![]() |
|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9899100101102 138> |
Автор | |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
..receno...peceno...
![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
potvrduvam!
kaj treba da se potpisam??? ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
...abe si znam... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
dusicka ubava taa
sto posto te saka nema sansi tebe nekoj da ne te saka ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Se sakame zarem ne? Ti si gledash utakmica, pcuesh po nekoj sudija peder, pa po onoj faten vo nozete. Jas pred kompjuterot na forum si citam, pishuvam. Ama zaedno sme neli. Se opomenuvame na tishina. Ti mene:-Zoshto tolku silno tropash po tastaturata? Morash li sega koga ima vazna utakmica! Shto ne izlezish po dukjani da si kupish neshto. Zaboravash deka e nedela, deka se e zatvoreno. Eh da beshe deneska petok, ili bilo koj drug den, ne kje trebashe dva pati da mi kazesh. Kje me moleshe posle moeto shetanje po prodavnici nikogash povekje da ne odam na kupuvanje. Ama neshto deneska tebe kockite ti se naredeni. Ima utakmica, darezliv si a jas ne mozam da go iskoristam toa. Me mori taga. Vo sebe im gi karam tatkovcite na Garsija, Furlan ta i na site onie shto trcaat po topkata, davaat golovi, promashuvaat i zaradi niv jas mora da molcam. Moite prsti zaradi niv stanaa balerini. Trckaat tivko po tastaturata. vazno jas i ti si sesakame, dodeka ...
Изменето од mamamd - 26.Октомври.2008 во 20:49 |
|
![]() |
|
butterfly5 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Лежам....постела празна
...ладна.. Празна е и мојава душа страдна Гледам,а не гледам ништо Слушам,а се е глуво чисто Празнина од тебе ...отсуството твое Желба за тебе ..во срцево мое Копнеж кој го гори секое делче од моево тело Чекам,мирна сум,чекам,ке дојдеш тоа е твое дело Ке се појавиш за миг ке светнеш ко блиц А јас ке останам пак сама,со прашање: „Дали е ова виц?“ А добро знам,те познавам, тоа си ти Доаѓаш и заминуваш во моте сни А добро се познавам тоа сум јас Ке останам пак тука до последен час Чекам,но не страдам се спознавам Чекам но не плачам те познавам Чекам,и не ме боли тишината твоја Чекам,среќна сум ти си судбината моја |
|
![]() |
|
...toa sme site nie...majkite... ![]() |
|
![]() |
|
..ti si posvoen od mene ...odamna...tivko i nenametlivo ![]() |
|
![]() |
|
мамичке, сум се окезила на мониторов, еве вака----->
![]() колку си ти едно душиче чувствително ![]() ми се допаѓа што е напишано во второ лице |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
mamamd
![]() |
|
![]() |
|
.. Se prashuvash zarem toa bea tvoite sonishta... zarem zatoa brzashe da go izodish patot. Kade brzashe, zoshto tolku itashe? Temnicata e teshka, breme shto gushi. No naednash zablesnuva sjajot. Prvata furija vleguva, nasmeana, srekjna. Te gushka onaka na brzina i so pogled ti kazuva deka se raduva shto si sekogash tuka, ako mu pritrebash. Sheretski ti namignuva i znaesh deka e srekjen, vesel, go zivee ona shto ti si go nadziveal. I dodeka nego go isprakjash so grizliv, majcin pogled i molbi gospod da go cuva doagja drugata furija, seriozen, podzamislen. Sakash da mu gi prezemesh grizite, no znaesh deka vekje ne e ona malo mamino dete koe barashe da mu raskazesh prikazna i mu gi galish loknite dodeka zaspiva. Sega e maz, golem, no sepak sin na mama. Zaminuva vo soba da uci, pritisnat od bremeto na posledniot ispit, a ti vo mislite gi prokolnuvash profesorite iako znaesh deka tie ne se vinovni, samo si ja rabotat svojata rabota. Kako senka odish po nego, mu nosish cafe, blago, onakvo kavo najmnogu saka da pie i krushevski lokum. Se nasmevnuva otsutno, znae, go cuvstvuva tvoeto prisustvo, tvoite misli, tvojata nemokj i zelba da mu pomognesh. Zamavnuva so rakata, zadlabocen vo teoriite i tezite. Se vrakjash, go baknuvash vo celo, mu davash sila da izdrzi. Srceto majkino bie silno, cekorite stanuvaat tivki, necujni.
Изменето од mamamd - 24.Октомври.2008 во 22:44 |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Nautro stanuvam namerno porano, da imam vreme da se spremam, ne sakam koga moram da brzam.
Ako denot so brzanje mi zapocne, sigurna sum deka cel den taka ke mi bide, se na brzina i neplanirano. Kako i sekoe utro ovaa nedela go navivam satoot vo 05:00 prodolzuvam uste 15 min taka da dremam i stanuvam. Nisto posebno, taka i denes, se spremam i izlagam da go fatam vozot za na rabota. Zaklucuvam varata, sl*gam po skalite i dodeka sleguvam go spremam mojot iPod, bez muzika ne sakam denot da mi zapocne:-) cekam na avtobuska stanica na avtobusot koi direktno na zeleznicka stanica me nosi. Na zeleznicka zemam edna novina! Po skalite za na peron pocnuvam veke vo novinata da listam i da citam. Cekam... se kacuvam vo vozot, sednuvam, slusam muzika i citam. se prekacuvam vo drug voz i sleguvam za na rabotno mesto... toa kako i sekoj den isto taka i denes go napraviv. Normalno brzam da vlezam vo zgradata kade sto rabota i da se kacam na 3 sprat...NO denes... denes, slegov od vozot, sakav istoto da go napravam no ne go napraviv toa... poleka odev na kaj zgradata,zastanav i posmatrav lugeto kade vrvat... se cudev... se prasuvav... se msilev... Cuden zivot ziveeme nie lugeto tuka...sekoj den... rabota, doma, rabota doma... i toa vo edno zivotno tempo sto e enormno brzo... taka zastanav, gi gledam lugeto... koj trca za na avtobus, koi vo brzo tempo cekorata za na rabotno mesto... ne zastanuvaat ... ne gledaat ni levo ni desno... se prasuvam dali nekogas ovie osobi koi ne gi poznavam, no sepak mi se dobro poznati po dvizenjeto nekogas isto taka kako mene zastanuvaat, se isklucuvaat od ovoj svet, i samo kako nekoja ptica od neboto posmaatrat? kako okolu nisto da ne postoi, kako da gledas nekoja snimka... ? Se prasuvam dali po nekogas smanuvaat brzina,brzina na tempo od zivotot, kako jas utrovo? |
|
![]() |
|
Мисли ли се невистинити,
ако расеан сум стално, заради една цел неможна, заради еден копнеж беспрекорен, толку чист, а сепак безимен. Допир ли е лажен со рака притресена како од струја продрмана, заради несакање една магија прекината да биде макар на кратко една вечност кратка. Поглед ли е нечитлив што од видик да те изгуби не сака, заради вистина една помила невозможно да најде. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 9899100101102 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |