудно потрошени пари. Треба прво својата историја да си ја почитуваш и цениш, за да можеш да цениш и почитуваш друга. Ни Европа нема високо мислење за луѓето кои сами не се почитуваат и ценат и повеќе го сакаат туѓото, отколку своето. За да ги ставиш звездичките на Европа (која, нели, многу не сака) на споменик, треба прво да имаш добар темел... |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас не се срамам ... напротив...!!!
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќути и,.,..трај!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na narodot mue e sve med i mleko pa samo spomenite falea, so tie pari mozese da se investira vo osnovnite skoli , vo vashata idnina , vo mladinski aktivnosti da gi trgnime mladite od malskite ulici, ama spomenicite se mnogu bitni
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас се гордеам со огромниот бик на улица Македонија
Се осекам ко у Мехико да сум ко ке поминам таму, патем и тука одма е Мексиканскионт ресторан Амигос што одма ми прај да викнам Андале андале |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....deset milioni evra za ,..aco babachko i negoviot konj?!,..normalni li ste be ,..makedonci ?!?! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako narodot svati , ni predvremenite izbori nema da bidat soodvetno resenie ......
|
||
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |