|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 101102103104105 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се разбудив од сонот
кога ме гледаше онака вонземски, а како се приземјувам низ прозорче гледам дека да ме пречека нема никој, стјуардеса згодна ми вели дека стигнав, а јас прашав каде ? Созаливо се насмевна и замина со кукови мешајќи наместо утеха падобран ми дофрли знаејќи дека каде и да рипнам сеедно е зошто сме со рок на траење толку неважни и досадни и дека сум како таков еден од многуте. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И денес,
ти си мојот свет во кој живеам и денес се плашам да не те загубам и денес одам по јаже, а силен ветер ме дува. И многу денови по денес истиот ќе бидам со тебе или без со сам или со многу ќе дишам колку има букви во твоето име а потем ќе застанам по исто толку чекори барајќи со поглед нешто што на тебе потсеќа за да можам да продолжам до некаде каде нешто потсетува на тебе. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хаикузoшто се спреми? во срцето имам воз полноќен сигнал |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види ме, види ме,
како со звезди жонглирам сите оние за тебе што ги симнав, време бидна заедно кон небото да ги вратиме, време е, други галаксии да ти покажам и онаа од каде дојдов и онаа од каде дојде и која ја заборави заради ова или она. Пружи ми рака стегни ја силно зошто долго време само по облаци ќе газиш. |
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се‘ за неаМи рече: Насмеј се! |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Среќа е кога
чевли сред ходник не оставам додека брзам да те гушнам и потонам во тебе онака нерасоблечен и немиен, а потоа заспивам онака докусурен. А утрото го дочекувам сопнат од чевли на сред ходник оставени прашувајќи се дали навистина постоеше или само те измислив. Тропа чистачката на врата бара денари сто, а знам дека и завчера и платив, зар за мене тарифа посебна има како со такси да се возам, а не по скали само да минам, нешто ми вели дека она што за мене од полза да биде може измислено да биде не може. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Истегам мускули
заради пат магловит кој не знам зошто ми е потребен, а потоа да сватам дека инерција било тоа само. Зелена насмевка пред огледало вежбам за да го налутам тиранот зошто да ме скрши сеуште не може, мојата крв сеуште безбедна е под кожата дебела. Зад мене испаѓаат работи загубени што стануваат без сила да се свртам заради гордоста и вкочанетиот рбет, вадам темни очила смрзнато лице да се комплетирам, сега никој повеќе ништо не ми може. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште малку
па до суочување уште малку ќе дојде плаќање за гревови стари зошто интермецо не иде на сите канали, зошто закачалката беше празна зошто ли те нема мене кога ќе ми се ќефне ? Кај ли ми е далечинското, ај за телефонот знам само ќе зазвонам и ќе го најдам обично меѓу чорапите испотени во кош фрлени воодушевени од слободата кога се живее без чорапи. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои птички пеат
полно ги има мегу раскошот пред нас си шепкаат ни се смеат и сепак ни пеат зошто за нив лоши души не постојат сите исто не гледаат. Рашири ги рацете дрво биди раскошно толку им треба само да те сакаат на тебе слетаат и со пердуви те накитат од тебе сродна душа направат до толку што многу малку ќе ти треба да леташ или преку песна полеташ. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ни денес,
ни утре нема да биде она што беше вчера, ниту вредни за спомен, нити желни за она што требаше да биде, туку само ќе се смееме на други смешки за сосем други работи кои немаат врска со она вчера кое веќе станува смешно како еден од спомените кога ништо не знаевме туку само делувавме, а сега е само сериозно зошто сега само мислиме и ништо повеќе за повеќе да не се греши. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stojam na vrvot
a snegot kape niz mojata tupanica stisnata, denes sum daleku od se, a oblacite obrazi mi miluvaat kolku e nekogas dobro da se bide daleku od se. Nema nasmevki sto zavisnost predizvikuvaat nema negoduvanja zaradi kantar nebazdaren patot zad mene zavean bez patokaz za vrakanje nikakvo zosto sum nikade bez potreba nikakva od nikogo. Ramnodusnata ptica na rame mi sleta cekajki da staneme edno dodeka mrakot ne guska. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како октопод
го преплетувам телото твое гледајќи те со моите милион очи кои се отвараат само кога те гледам онака како кога милион очи би те љубеле со обичен искрен поглед. Во океанот од миоте мисли ти пливаш со своето искрено совршено тело секое движење ми предизвикува скоро болен восхит зошто да се воздржам понекогаш морам да не те зграбам силно додека енергија нескротена како од вулкан од мене избива, кога милион други очи со поглед те милуваат завидувајќи му на оној што тоа смее да си го дозволи и возвратено со насмевка среќна да му биде. |
|
magdalena
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 24.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavoleo me je prvi ja to ni sam znala... trazio je da se promenim, ja sam ga poslusala... sada ga volim i on to zna, promenio se dosta ali ne na onaj nacin, na kojih sam ja. Ljubav ne pokazuje, izbegava me cesto, odlazim jer svatim da mi kraj njega vise nije mesto. Pamticu ga dugo, posto ga je moje srce na zalost zavolelo LUDO.
|
|
Those who love deeply never grow old; they may die of old age, but they die young!
|
|
Внеси реплика | страница <1 101102103104105 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |