|
Одговор на исламот |
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Автор | ||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Deka si bil tolku golem laik i nerelean covek voopsto ne ocekuvav Messenger. Dobro vide vo videoto deka se raboti za Hristijani koi smetaat deka site nehristijani treba da se ubijat,a posebno neprijatelstvo treba da se izrazuva prema muslimanite. Pa hellooooo bee..... Ne gledam ja nitu edna mudzahedinska grupa koja moze sred London ili NEW YORK da drzi predavanja kako treba site hristijani da se zakolat. Za kakov strav kaj muslimanite zboruvas ?Pojdi Sirija,pojdi Egipet ili Tunis ke najdes kolku sakas crkvi kade slobodno se propoveda hristijanstvoto. Zasto tie nemora da se krijat? Znaci spored tebe treba da im se dozvoli taa posrana sloboda da ne ubivaat koga ke posakaat i kade ke posakaat. Prosto neverojatno... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dzhabe zboruvash celo vreme zidarski, zarem ne gledash deka verskata omraza kaj nekoi lugje e tolku silna, pa bilo shto sto da kazhesh ke go zemat protiv tebe.
Ova e kako slikata so trite majmunchinja - ne sakam nisto da slusham, nishto da gledam... Изменето од Messenger - 21.Февруари.2008 во 16:46 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija i Pustinski...
Da, vo pravo ste - zapadot napravi golemi belji i vo Irak i vo Avganistan... no dali toa znachi deka treba da se mrazi se shto e hristijansko, duri i koga se dojdeni da pomagaat tamu?! Jas lichno poznavam kanagjani koi se otideni vo humanitarni misii, i koi go pravat od chista verba vo dobroto i vo pomaganjeto na lugjeto. Ne se soglasuvaat so politikata na drzhavata, no smetaat deka vo Irak ima lugje vo nevolja, i deka treba da im se pomogne, koj kako mozhe. I odat i rabotat vo misiite tamu, nosat lekovi, hrana, pomagaat vo bolnicite. Tie lugje na nikakov nachin ne nashtetile nitu na Irak, nitu na islamot, niti imaat neshto protiv ednoto ili drugoto. Naprotiv, sakaat da pomognat, zatoa shto se svesni deka lugjeto imaat maka. I istite tie lugje sekojdnevno se meta na napadi, kidnapiranja i maltretiranja. Toa go zboruvam celo vreme - mora da se pravi razlika. Da gi kritikuvash lugjeto vo humanitarnite misii, e isto kako primerot shto efendijata (ili Aisha, ne se sekjavam) go dade so Wal-mart sluzhbenichkata koja se uplashila od muslimankata. Da gi napagjash tie lugje e kako da opravduvash omraza od strana na zapadot kon islamot, zatoa shto nekoi muslimani napravile belji ili napadi. Mora da se odvojat kamchinjata od zhitoto (i na dvete strani!)... ne mozhe sekogash se da e vo ist kosh. Se dodeka gledate taka, kje ima dva tabora i omraza megju niv. |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па види брате Пустински Лаве:-вообичаена практика е на исламските непријатели да ги критикуваат оние држави кои ги поробиле и во кои направиле невидени ужаси и масакри,и истото да го испревртат и да дадат слика како тоа да го правеле муслиманите.Затоа воопшто нека не те чуди оваа констатација на Месенџер,тоа е само негово ПРЕНЕСУВАЊЕ на она што секојдневно му се сервира во Америка,од друга страна не случајна е оваа изрека:ЕЛ КУФРУ МИЛЛЕТУН ВАХИДЕХ-знаеш ти што сакам да ти кажам. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imashe eden link objaven tuka od muslimanskite chlenovi kade sto
zboruvat nekoi hristijanski misioneri sto delat pomosh vo Irak. Vo eden
del od toa video pokazhuvaa kako moraat da se maskiraat i
presoblekuvaat za da ne se poznaat koi se, zatoa sto pogore kazhanoto
chesto se sluchuvalo.
Mislam deka religioznite vodachi sakaat vojnite da gi prestavat kako nekakvi hristijanski krstonosni pohodi i postojano vrshat propaganda vrz tamoshnoto naselenie. Za zajaknuvanje na toj religiozen pritisok organiziraat i kidnapiranja i ubistva vo imeto na "zashtita na vernicite od gjavolslkite vojnici (za niv nema razlika dali ubieniot nosi pushka ili leb, vazhno e deka ne e musliman i deka so svoeto prisustvo vlijae vrz tamoshnoto naselenie so muslimanska vera)". Stravot deks mozhebi lugjeto ke ja izgubat doverbata vo Islamot i ke pochnat da se konvertiraat vo hristijanstvo e tolku golem sto tie napravat se sto e vo nivna mok da gi isplashat svoite lugje do stepen sto ovie ne ke sakaat da imaat nikakva komunikacija so nikoj drug. Postojat brojni informacii kade sto se zboruva za likvidiranje na muslimani zatoa sto doshle vo kontakt so hristijani koi delele pomosh. Strashno e koga na sekoe neshto mu se implantira religiozna nota i na taa osnova se podjarmuva sopstveniot narod. Mesi mnogu gi isprevtruvas rabotite.. Prvo nadvor od pamet e da se zboruvaat takvi gluposti. Kako mozete da fatete zbor za Irak ili Afganistan, pa ne vie sram.. Toe sto se slucuva tamu ne e nisto drugo samo vase delo, taa situacija vie namerno isplanirano ja predizvikavte i napravivte. |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imashe eden link objaven tuka od muslimanskite chlenovi kade sto zboruvat nekoi hristijanski misioneri sto delat pomosh vo Irak. Vo eden del od toa video pokazhuvaa kako moraat da se maskiraat i presoblekuvaat za da ne se poznaat koi se, zatoa sto pogore kazhanoto chesto se sluchuvalo.
Mislam deka religioznite vodachi sakaat vojnite da gi prestavat kako nekakvi hristijanski krstonosni pohodi i postojano vrshat propaganda vrz tamoshnoto naselenie. Za zajaknuvanje na toj religiozen pritisok organiziraat i kidnapiranja i ubistva vo imeto na "zashtita na vernicite od gjavolslkite vojnici (za niv nema razlika dali ubieniot nosi pushka ili leb, vazhno e deka ne e musliman i deka so svoeto prisustvo vlijae vrz tamoshnoto naselenie so muslimanska vera)". Stravot deks mozhebi lugjeto ke ja izgubat doverbata vo Islamot i ke pochnat da se konvertiraat vo hristijanstvo e tolku golem sto tie napravat se sto e vo nivna mok da gi isplashat svoite lugje do stepen sto ovie ne ke sakaat da imaat nikakva komunikacija so nikoj drug. Postojat brojni informacii kade sto se zboruva za likvidiranje na muslimani zatoa sto doshle vo kontakt so hristijani koi delele pomosh. Strashno e koga na sekoe neshto mu se implantira religiozna nota i na taa osnova se podjarmuva sopstveniot narod. Изменето од Messenger - 21.Февруари.2008 во 16:08 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mene pak moeto cuvstvo mi kazuvat vaka,ATEIST=Nasilnik,Bezdusnik,Ubica,Lagac,Kradec,i sve od loso po loso...Znaes zosto???Zatoa sto Ateistot ne Veruvat Vo Boga,a som ne veruvat znaci i ne se plaset..Taka da Vernikot,od bilo koja vera se otrgnuvat od site ovie raboti i ne gi pravet,Bidejci e svesen deka sekogas Negoviot Gospodar go sledet,i Vernikot se plaset,zaradi kaznata koja mozet da ja dobiet za zlodeloto.. Dodeka Ateistot ne se Plaset i ne go interesirat za nikakov Bog.i zatoa go imam toa Cuvstvo za Tebe anakine..Eve jas licno za tebe,ti ja kazuvam vistinata.za Tebe i takvite kako tebe. E sega i jas ne sum Kriv za toa..Ili vie me nateravte,ili Vaseto neveruvanje vo Boga..ili dvete po malku,neznam..jas taka Mislam.. A ti anakine vrti i kazuvaj deka ne treba da imas vera za da bidis moralen,ili za da bidis covek, no za mene e sprotivnoto.. Ti kazuvaj deka ateistite se morlni i dobri,nio mene mi deluvat sasvim sprotivno.. |
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aman be, da ne bile ovie amerikanci, samo tie mozat toa da go napravat.
|
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne si sam so toa cuvstvo...ima mnogu ludje koi se cuvstvuvaat taka.
Mnogu e zeznato koga samo poradi toa sto pripadjas na edna religija si osuden na .... Kabul Avganistan devojka izleguva od taksi, hrisitjanka, vo momentot koga go otvara gepekot na taksito i priodjaat dvaica edniot i puka vo glava dodeka drugiot potoa probuva da i ja isece glavata tuka pred site na sred ulica vo sred bel den...devojkata e clenka na misijata na USAID...nikoj od prisutnite a gi ima mnogu pa na ulica e toa ne mrda so mal prst.Taksistot se kacuva vo taksito i zaminuva devojkata lezi taka so polu presecena glava 20 minuti nikoj ama bas nikoj ne i priodja...Misijata na USAID se uste vo kabul raboti i deli pomos na onie koi im e potrebna samo sto od togas duri i Crveniot Krst a i site drugi humanitarni agencii imat vooruzena pridruzba... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sega ti mozes da vrtis uzduz i popreku no e fakt moeto custvo mi kazuva- musliman = agresija pak kje kazam nesum jas kriv so imam takvo custvo ili vie me nateravte da mislam taka ili propaganda ili i dvete po malku jebi ga toa e a ti vrti uzduz i popreku so paroli za milozvucnosta na zborot ISLAM I MUSLIMAN no mene mi deluva sasim sprotivno |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Me interesira od kade toa custvo, dek ne muslimanite sme agresivni??? Da ne imas pomesano nesto so nacionalnost?
|
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se plasam nego custvuvam vo sekoj od vas agresija od kade da se plasam kaj go izvadi be dete |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas da kazam otvoreno
islamot vo denesno vreme e propraten so golema agresija a gledajki od moj aspekt - koga nekoj kje kaze deka e musliman vednas imam na um deka kje se odnesuva agresivno toa e moeto custvo a jas ne sum kriv za takvoto custvo ima edna finta dodeka sum vo turska - takvo custvo nemam dali turski nacin na muslimanizmot i primer za neagresija covek na covek ako nekoj isto misli bi sakal da slusnam negovo custvo pozdrav do site ed Ajdeee od kaj ova sega be anakine, nemoj tka da se plasis od muslimani, naprotiv vo nase drustvo treba da se custvuvas najbezbedno |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |