![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 106107108109110 138> |
Автор | ||
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Земја-воздух
Уста полна земја И крвави колена, Издраскани дланки И неколку модрици на гордоста. Колку чини да се подигнеш од правта? Една лага И една вистина. Изменето од filmadzijka - 26.Јули.2008 во 22:37 |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Angel padnat
na morski karpi ostri, a veterot si poigruva so belite krilja negovi, povtorno i povtorno a liceto mu go mijat branovi, povtorno i povtorno, do nebo i nazad eci lelek povtorno i povtorno, od samo taa sto go ljubese, povtorno i povtorno. Galebi beli po oci go klukaat za da ne zali za ona sto ostavi, vo usi mov mu nikna za da ne cue koj go bara i za nego tazi dodeka nokti krsi i lice si grebe. |
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
Del sme od ovoj tlocrt na nasiot grad.
Gi jademe istite nesta. Sepak nasite vnatresni sostojbi se razlicni. Zatoa zadishano trcame konslobodata.Jas da pravam alternativen teatar,ti da snimas fikcinja,toj da crta i izdava stripovi,taa da pravi i pusta muzika,tie da organiziraat svirki. Shto e? Sredinata ne pritiska. Tuka nesto postoijani ni smrdi. Pracki koi se redat kako precjki Ekonomski zavisnosti. Ogranicuvanja. Zatoa cesto se buntuvame. No,eden protiv drug. Kako ti ne pravis nisto,kako jas ne pravam nisto P.S Vecerva talkajki po prostanatite kaldrmi na nekogas ova moe Skopje,povtorno se osetiv kako del od negoviot tlocrt... |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Berba na lubenici sega e,
tecni i blagi, so otkup slab, kao i paradajzot za cetri denara, kao i tutunot sto ne go sadat ni go ebavat, oti ne go plajcaat, kao i medot so u Kina ne ke ide, Volovi i stoki raznorazni galopiraat niz patista so imunitet niz zemja so licitacija so evtin pocetok. Mi velis snajdi se, mi velis dupka najdi inaku ke se podades za po evra dve za da dojdes do dveste. Ti velam molkum ako imas kade, ti zamini so moja sreka pozelena, dodeka pravam sopstven hram i bidam sopstven monah, od mene tolku, a ti pocni od tolku. Nesto cuka na vrata, nesto izleta niz prozor, nie da se prepoznaeme ne mozeme, vazno ne e ne ni ostana uste mnogu. |
||
![]() |
||
Tiger ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 234 |
|
Namerno taka se nasmevnuva namerno me topi i me zaleduva...vo isto vreme namerno znae da se oblece stom ja vidam namerno da me presece... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
SAVANT ![]() Нов член ![]() Регистриран: 09.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
|
Овој текст, сосем обичен текст сакам да го посветам на секој од вас, на секој до кој тој ќе стигне, секој кој ќе го прочита.
Јас сум само една млада девојка, сосем обична, сосем едноставна и секојдневна. Но, во поледно време почнувам да ги приметувам малите работи кои секој ден се повеќе и повеќе си играат со мојата фатназија раѓајки нови светови, нови идеи, нови прашања, нови одговори. Прво ке започнам со тоа што многу често сум ќе го наречам „изгубена во вселената“ ислучена од се она што ме обиколува. Но токму во тие моменти човек може да ги види вистинските убавини. Денес седев во дворот на една моја пријателка која многу сака да ми раскажува за сите случувања во нејзиниот живот. Иако е истоштувачки да се слуша и да се обрнува внимание на сето тоа што таа го кажуваше јас се трудев. Но по некое време моите мисли одлетаа како пеперутки, и мојот поглед залута некаде. Мислев дека сеуште ја слушам, но некако среде сето тоа јас за момент потвесно се зарбудив и приметив како низ високата трева во дворот на мојата пријателка нешто се движи. Ливчињата трева се разделуваа правејки патец низ тревникот. Сето тоа се одвиваше така полека, а сепак така интересно, ливче по ливче се раѓаше една мала патека по која сеуше не знаев што се движи, можеби желка, можеби еже, можеби змија. Не знаев. Посакав да дознаам. Со раката се поткренав за момент сакајки да станам и приметив дека мојата пријателка сеуште зборува, се потсецнав и се вратив во мојот стол. Таа тогаш почна со вообичаените прашања. Јас едно по едно ги одговарав, а во мојот ум сеуште стоеше едно прашање не одговорено. - Што ја направи малата патека низ високата трева? Прашањата доаѓаа, одговорите си заминуваа. Едно по едно, малку по малку а мојот поглед шеташе од лицето на мојата пријателка кон фонтаната па кон малата патека низ тревата. По некое време решив да ја прекинам низата на прашања и одговори. Ја замолив да погледне кон нештото кое мене толку ме занесе. Таа погледна и го кажа на глас прашањето кое цело тоа време ми се шеткаше низ умот: - Што ли ја има направено таа патека низ тревникот? Јас веднаш станав и ја повикав да видиме. Отидовме следејки ја патеката низ тревата која сепак не беше толку толга и не видовме ниту еже ниту змија ниту никаква животинка. Но сепак се насмевнавме кога видовме дека таа завршува токму пред еден мал жолт цвет. Тоа изгледаше слатко и двете на смеа заклучивме дека што и да ја правело патеката кога стигнало до убавиот жолт цвет решило да не го турка и се вратило од каде дошло. Тоа беше се :) |
||
![]() |
||
Santijago ![]() Сениор ![]() ![]() PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
|
нишо не рабрав..... ![]() |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
![]() |
||
|
Sestro na nokta,
dusa na zorite budno docekani, bez trunka zamor ili kaenje zaradi tebe noki neprospani. Dodeka prvite zraci go galat tvoeto golo telo jas se tegnam kako macor spremajki se svetot da go osvojam, pred kolena tvoi prekrasni da go polozam. Tvoite krila po obrazi me miluvaat koi gi spremas za let kon sonceto, daruvajki mi po ednen perduv sekoj den sto se lepi na moite pleki, da poveruvam seuste ne mozam deka zasluziv angel da bidam. |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
ОВАА ПЕСНА СЕРИОЗНО МИ ЈА НАМЕТНА МИСЛАТА ЗА МОЖНОСТА ЗА ИГРАЉЕ БИЛИЈАРД НА МАСАТА НА МИСЛОВНОТО ПОЛЕ, НИЗ КОЕ ЛЕТААТ МИСЛИТЕ ГОНЕТИ ОД ОНАА ШТО Е НАЈОПСЕСИВНА, КОЈА ПОНЕСЕНА ОД МОТИВОТ ИЛИ ЌЕ СЕ УДАВИ ВО НЕКОЈА ОД ДУПКИТЕ ИЛИ ЌЕ ЗАВРШИ КАКО ПОБЕДНИЧКА ВО ПАРТИЈАТА... СЕ ЗАВИСИ ОД ВЛОГОТ КАКО МОТИВАТОР, НО ПОНЕКОГАШ И ТОЈ НЕ МОЖЕ ДА ДА НЕ КРЕНЕ НАД СОПСТВЕНИТЕ МОЖНОСТИ КАКО АГЕНС НА СЕБЕНАДРАСНУВАЊЕТО... ТОЛКУ МИ СЕ ДОПАДНА ИДЕЈНО, ШТО НЕ УСПЕАВ ДА СЕ ВОЗДРАЖАМ ДА ПЛАГИРАМ ЕДНО ДЕЛЧЕ ОД НЕА И ДА НАПРАВАМ НОВА ПЕСНА... ИЗВИНИ ЗБУНЕТ...ЈЕБИ ГА, ЗНАЕШ КАКВА Е ИНЕРЦИЈАТА... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
На Збунет, не за друго, оти е работена по негов омилен мотив.... ИГРА ( а можеби само личи на игра) На зелена ливада од чоја шаренило од пеперуги собрале купче спокојство Црн пес – стрвник, се озабил да ги вознемири... Последен облог и верба во победа - мотивот се кренал над можноста... |
||
|
||
![]() |
||
|
Никако да се стрефиме во исто време на форумов... ![]() |
||
|
||
![]() |
||
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
|
Del sme od ovoj tlocrt na nasiot grad.
Gi jademe istite nesta. Sepak nasite vnatresni sostojbi se razlicni. Zatoa zadishano trcame konslobodata.Jas da pravam alternativen teatar,ti da snimas fikcinja,,,,toj da crta i izdava stripovi,taa da pravi i pusta nuzij=kz,tie da organiziraat svirki. Shto e? Sredinata ne pritiska. Tuka nesto postoijani ni smrdi. Pracki koi se redat kako precjki Ekonomski zavisnosti. Ogranicuvanja. Zatoa cesto se buntuvame. No,eden protiv dfrug. Kako ti ne pravis nisto,kako jas ne pravam nisto Namesto da trgneme od edna toickja koja ke jas zememe kasko pocetok. Sebe Bunt protiv saanioit sebe. Revolucijata pocnuva od tebe. |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
![]() |
||
super babicka ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
|
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 106107108109110 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |