IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Одговор на исламот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Одговор на исламот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 20>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 16:57
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Imashe eden link objaven tuka od muslimanskite chlenovi kade sto zboruvat nekoi hristijanski misioneri sto delat pomosh vo Irak. Vo eden del od toa video pokazhuvaa kako moraat da se maskiraat i presoblekuvaat za da ne se poznaat koi se, zatoa sto pogore kazhanoto chesto se sluchuvalo.

Mislam deka religioznite vodachi sakaat vojnite da gi prestavat kako nekakvi hristijanski krstonosni pohodi i postojano vrshat propaganda vrz tamoshnoto naselenie. Za zajaknuvanje na toj religiozen pritisok organiziraat i kidnapiranja i ubistva vo imeto na "zashtita na vernicite od gjavolslkite vojnici (za niv nema razlika dali ubieniot nosi pushka ili leb, vazhno e deka ne e musliman i deka so svoeto prisustvo vlijae vrz tamoshnoto naselenie so muslimanska vera)". Stravot deks mozhebi lugjeto ke ja izgubat doverbata vo Islamot i ke pochnat da se konvertiraat vo hristijanstvo e tolku golem sto tie napravat se sto e vo nivna mok da gi isplashat svoite lugje do stepen sto ovie ne ke sakaat da imaat nikakva komunikacija so nikoj drug. Postojat brojni informacii kade sto se zboruva za likvidiranje na muslimani zatoa sto doshle vo kontakt so hristijani koi delele pomosh.

Strashno e koga na sekoe neshto mu se implantira religiozna nota i na taa osnova se podjarmuva sopstveniot narod.

Deka si bil tolku golem laik i nerelean covek voopsto ne ocekuvav Messenger. Dobro vide vo videoto deka se  raboti za Hristijani koi
smetaat deka site nehristijani treba da se ubijat,a posebno neprijatelstvo treba da se izrazuva prema muslimanite.

Pa hellooooo bee..... Ne gledam ja nitu edna mudzahedinska grupa koja
moze sred London ili NEW YORK da drzi predavanja kako treba site
hristijani da se zakolat.

Za kakov strav kaj muslimanite zboruvas ?Pojdi Sirija,pojdi Egipet ili
Tunis ke najdes kolku sakas  crkvi kade slobodno se propoveda hristijanstvoto. Zasto tie nemora da se krijat?

Znaci spored tebe treba da im se dozvoli taa posrana sloboda  da ne
ubivaat koga ke posakaat i kade ke posakaat.

Prosto neverojatno...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 16:46
Dzhabe zboruvash celo vreme zidarski, zarem ne gledash deka verskata omraza kaj nekoi lugje e tolku silna, pa bilo shto sto da kazhesh ke go zemat protiv tebe.

Ova e kako slikata so trite majmunchinja - ne sakam nisto da slusham, nishto da gledam...

Изменето од Messenger - 21.Февруари.2008 во 16:46
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 16:38
Efendija i Pustinski...
Da, vo pravo ste - zapadot napravi golemi belji i vo Irak i vo Avganistan... no dali toa znachi deka treba da se mrazi se shto e hristijansko, duri i koga se dojdeni da pomagaat tamu?! Jas lichno poznavam kanagjani koi se otideni vo humanitarni misii, i koi go pravat od chista verba vo dobroto i vo pomaganjeto na lugjeto. Ne se soglasuvaat so politikata na drzhavata, no smetaat deka vo Irak ima lugje vo nevolja, i deka treba da im se pomogne, koj kako mozhe. I odat i rabotat vo misiite tamu, nosat lekovi, hrana, pomagaat vo bolnicite.
Tie lugje na nikakov nachin ne nashtetile nitu na Irak, nitu na islamot, niti imaat neshto protiv ednoto ili drugoto. Naprotiv, sakaat da pomognat, zatoa shto se svesni deka lugjeto imaat maka. I istite tie lugje sekojdnevno se meta na napadi, kidnapiranja i maltretiranja.
Toa go zboruvam celo vreme - mora da se pravi razlika. Da gi kritikuvash lugjeto vo humanitarnite misii, e isto kako primerot shto efendijata (ili Aisha, ne se sekjavam) go dade so Wal-mart sluzhbenichkata koja se uplashila od muslimankata. Da gi napagjash tie lugje e kako da opravduvash omraza od strana na zapadot kon islamot, zatoa shto nekoi muslimani napravile belji ili napadi.
Mora da se odvojat kamchinjata od zhitoto (i na dvete strani!)... ne mozhe sekogash se da e vo ist kosh. Se dodeka gledate taka, kje ima dva tabora i omraza megju niv.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 16:22
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

<!-- Start Member Post -->Imashe eden link objaven tuka od muslimanskite chlenovi kade sto
zboruvat nekoi hristijanski misioneri sto delat pomosh vo Irak. Vo eden
del od toa video pokazhuvaa kako moraat da se maskiraat i
presoblekuvaat za da ne se poznaat koi se, zatoa sto pogore kazhanoto
chesto se sluchuvalo.

Mislam deka religioznite vodachi sakaat vojnite da gi prestavat
kako nekakvi hristijanski krstonosni pohodi i postojano vrshat
propaganda vrz tamoshnoto naselenie. Za zajaknuvanje na toj religiozen
pritisok organiziraat i kidnapiranja i ubistva vo imeto na "zashtita na
vernicite od gjavolslkite vojnici (za niv nema razlika dali ubieniot
nosi pushka ili leb, vazhno e deka ne e musliman i deka so svoeto
prisustvo vlijae vrz tamoshnoto naselenie so muslimanska vera)".
Stravot deks mozhebi lugjeto ke ja izgubat doverbata vo Islamot i ke
pochnat da se konvertiraat vo hristijanstvo e tolku golem sto tie
napravat se sto e vo nivna mok da gi isplashat svoite lugje do stepen
sto ovie ne ke sakaat da imaat nikakva komunikacija so nikoj drug.
Postojat brojni informacii kade sto se zboruva za likvidiranje na
muslimani zatoa sto doshle vo kontakt so hristijani koi delele pomosh.
Strashno e koga na sekoe neshto mu se implantira religiozna nota i na taa osnova se podjarmuva sopstveniot narod.  Mesi mnogu gi isprevtruvas rabotite.. Prvo nadvor od pamet e da se zboruvaat takvi gluposti. Kako mozete da fatete zbor za Irak ili Afganistan, pa ne vie sram.. Toe sto se slucuva tamu ne e nisto drugo samo vase delo, taa situacija vie namerno isplanirano ja predizvikavte i napravivte.  <span style="font-size: 10px;"></span>

Е па види брате Пустински Лаве:-вообичаена практика е на исламските непријатели да ги критикуваат оние држави кои ги поробиле и во кои направиле невидени ужаси и масакри,и истото да го испревртат и да дадат слика како тоа да го правеле муслиманите.Затоа воопшто нека не те чуди оваа констатација на Месенџер,тоа е само негово ПРЕНЕСУВАЊЕ на она што секојдневно му се сервира во Америка,од друга страна не случајна е оваа изрека:ЕЛ КУФРУ МИЛЛЕТУН ВАХИДЕХ-знаеш ти што сакам да ти кажам.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 16:17
Imashe eden link objaven tuka od muslimanskite chlenovi kade sto zboruvat nekoi hristijanski misioneri sto delat pomosh vo Irak. Vo eden del od toa video pokazhuvaa kako moraat da se maskiraat i presoblekuvaat za da ne se poznaat koi se, zatoa sto pogore kazhanoto chesto se sluchuvalo.

Mislam deka religioznite vodachi sakaat vojnite da gi prestavat kako nekakvi hristijanski krstonosni pohodi i postojano vrshat propaganda vrz tamoshnoto naselenie. Za zajaknuvanje na toj religiozen pritisok organiziraat i kidnapiranja i ubistva vo imeto na "zashtita na vernicite od gjavolslkite vojnici (za niv nema razlika dali ubieniot nosi pushka ili leb, vazhno e deka ne e musliman i deka so svoeto prisustvo vlijae vrz tamoshnoto naselenie so muslimanska vera)". Stravot deks mozhebi lugjeto ke ja izgubat doverbata vo Islamot i ke pochnat da se konvertiraat vo hristijanstvo e tolku golem sto tie napravat se sto e vo nivna mok da gi isplashat svoite lugje do stepen sto ovie ne ke sakaat da imaat nikakva komunikacija so nikoj drug. Postojat brojni informacii kade sto se zboruva za likvidiranje na muslimani zatoa sto doshle vo kontakt so hristijani koi delele pomosh.

Strashno e koga na sekoe neshto mu se implantira religiozna nota i na taa osnova se podjarmuva sopstveniot narod.

Mesi mnogu gi isprevtruvas rabotite.. Prvo nadvor od pamet e da se zboruvaat takvi gluposti. Kako mozete da fatete zbor za Irak ili Afganistan, pa ne vie sram.. Toe sto se slucuva tamu ne e nisto drugo samo vase delo, taa situacija vie namerno isplanirano ja predizvikavte i napravivte.

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 16:07

Изменето од Messenger - 21.Февруари.2008 во 16:08
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 15:58
Originally posted by anakin anakin напиша:

Me interesira od kade toa custvo, dek ne
muslimanite sme agresivni??? Da ne imas pomesano nesto so nacionalnost?

sega ti mozes da vrtis uzduz i popreku
no e fakt
moeto custvo mi kazuva- musliman = agresija

pak kje kazam nesum jas kriv so imam takvo custvo
ili vie me nateravte da mislam taka
ili propaganda
ili i dvete po malku
jebi ga toa e

a ti vrti uzduz i popreku so paroli za milozvucnosta na zborot ISLAM I MUSLIMAN
no mene mi deluva sasim sprotivno

Mene pak moeto cuvstvo mi kazuvat vaka,ATEIST=Nasilnik,Bezdusnik,Ubica,Lagac,Kradec,i sve od loso po loso...Znaes zosto???Zatoa sto Ateistot ne Veruvat Vo Boga,a som ne veruvat znaci i ne se plaset..Taka da Vernikot,od bilo koja vera se otrgnuvat od site ovie raboti i ne gi pravet,Bidejci e svesen deka sekogas Negoviot Gospodar go sledet,i Vernikot se plaset,zaradi kaznata koja mozet da ja dobiet za zlodeloto..

Dodeka Ateistot ne se Plaset i ne go interesirat za nikakov Bog.i zatoa go imam toa Cuvstvo za Tebe anakine..Eve jas licno za tebe,ti ja kazuvam vistinata.za Tebe i takvite kako tebe.

E sega i jas ne sum Kriv za toa..Ili vie me nateravte,ili Vaseto neveruvanje vo Boga..ili dvete po malku,neznam..jas taka Mislam..

A ti anakine vrti i kazuvaj deka ne treba da imas vera za da bidis moralen,ili za da bidis covek, no za mene e sprotivnoto..

Ti kazuvaj deka ateistite se morlni i dobri,nio mene mi deluvat sasvim sprotivno..
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 15:13
Aman be, da ne bile ovie amerikanci, samo tie mozat toa da go napravat.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 14:56
Ne si sam so toa cuvstvo...ima mnogu ludje koi se cuvstvuvaat taka.
Mnogu e zeznato koga samo poradi toa sto pripadjas na edna religija si osuden na .... Kabul Avganistan devojka izleguva od taksi, hrisitjanka, vo momentot koga go otvara gepekot na taksito i priodjaat dvaica edniot i puka vo glava dodeka drugiot potoa probuva da i ja isece glavata tuka pred site na sred ulica vo sred bel den...devojkata e clenka na misijata na USAID...nikoj od prisutnite a gi ima mnogu pa na ulica e toa ne mrda so mal prst.Taksistot se kacuva vo taksito i zaminuva devojkata lezi taka so polu presecena glava 20 minuti nikoj ama bas nikoj ne i priodja...Misijata na USAID se uste vo kabul raboti i deli pomos na onie koi im e potrebna samo sto od togas duri i Crveniot Krst a i site drugi humanitarni agencii imat vooruzena pridruzba...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:10
Originally posted by anakin anakin напиша:

jas da kazam otvoreno

islamot vo denesno vreme e propraten so golema agresija
a gledajki od moj aspekt - koga nekoj kje kaze deka e musliman
vednas imam na um deka kje se odnesuva agresivno
toa e moeto custvo
a jas ne sum kriv za takvoto custvo

ima edna finta
dodeka sum vo turska - takvo custvo nemam
dali turski nacin na muslimanizmot i primer za neagresija  covek na covek

ako nekoj isto misli
bi sakal da slusnam negovo custvo

pozdrav do site ed Ajdeee
od kaj ova sega be anakine, nemoj tka da se plasis od muslimani,
naprotiv vo nase drustvo treba da se custvuvas najbezbednoсреќа

ne se plasam
nego custvuvam vo sekoj  od vas agresija

od kade da se plasam
kaj go izvadi be dete

"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:55

Me interesira od kade toa custvo, dek ne muslimanite sme agresivni??? Da ne imas pomesano nesto so nacionalnost?

sega ti mozes da vrtis uzduz i popreku
no e fakt
moeto custvo mi kazuva- musliman = agresija

pak kje kazam nesum jas kriv so imam takvo custvo
ili vie me nateravte da mislam taka
ili propaganda
ili i dvete po malku
jebi ga toa e

a ti vrti uzduz i popreku so paroli za milozvucnosta na zborot ISLAM I MUSLIMAN
no mene mi deluva sasim sprotivno

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:51
Me interesira od kade toa custvo, dek ne muslimanite sme agresivni??? Da ne imas pomesano nesto so nacionalnost?
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:49

jas da kazam otvoreno

toa e moeto custvo

ima edna finta

ako nekoj isto misli

pozdrav do site
 ed

Ajdeee od kaj ova sega be anakine, nemoj tka da se plasis od muslimani, naprotiv vo nase drustvo treba da se custvuvas najbezbednoсреќа

ne se plasam
nego custvuvam vo sekoj  od vas agresija

od kade da se plasam
kaj go izvadi be dete

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2008 во 23:48
jas da kazam otvoreno

toa e moeto custvo

ima edna finta

ako nekoj isto misli

pozdrav do site
 ed

Ajdeee od kaj ova sega be anakine, nemoj tka da se plasis od muslimani, naprotiv vo nase drustvo treba da se custvuvas najbezbednoсреќа

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.