![]() |
|
Тројство |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 19> |
Автор | ||||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
na svetot postojat mnogu veri
koja e vistinskata? |
||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
![]() |
||||
zakon sam ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
|||
Dobro be maka ti e uste ednas da go stavis toj teks sto go baram ???? ili go nemas???? |
||||
Edinstvena priznata vera kaj Allah e verata ISLAM
|
||||
![]() |
||||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|||
Закон - имаш опомена заради навреда врз Света Книга на туѓа вера.
Се беше објаснето, се беше кажано, не го разбравте... многу ми е жал, ама кога не сакате да ви стане јасно, нема да ви стане јасно... Штета, затоа што тоа покажува дека не сте во состојба да ја разберете суштината на она во кое ние веруваме и кое го разбираме сосема јасно... нешто што живее во нас и постои во нас и е неразделив дел од нашето битие... |
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
|||
abe mozebi ce najdat nesto niz biblijata deka denes sekoj moze da si stavi vo biblijata sto saka
![]() |
||||
![]() |
||||
Ezan-a ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
|||
Nema da najde nikoj takvo nesto toj ubavo si kazuva deka si e samo Prorok ama po kakov pat jas ne znam mu prepisale deka e i Bog i Sin i Covek i se po malce primeri na forumov ima dosta ke se slozite so mene ovde 5 hristijani da prasas sto bil Isus site 5 razlicno ke ti odgovorat,eden ke ti rece Sin Bozji drug ke ti rece Bog tret ke ti rece deka bil Bogocovek i posle ke ti kazat deka nie Muslimanite nema nikogas da ja razbereme doktrinata na hristijanstvoto a znaete li zosto e toa taka zatoa sto toa se kosi so nasete LOGICNO RAZMISLUVANJE aj papa
|
||||
Beautiful Mind
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
bas bi sakal da procitam nekade vo biblijata kade sto isusveli JAS SUM BOG VERUVAJTE VO MENE
mozebi nekoj moze da mi napise nesto takvo na forumof ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Vikentij ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 29.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
|||
Za da vi se razjasni seto toa potrebni se mn poveke od 8 stranici
![]() |
||||
![]() |
||||
Ebu-Hurejre ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
|||
Kaj se faktite
![]() zarem ste pisuvale nekakov si fakt
![]() jas nigde ne procitav fakti od prosta pricina oti gi nema
8 ispolneti stranici i seuste bez odgovor na prvopostiraniot post od svemircki
![]() ![]() ![]() verojatno taka i ke ostane no aj eve da vi davame sansi da se doobjasnite vo vrska so navodno vasite fakti
![]() |
||||
![]() |
||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|||
Prekrasno...Mnogu mi e milo!! P.s.Aj sega so tvoevo vetuvanje..ke doznaam i ke se uveram dali vie Hristijanite si stoete na dadeniot vi vas zbor!! Ob ecanjeto e Dolznost@! ![]() Изменето од zidarski - 30.Мај.2008 во 17:17 |
||||
![]() |
||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|||
Pokanata e prifatena i ce bide ispolneta ic ne se sekiraj ..... ce bides poseten i podseten .... Pozdrav |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
![]() |
||||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|||
Свемирски - конкретно на прашањето за Божјата и Човечката природа на Исус е веќе објаснето од неколкумина (и од мене), затоа велам - повеќе и подобро од тоа не може да се објасни.
Искрено ми е жал што не го разбираш. Може навистина не е доволно јасно објаснувањето за некој што не е Христијанин, но ние очигледно не можеме да дадеме подобро објаснување. На нам ни е јасно - мене ми е сосема јасно што вели Темплариус на темата, што вели Викентиј, Ал-Масих, Месинџер, ЕвАнгелос, Марија итн... а и на нив им е јасно што велам јас на темата - иако речиси сите сме од различна Христијанска групација или имаме различни погледи врз верата и религијата воопшто, не се познаваме и никогаш не сме разговарале во живо за ова, што значи немаме усогласен или "договорен" став по ова или по било кое прашање. Жалам што ти (и многу други) не можеш да го сфатиш и прифатиш тоа. |
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
![]() |
||||
Al_Masih_Qam ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
|||
А треба и троа книга да се фати, а не само од памет да се дрнка. |
||||
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ! |
||||
![]() |
||||
svemirski_duh ![]() Сениор ![]() Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
|||
Zidarski,nemoj ti se molam da se obiduvas da kazes deka se ismejuvame. Prasav navistina zatoa sto me interesirase. Sekogas kako opravduvanje go zemate toa sto ne ja razbirame doktrinata na Hristijanstvoto (nie muslimanite). Zamisli deka sum Ateista i mi treba istiot odgovor. Zapamti,nam ne ni treba objasnuvanje za postoenjeto na SOZDATELOT,KREATOROT,SEMOKNIOT,VISHATA SILA.... Nam ne ni e jasno trojstvoto i ne samo nam,muslimanite,mnogu i se odrekle od toa veruvanje zaradi toa sto i rodenite Hristijani se setile vo sto veruvaat. Jas ne baram da mi objasnis deka Bog postoi,VERUVAM VO NEGO. No ne svatlivo e,nitu za vas,toa sto tvrdite deka Bog se otelotvoril,znaci se inkarniral vo teloto na Isus a Isus se moli na Boga. Veruvate deka Isus e Bog a Isus veruva deka Bog e posilen od nego. Veruvate deka Bog nikoj nikogas ne go videl a veruvate deka Isus e bog,koj sekoj go videl. Ne velam deka e glupav nekoj sto vo toa veruva,da se razbereme... toa ne go velam zaradi toa sto ne sakam da vregjam,za nisto drugo. No ete,sakam da prifatam Hristijanstvo,objasnimi go toa. Zaboravi go ona: "ne ja razbirate vie doktrinata". Neznam dali primetuvas i samiot ti deka veruvas vo nesto vo sto ne si siguren i vo nesto sto ni sam ne veruvas i nemas objasnuvanje za toa. Mnogu deca veruvaat i vo dedo mraz,iako nemaat objasnuvanje zosto vo isto vreme e i vo amerika i vo makedonija... nim ne im e toa bitno,bitno podarok nekoj da donese,ke si veruvaat. IAKO TOJ USTVARI I NE POSTOI. Ti mozes,navistina,da si objasnuvas,no rabotata e vo toa sto toa objasnuvanje nemoze zdrav razum da go prifati. ISA A.S (ISUS) E BOZJI PRATENIK. Za toa ima bezbroj objasnuvanja prifatlivi od istata biblija. Isus veli: "BOG E PO SILEN OD MENE" Vie velite deka Isus e Bog i toa nemozete da go svatite onaka kako sto e zapisano. Na ovoj jasen citat mu davate kontra objasnuvanje. Na citatot: "Jas sum patot i vistinata i zivotot" mu davate sosema drugo objasnuvanje. Sami si ja isprevrtuvate rabotata. A ti Templarus... neznam navistina kakov komentar da dadam na tvoite gluposti. Neznam kolku pati te zamoliv ako mozes da gi prevedes tie stihovi i toa objasnuvanje,ako mozes. Angliski ne razbiram a gledam i postot nema mnogu,moze da prevedis,AKO VOOPSTO I TI ZNAES STO PISUVA VO NEGO. No posto nekolku pati ti pobarav da go prevedes,verovatno si go kopiral od nekade i ti neznaes sto pisuva tamu,samo lepis. Vi posakuvam sekoe dobro na site. |
||||
![]() |
||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|||
Kloniran Nicku,ti mozes kolku sakas da povikuvas na "Miroljubivost"..No toa e Ogromno Licemerie./.Kako sto kaza bratot Svemirski..I jas sega istoto ti go potvrduvam! A za "Faktite"koi gi iznesuvas..ostanav bez zborovi! Ti i Fakti..Isto ko Magare od Muzika! P.s.Ako si tolku opak Momak.,.Ja imas Istata pokana..za Debata! Duri i cela tema otvorivme za Javna debata na Muslimanite i Hristijanite...No nikoj od vas ne se prijavi...Zosto koga gi imate "Faktite"ne se Odzviovate na predizvikot! Kaj vi se sega Ma....!? Tuka sega nema m..a Ispaga deka ste..! Imaj ubava noc.. ![]() Изменето од Halid ibn Velid - 29.Мај.2008 во 21:28 |
||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |