IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Хомосексуални бракови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Хомосексуални бракови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
Автор
Порака Обратен редослед
caci14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јули.2005
Локација: Slovenia
Статус: Офлајн
Поени: 319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај caci14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јули.2005 во 05:29
neka se pazat decata koj ke bidat posvojuvani
mazite ne ragaat :)))
gi zalam kutite kolku sakale da bidat zenski
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2005 во 17:05
Дечки, баш вчера гледав Will & Grace. И син му на Џек (така мислам се викаше тој педерот), беше стрејт, и кога ојде на таа забавата, тоа девојчето на кое сакаше да и се пушти исто така имаше две мајки . Па се најнормално беше со нив.

Мада ова може само глума да биди, а во мкд барем засега со овај менталитет не веувам дека би било реалност.

-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
Bube Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2005 во 13:47

Nemam nisto licno protiv homoseksualcite pa bi odobrila brak no toa da bide svedeno samo na zaednica megu dvajca a da ne bide dozvoleno tie da bidat "roditeli". Prvo i osnovno tie deca bi bile izolirani od okolinata bidejki seuste ziveeme vo opstestvo polno  so predrasudi i diskriminacija a od druga strana tie deca bi rastele vo nezdrava sredina a so toa e mozno da nastane vistinsko poremetuvanje kaj decata prosledeno so fizicki i psihicki poremetuvanja .

By the way razmislete barem malku kako bi rastele vie so dvajca tatkovci ili dve majki, dali cuvstvata bi mozele da bidat podeleni kon majka i kon tatko i dali ke mozete pravilno da gi podelite ulogite?

Кон врв
blah85 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2005
Локација: Macedonia
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blah85 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2005 во 04:33

Abe, luge. Prvo i osnovno, Makedonija ne e evoluirana kako sto treba - za nekoj raboti sme napred, a za poveke sme nazad. Taka da, uste ne ni e stabilna drzavata, luge bez rabota, ocajna infrastruktura, pa da mislime odma kako na gej lugeto vo brakot da mu se dade socijalna pomos ili slicno. Vi se molam !

I da ima nesto takvo, vednas ke opadne. Stvarno ne znam sto da napisam drugo, se kazuvano i gledano, duri i emisii imavme vo Makedonija, sme gledale i filmovi, itn. Ednostavno, sega-zasega, ova ne ide vo predvid.

Кон врв
VkusiMe_M Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2005
Поени: 515
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VkusiMe_M Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2005 во 17:20
Brak neka ima megju niv megjutoa nikako ne smee da se dozvoli da imaat mozhnost da posvojat dete zoshto na koj nachin kje e vospitano toa dete i toa koga kje porasne da stane gay.. zatoa shto deteto ushe od mali noze se nasocuva vo zivotot. E toa ako se dozvoli lichno jas kaj kje sretnam gay kje go ritam so kloci.
Itn...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2005 во 15:55
blah85, не е во тоа работата. Работата е во добивањето на законски права на наследство, социјална помош, пензија и што ти јас знам (не сум правник да ги знаам тие работи ама претпоставувам горе долу тие се). А, и тука ќе ги вбројам и закон против дискриминација во секој поглед, и безбедност. Со тоа хомосексуалците ќе добијат право да поднесат тужба на пример кога бараат стан и газдата нема да им дозволи да престојуваат под кирија само затоа што се геј.

Peace!

Изменето од RebeL
Кон врв
blah85 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2005
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blah85 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2005 во 06:31

Ne e vazno dali brak na dokument ke postoi pomegu dve osobi - vazno e dali se dovolno svesni tie dve osobi sto znaci toa i kolku go sakaat toa. Brakot, spored mene, e licen dogovor za nacin na zivot i ne mora nikoj da se grizi da go vospostavi megu tie dve osobi. Cuvstvata i razbiranjeto se onie fenomeni so koi dve vljubeni licnosti mozat da se preziveat.

Tolku....

Кон врв
vatrena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јули.2005
Поени: 607
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vatrena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2005 во 21:39
homoseksualni brakovi protiv...nema idnina...gaden seks...
Кон врв
mitko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2005
Поени: 739
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mitko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2005 во 21:32
brakot e dogovor pomegu dve osobi eden ne moze sam da bide vo brak,postuvam,neka ima xomoseksualni brakovi zasto ne mozam sam protiv site.....ali sepak stojam na stavot deka loso e za idninata i za svetot...napredna medicina koja dozvoluva i vestacko oploduvanje samo steta sto ne e stignata medicinata i masko da moze da se oplodi,moze moze ako se smenat hormonite od maski vo zensi....kakoi da e luda stvar daj te nesto normalno....se ova e nenormalno ne se slozuvam ali koga veke moram aj neka bide....
Кон врв
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2005 во 14:48
sega so tebe se soglasuvam
moderni vreminja doagjat pa i takvi brakovi
sepak toa se lugje a sexot e nivna rabota
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2005 во 14:40
Bi mozela da dadam struchen odgovor od moja oblast koja kazuva deka brak pomegju lica so ist pol ne moze da se ozakoni.Pravno ne postoi.Brakot e institucuija koja se osniva megju lica od sprotivniot pol.Ova kaj nas ne bi mozelo da se vmetne vo zakonot nitu dozvoluva negovo razgleduvanje i donesuvanje na sila.Znaci ne moze da se donese ni predlog zakon za ova.
Megjutoa sega licno moe mislenje.Homoseksualcite ziveat eden normalen zivot kako i site nie.Seksot e razlichen.Mnogumina ne go odobruvaat edna sum i jas odniv.Megjutoa mene ni malku ne bi mi smetalo koga nekoi bi ziveele zaedno po nivna volja.Ne sum protiv niv nitu pak mislam deka kje stanam del od niv,no toa e nivna volja.Sekoj go zivee svojot zivot mislejki deka go zivee najdobro.
Koga bi trebalo da se  donese vakov zakon jas ne bi bila protiv.MOJ STAV I MOE MISLENJE.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2005 во 13:42
Ајде и една салам тема на разговор. Што
мислите за браковите помеѓу хомосексуалците/лезбејките? Дали треба да
се озаконат или не? И ве молам поддржете ги вашите аргументи, не само
„да“ или „не“.

Изменето од RebeL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8910
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.