Испечати | Затвори го прозорот

Хомосексуални бракови

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Секс
Опис на форумот: Неисцрпна, најчитана... најжешка тема...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=963
Датум на принтање: 27.Ноември.2024 во 03:04
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Хомосексуални бракови
Постирано од: RebeL
Наслов: Хомосексуални бракови
Датум на внесување: 06.Јули.2005 во 13:42
Ајде и една салам тема на разговор. Што
мислите за браковите помеѓу хомосексуалците/лезбејките? Дали треба да
се озаконат или не? И ве молам поддржете ги вашите аргументи, не само
„да“ или „не“.

-------------
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!

Коментари:
Постирано од: maja
Датум на внесување: 06.Јули.2005 во 14:40
Bi mozela da dadam struchen odgovor od moja oblast koja kazuva deka brak pomegju lica so ist pol ne moze da se ozakoni.Pravno ne postoi.Brakot e institucuija koja se osniva megju lica od sprotivniot pol.Ova kaj nas ne bi mozelo da se vmetne vo zakonot nitu dozvoluva negovo razgleduvanje i donesuvanje na sila.Znaci ne moze da se donese ni predlog zakon za ova.
Megjutoa sega licno moe mislenje.Homoseksualcite ziveat eden normalen zivot kako i site nie.Seksot e razlichen.Mnogumina ne go odobruvaat edna sum i jas odniv.Megjutoa mene ni malku ne bi mi smetalo koga nekoi bi ziveele zaedno po nivna volja.Ne sum protiv niv nitu pak mislam deka kje stanam del od niv,no toa e nivna volja.Sekoj go zivee svojot zivot mislejki deka go zivee najdobro.
Koga bi trebalo da se  donese vakov zakon jas ne bi bila protiv.MOJ STAV I MOE MISLENJE.

-------------
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">

Постирано од: mikus
Датум на внесување: 06.Јули.2005 во 14:48
sega so tebe se soglasuvam
moderni vreminja doagjat pa i takvi brakovi
sepak toa se lugje a sexot e nivna rabota

Постирано од: mitko
Датум на внесување: 06.Јули.2005 во 21:32
brakot e dogovor pomegu dve osobi eden ne moze sam da bide vo brak,postuvam,neka ima xomoseksualni brakovi zasto ne mozam sam protiv site.....ali sepak stojam na stavot deka loso e za idninata i za svetot...napredna medicina koja dozvoluva i vestacko oploduvanje samo steta sto ne e stignata medicinata i masko da moze da se oplodi,moze moze ako se smenat hormonite od maski vo zensi....kakoi da e luda stvar daj te nesto normalno....se ova e nenormalno ne se slozuvam ali koga veke moram aj neka bide....

Постирано од: vatrena
Датум на внесување: 06.Јули.2005 во 21:39
homoseksualni brakovi protiv...nema idnina...gaden seks...

-------------

Постирано од: blah85
Датум на внесување: 07.Јули.2005 во 06:31

Ne e vazno dali brak na dokument ke postoi pomegu dve osobi - vazno e dali se dovolno svesni tie dve osobi sto znaci toa i kolku go sakaat toa. Brakot, spored mene, e licen dogovor za nacin na zivot i ne mora nikoj da se grizi da go vospostavi megu tie dve osobi. Cuvstvata i razbiranjeto se onie fenomeni so koi dve vljubeni licnosti mozat da se preziveat.

Tolku....

Датум на внесување: 07.Јули.2005 во 15:55
blah85, не е во тоа работата. Работата е во добивањето на законски права на наследство, социјална помош, пензија и што ти јас знам (не сум правник да ги знаам тие работи ама претпоставувам горе долу тие се). А, и тука ќе ги вбројам и закон против дискриминација во секој поглед, и безбедност. Со тоа хомосексуалците ќе добијат право да поднесат тужба на пример кога бараат стан и газдата нема да им дозволи да престојуваат под кирија само затоа што се геј.

Peace!

-------------

Постирано од: VkusiMe_M
Датум на внесување: 07.Јули.2005 во 17:20
Brak neka ima megju niv megjutoa nikako ne smee da se dozvoli da imaat mozhnost da posvojat dete zoshto na koj nachin kje e vospitano toa dete i toa koga kje porasne da stane gay.. zatoa shto deteto ushe od mali noze se nasocuva vo zivotot. E toa ako se dozvoli lichno jas kaj kje sretnam gay kje go ritam so kloci.

-------------
Itn...

Постирано од: blah85
Датум на внесување: 08.Јули.2005 во 04:33

Abe, luge. Prvo i osnovno, Makedonija ne e evoluirana kako sto treba - za nekoj raboti sme napred, a za poveke sme nazad. Taka da, uste ne ni e stabilna drzavata, luge bez rabota, ocajna infrastruktura, pa da mislime odma kako na gej lugeto vo brakot da mu se dade socijalna pomos ili slicno. Vi se molam !

I da ima nesto takvo, vednas ke opadne. Stvarno ne znam sto da napisam drugo, se kazuvano i gledano, duri i emisii imavme vo Makedonija, sme gledale i filmovi, itn. Ednostavno, sega-zasega, ova ne ide vo predvid.

Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 08.Јули.2005 во 13:47

Nemam nisto licno protiv homoseksualcite pa bi odobrila brak no toa da bide svedeno samo na zaednica megu dvajca a da ne bide dozvoleno tie da bidat "roditeli". Prvo i osnovno tie deca bi bile izolirani od okolinata bidejki seuste ziveeme vo opstestvo polno  so predrasudi i diskriminacija a od druga strana tie deca bi rastele vo nezdrava sredina a so toa e mozno da nastane vistinsko poremetuvanje kaj decata prosledeno so fizicki i psihicki poremetuvanja .

By the way razmislete barem malku kako bi rastele vie so dvajca tatkovci ili dve majki, dali cuvstvata bi mozele da bidat podeleni kon majka i kon tatko i dali ke mozete pravilno da gi podelite ulogite?

Датум на внесување: 08.Јули.2005 во 17:05
Дечки, баш вчера гледав Will & Grace. И син му на Џек (така мислам се викаше тој педерот), беше стрејт, и кога ојде на таа забавата, тоа девојчето на кое сакаше да и се пушти исто така имаше две мајки . Па се најнормално беше со нив.

Мада ова може само глума да биди, а во мкд барем засега со овај менталитет не веувам дека би било реалност.

-------------

Постирано од: caci14
Датум на внесување: 25.Јули.2005 во 05:29
neka se pazat decata koj ke bidat posvojuvani
mazite ne ragaat :)))
gi zalam kutite kolku sakale da bidat zenski

Постирано од: Kali Ma
Датум на внесување: 29.Јули.2005 во 04:36
Sto vi e na site tuka problemot? Zosto da ne moze dvajca odnosno dve da ziveat zaedno, da imaat dete i da bidat srekni? A toa so decata... da ne cujam uste ednas takva glupost deka ke bilo deteto osudeno da bide gay!!!! Pa zarem gay lugjeto nastanale od gay brakovi???
Koja ogranicenost... ne mi se veruva!

Постирано од: NINA
Датум на внесување: 29.Јули.2005 во 15:24
BRAVOST LUGE ODIME NAPRED
PA SHTO LI USHTE NE KE IZMISLAT
ZA SE ZAKON USTAVIJA

-------------
NINA

Постирано од: Merlinka
Датум на внесување: 29.Јули.2005 во 19:26
Originally posted by NINA NINA напиша:

BRAVOST LUGE ODIME NAPRED
PA SHTO LI USHTE NE KE IZMISLAT
ZA SE ZAKON USTAVIJA

SE SLOZUVAM NEKA LJUGETO SI IMAAT VRSKI NO ZA DECA NE BIDEJKI KOJ KE MU BIDE MAJKA A KOJ TATKO NA TOA DETE??????
NEMA LOGIKA

-------------
mErLiNka & KeNeDi

Постирано од: s_L_a_D_o_K
Датум на внесување: 29.Јули.2005 во 20:55
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Дечки, баш вчера гледав Will & Grace. И син му на Џек (така мислам
се викаше тој педерот), беше стрејт, и кога ојде на таа забавата, тоа
девојчето на кое сакаше да и се пушти исто така имаше две мајки . Па се најнормално беше со нив.

Мада ова може само глума да биди, а во мкд барем засега со овај менталитет не веувам дека би било реалност.

Abe ubavo od tebe so gledas filmovi,napreduvas .Ne se zezam,da ti kazam ovie na zapad sto se i niso da ne te cudi ako e taka (kaj niv se e pod ista linija),taka da se sto gledame e ustvari realnosta nivna prenesena preku film...
A poso site znaeme nasata mala napustena drzavicka koja sto daleku zaostanuva od drugite (sto vo vakov slucaj,mislam za homosexualcite prestavuva pozitivnost),taka da dodeka stigne taa realnost kaj nas ke treba vreme,generacii i generacii,a da ne se nadevame deka nema da dojde....ke dojde i toa vreme koga ke setaat maz so maz i zena so zena,a dodusa i sega imame takvi,ali ne vo golem broj a + se krijat,taka da koga ke vidis.....se siri toa.Ja licno se slozuvam so zakonot deka ne e normalno takva stvar,ali pa na kraj kraeva sekoj covek si ima svoe pravo i so saka ke pravi,kako mu e ubavo taka....
A nie ne mozeme tuka nisto ili da go skineme pravoto na nekogo sto neso saka ili posakuva...
Kako bi ni bilo nas taka da ni naravat,zboram vaka opsto,za bilo sto?Sekogas gledaj spored sebe
,nie so se vika ke ne lincat od nekoe 4okolatce ,pa odma kavgi tepacki,neraspolozenost,a kamo li na homosexualcite da im se skrati pravoto da bidat so toj sto go sakaat,pa makar da e od ist pol!

-------------
Mada Faka :)))

Постирано од: Merlinka
Датум на внесување: 30.Јули.2005 во 01:28
Originally posted by s_L_a_D_o_K s_L_a_D_o_K напиша:

Abe ubavo od tebe so gledas filmovi,napreduvas .Ne se zezam,da ti kazam ovie na zapad sto se i niso da ne te cudi ako e taka (kaj niv se e pod ista linija),taka da se sto gledame e ustvari realnosta nivna prenesena preku film...
A poso site znaeme nasata mala napustena drzavicka koja sto daleku zaostanuva od drugite (sto vo vakov slucaj,mislam za homosexualcite prestavuva pozitivnost),taka da dodeka stigne taa realnost kaj nas ke treba vreme,generacii i generacii,a da ne se nadevame deka nema da dojde....ke dojde i toa vreme koga ke setaat maz so maz i zena so zena,a dodusa i sega imame takvi,ali ne vo golem broj a + se krijat,taka da koga ke vidis.....se siri toa.Ja licno se slozuvam so zakonot deka ne e normalno takva stvar,ali pa na kraj kraeva sekoj covek si ima svoe pravo i so saka ke pravi,kako mu e ubavo taka....
A nie ne mozeme tuka nisto ili da go skineme pravoto na nekogo sto neso saka ili posakuva...
Kako bi ni bilo nas taka da ni naravat,zboram vaka opsto,za bilo sto?Sekogas gledaj spored sebe
,nie so se vika ke ne lincat od nekoe 4okolatce ,pa odma kavgi tepacki,neraspolozenost,a kamo li na homosexualcite da im se skrati pravoto da bidat so toj sto go sakaat,pa makar da e od ist pol!

sto saka neka bide na film no kaj nas da nema takva rabota mislam na posvojuvanje deca bidejki nasiot mentalitet ne e naviknat na takvo nesto vednas ke se napravi diskriminacija na nivnite pravata ..

-------------
mErLiNka & KeNeDi

Датум на внесување: 20.Август.2005 во 18:35
А на пример, во врска со посвојувањето деца.. Замислете 2 хомосексуални пара. Едните се педери, а другите се лезбејки. Сакаат да имаат деца. Тоа би можело по природен пат, на пр. да има „нормален“ сексуален однос машко<->женско, чисто само за репродукција на човековиот род (како што би рекле стрејт луѓето што имаат негативно мислење за хомосексуализмот). Едното дете ќе биде за педерите, зашто едниот од нив ќе му биде вистинскиот татко, а другото ќе биде за лезбејките, зашто едната од нив ќе му биде вистинската мајка. Што викате на тоа?

-------------

Датум на внесување: 23.Август.2005 во 19:12
Jas sum za da imaat svoe dete.Nemam nishto protiv.Sekoj go zivee zivotot na nachin na koj saka.

-------------
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">

Постирано од: caci14
Датум на внесување: 23.Август.2005 во 19:39
Originally posted by maja maja напиша:

Jas sum za da imaat svoe dete.Nemam nishto protiv.Sekoj go zivee zivotot na nachin na koj saka.

taka e nema zasto nie da sme protiv sekoj si ima svoj zivot i neka pravi sto saka so nego

Постирано од: grimer
Датум на внесување: 23.Август.2005 во 20:31
ne deka mi smeta ama me interesira kako bi se osekale vie ako roditelite vi se dvajca mazi

-------------
se e relativno

Постирано од: oktopod
Датум на внесување: 25.Август.2005 во 18:18

Nivna odluka niven zivot

-------------
osumkrak

Постирано од: mikus
Датум на внесување: 25.Август.2005 во 18:20
moze da ima
tie si znaat
neka zivejat i uzivaat

-------------
Unidentified Flying Object-- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba ,neka i taka nee nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas

Постирано од: engie
Датум на внесување: 25.Август.2005 во 21:14

Eve tuka vo Anglija, sevo ova ne ni cudno.Ides na ulica i gledas dvajca mazi ili dve zeni kako se drzat za raka ili ljubat.Toa si e normalno.Na pocetok mi smetse najmnogu zosto ne bev naviknata.

Edno nesto me cudi, mnogu retko da vidam lezbejki najcesto se pedri.Kako maskata populacija iam pogolemi predpozicii da stane gay.Sto bi bila golema steta za zenskiot svet.I kako toa se slatki decki se gay?

Inaku da ne izbegam od temata i jas se slozuvam deka sekoj ima pravo na svoj zivot i odluku.

Датум на внесување: 05.Октомври.2005 во 22:42
Prashanje do REBEL:
Procitav na nekoj sajt da vo Kanada se legalizirani brakovite pomegju isti pol.Me interesira sto e so Evropa,dali nekoja zemja ima doneseno vakov zakon:)
Pozdrav

-------------

Постирано од: Ghost
Датум на внесување: 05.Октомври.2005 во 23:08

Prashanje do REBEL:
Procitav na nekoj sajt da vo Kanada se legalizirani brakovite pomegju isti pol.Me interesira sto e so Evropa,dali nekoja zemja ima doneseno vakov zakon:)
Pozdrav

Prasanje do Maja: dali ti mila znaes deka brakovite megju isti polovi se priznaeni skoro vo site evropski i prekuoekanski zemji??? No nekako se si mislam deka nema da me izlazat so toa (so sekojapocite kon drugite lugje|)

-------------
    MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION          

Датум на внесување: 05.Октомври.2005 во 23:11
Jas postaviv prashanje i sakam odgovor na istoto.

-------------

Датум на внесување: 05.Октомври.2005 во 23:20
i jas go pocituvam tvoeto prasanje  samo me interesira, tvoeto prasanje, so si go postavila  dali e slobodno, zaso jas sakam da mu namestam moe prasanje

-------------

Датум на внесување: 06.Октомври.2005 во 00:51

Prashanje do REBEL:
Pozdrav

Маја, во европа колку што знам јас браковите се легални во Шпанија, Белгија, и Холандија, а уште седум други меѓу кои и Франција, имаат воведено специјален статус за геј/лез парови. А инаку нормално Ватикан „најмногу од сите ги признава“

-------------

Датум на внесување: 06.Октомври.2005 во 00:53
Ghost, грешиш. Не се секаде признаени. Во САД само во државата Масачусетс (Бостон) се легални. Исто се изгласа и во Калифорнија, ама после тоа Шварценегер (инаку гувернер на Калифорнија) се избламира па мислам дека го поништи законот „во интерес на народот“.

-------------

Датум на внесување: 08.Октомври.2005 во 14:18

Ghost, грешиш. Не се секаде признаени. Во САД само во државата Масачусетс (Бостон) се легални. Исто се изгласа и во Калифорнија, ама после тоа Шварценегер (инаку гувернер на Калифорнија) се избламира па мислам дека го поништи законот „во интерес на народот“.

Toa e samo za Usa so mi kazuvas, inace proveri poubavo i ke vidis deka ne bas sekade ama mislam deka vo pogolemiot del od drzavive tamu e priznaeno toa, ali kako i da e, ne se zamaram posto toj zakon mene ne me faka

-------------

Датум на внесување: 21.Октомври.2005 во 19:52

„Признаено“.... единствено хомосексуалноста таму не е воопшто табу тема, слободно се зборува дома во семејството без наоѓање на алтернативни зборови како „оди со мажи“ или „прави неубави работи“ итн.. како што кај нас тоа го зборуваат родителите на своите деца. Зборуваме за легализација на браковите, а не за тоа дали им сметаат на некого или не, или дали се дискриминирани или не.

А за каде се легализирани браковите, кажав погоре.

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2005 во 16:39
e dobro de, ama vazno zborat 

-------------

Датум на внесување: 23.Октомври.2005 во 09:17
Ghost, дај нешто продуктивно кажи. :/

-------------

Датум на внесување: 31.Октомври.2005 во 11:20
pojma neam brat so produktivno da pisam, znam samo toa, sum cul glasini... inace jas ne teram tamu kolumni za homoseksualcite, neka si se gi poddrzavam, si imaat svoj zivot so go sakaat... dosta ajde mi se pie pivce otidov da si zeam edno 

-------------

Постирано од: nedopirliv
Датум на внесување: 06.Ноември.2005 во 14:04
Eve jas sum gay,pa kazete edna dobra pricina zasto bi stapil vo brak so nekoj,brakovite se samo list hartija na koj se potpisuvaat dvajca luge,a ako jas nekoj sakam togas ne mi e potrebna nikakva hartija za da mu dokazma deka go sakam,vprocem site prevari se pravat vo brakot,pogolem del od populacijata e skolon kon prosmikuitet pa nenzaci deka ako so nekoj si vo brak deka i ke mu bides veren do kraj.A za posvojubvanje deca.pa smetam deka ne e ok,na edna noramalna edinka za pravilen rast i razvooj mu se potrebni majka i tatko(masko i zensko).

Постирано од: mimi24
Датум на внесување: 16.Ноември.2005 во 13:05

Mojot stav kon homoseksualnite brakovi e pozitiven. Smetam deka na lugeto treba de i se odbezbedi kompletna sloboda za da si go ziveat zivotot kako sakaat. A potoa dali tie ke go koristat toa pravo ili ne toa e niven izbot. I nie heteroseksualcite se poveke i poveke ziveeme so godini so vonbracni zaednici. Imame deca i povtorno ne vleguvame vo brak. Go imame pravoto za taa istitucija ama ne ja koristime.

SMETAM DEKA NA LUGETO TREBA DA IM SE OBEZBEDI I DADE TOA PRAVO

Датум на внесување: 17.Ноември.2005 во 00:50
Комплетна слобода?? Не би рекол, зашто тоа би значело анархија. Но во врска со бракови, да, зашто подобро детето да има геј/би родители/старатели. отколку да е во дом без родители.

-------------

Постирано од: mimi24
Датум на внесување: 17.Ноември.2005 во 11:33

Originally posted by nedopirliv nedopirliv напиша:

Eve jas sum gay,pa kazete edna dobra pricina zasto bi stapil vo brak so nekoj,brakovite se samo list hartija na koj se potpisuvaat dvajca luge,a ako jas nekoj sakam togas ne mi e potrebna nikakva hartija za da mu dokazma deka go sakam,vprocem site prevari se pravat vo brakot,pogolem del od populacijata e skolon kon prosmikuitet pa nenzaci deka ako so nekoj si vo brak deka i ke mu bides veren do kraj.A za posvojubvanje deca.pa smetam deka ne e ok,na edna noramalna edinka za pravilen rast i razvooj mu se potrebni majka i tatko(masko i zensko).

Vo vrska so posvojuvanje na deca od strana na gej roditeli ne smetam deka toa e ponenormalno od toa edno dete da raste vo sredina kade sto tatkoto se alkoholicar koj postojano ja tepa zenata, a ovaa za da mu vrati se e*e so sekoj komsija so koj ke stigne, a na tetevo postojano drugarcinjata mu zborat "tatkoti e pijanica a majka ti k**va.

Bitno e deteto da zivee megu luge koi se smireni i na deteto ke mu pokazat koi se vistinskite vrednosti vo zivotot

Датум на внесување: 17.Ноември.2005 во 11:41
Исто подобро е детето да има геј/би родители/старатели отколку да нема воопшто и да живее во дом.

-------------

Постирано од: Синдарела
Датум на внесување: 18.Ноември.2005 во 22:17
Originally posted by mimi24 mimi24 напиша:

Mojot stav kon homoseksualnite brakovi e pozitiven. Smetam deka na lugeto treba de i se odbezbedi kompletna sloboda za da si go ziveat zivotot kako sakaat. A potoa dali tie ke go koristat toa pravo ili ne toa e niven izbot. I nie heteroseksualcite se poveke i poveke ziveeme so godini so vonbracni zaednici. Imame deca i povtorno ne vleguvame vo brak. Go imame pravoto za taa istitucija ama ne ja koristime.

SMETAM DEKA NA LUGETO TREBA DA IM SE OBEZBEDI I DADE TOA PRAVO

тоа е наше право дали ќе ги користиме или на и на хомосексуалците е нивно право да бараат а ние во ова Македонско општество и воопшто да не им дадеме.ЈАС СУМ 100% ПРОТИВ БРАК НА ХОМОСЕКСУАЛЦИ И ТАКА ТИЕ СЕ ВОН КОНТЕКСОТ ПА ЗАТОА НАЈДОБРО ДА СИ ОСТАНАТ ТАКА ВО ЗАЕДНИЦА НЕМА ПОТРЕБА ОД ВРЗУВАЊЕ ПРЕД БОГА.немам ама баш ништо против нив дури и би сакала да имам такво другарче и да ми разјасни многу работи ама друго НЕ

Постирано од: misshugo
Датум на внесување: 19.Ноември.2005 во 21:59

Originally posted by VkusiMe_M VkusiMe_M напиша:

Brak neka ima megju niv megjutoa nikako ne smee da se dozvoli da imaat mozhnost da posvojat dete zoshto na koj nachin kje e vospitano toa dete i toa koga kje porasne da stane gay.. zatoa shto deteto ushe od mali noze se nasocuva vo zivotot. E toa ako se dozvoli lichno jas kaj kje sretnam gay kje go ritam so kloci.

nema vrska, deteto sto ke go posvojat ne mora da znaci deka i toa ke stane gej kako roditelite. na gej-lugeto (roditelite) nisto ne im nedostiga vo psihata i odnesuvanjeto za da odgledat edno dete "normalno" kako site drugi roditeli. makar sto ima i takvi sto site mislam deka se "normalni" a decata nemaat drug izbor pa gi sledat nivnite postapki...

-------------
Hugo

Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 20.Ноември.2005 во 10:41
не се согласувам со мислењето дека дете посвоено и пораснато кај хомосексуални партнери може да израсне во нормална личност ..........

Датум на внесување: 20.Ноември.2005 во 11:06
Originally posted by renat renat напиша:

секој си има свое мислење, но што да речиме за хомосексуалец што е израснат и воспитан во нормално семејство? Родителите ли се криви за неговата определеност?

да имаш право секој си има свое мислење , а што се однесува до тоа дали родителите се криви што нивното дете станало хомосексуалец , а тие биле нормално семејство......тука веќе оди вака......зар не мислиш дека за тоа не може општо да се зборува.......секој хомосексуалец е приказна за се*е исто така и семејството во кое растел........значи ,не би можело да се земе здраво за готово и дека сите што станале хомосексуалци живееле во нормални семејства......

-------------

Датум на внесување: 23.Ноември.2005 во 22:05

Originally posted by Delfin Delfin напиша:

да имаш право секој си има свое мислење , а што се однесува до тоа дали родителите се криви сто нивното дете станало хомосексуалец , а тие биле нормално семејство......тука веќе оди вака......зар не мислиш дека за тоа не може општо да се зборува.......секој хомосексуалец е приказна за се*е исто така и семејството во кое растел........значи ,не би можело да се земе здраво за готово и дека сите што станале хомосексуалци живееле во нормални семејства......

точно е дека сите хомосексуалци не израснале у нормални семејства. ама голем е бројот и на тие шо живееле таков живот а родителите немаат врска со нивниот живот затоа што највеќе го диференцират уште од самиот почеток како нивни (свој) живот (хомосексуалците).

-------------
Hugo

Датум на внесување: 23.Ноември.2005 во 22:10
А добро дали оние што не се хомосексуалци израснале сите во здрави семејства,се разбира не.Зашто ова го поврзувате одма како опакост.Сум за вакви бракови и нивно право да посвојат дете.

-------------

Датум на внесување: 24.Ноември.2005 во 05:35
Originally posted by misshugo misshugo напиша:

точно е дека сите хомосексуалци не израснале у нормални семејства...

Како можиш така да генерализираш дека СИТЕ хомосексуалци не израснале во нормални семејства??? Демек ако беа во „нормални“ семејства немаше да бидат хомосексуалци, а?

-------------

Датум на внесување: 24.Ноември.2005 во 12:28

Како можиш така да генерализираш дека СИТЕ хомосексуалци не израснале во нормални семејства??? Демек ако беа во „нормални“ семејства немаше да бидат хомосексуалци, а?

да , се сложувам со тоа дека сексуалната ориентација не треба да се врзува цврсто со квалитетот на семејството на една личност , како за хетеросексуалците така и за хомосексуалците  важи дека има секакви семејства кои сепак не се причина за нивната различна сексуална ориентација .

Датум на внесување: 25.Ноември.2005 во 12:00

eve ke se zemam mene za primer: jas izrasnav i uste "rastam" vo normalno semestvo, kade sto se sto mu e potrebno na edno dete normalno da se razviva i se sto mozat da mu pruzat negovite roditeli. ama oni nemaat pojma sto se slucuva so mene i toa sto sum denes nema nikakva vrska so moeto semestvo ili so nekoj clen od semestvoto...

-------------
Hugo

Датум на внесување: 25.Ноември.2005 во 12:06

eve ke se zemam mene za primer: jas izrasnav i uste "rastam" vo normalno semestvo, kade sto se sto mu e potrebno na edno dete normalno da se razviva i se sto mozat da mu pruzat negovite roditeli. ama oni nemaat pojma sto se slucuva so mene i toa sto sum denes nema nikakva vrska so moeto semestvo ili so nekoj clen od semestvoto...

кажи ми душо што ќе правиш тогаш кога твоите очекуваат да засноваш нормално секојдневно семејство или ти ќе земеш за параван некоја девојка и ќе живеете мизерен живот до крај

-------------
http://www.fantasytrend.blogspot.com - TRENDY

Датум на внесување: 25.Ноември.2005 во 19:49

a koj rece deka jas tuka ke ostanam da ziveam? vo kraen slucaj da ostanam tuka kako i najgolem del od Makedoncite, moite roditeli mozat da ocekuvat mnogu raboti od mene, a za semejstvo ima vreme. dali jas ke osnovam svoe semejstvo- toa ostanuva vo mojata privatnost!

-------------
Hugo

Датум на внесување: 03.Декември.2005 во 19:07

a koj rece deka jas tuka ke ostanam da ziveam? vo kraen slucaj da ostanam tuka kako i najgolem del od Makedoncite, moite roditeli mozat da ocekuvat mnogu raboti od mene, a za semejstvo ima vreme. dali jas ke osnovam svoe semejstvo- toa ostanuva vo mojata privatnost!

НЕМОЈ ОДМА ДА СЕ ЛУТИШ НЕМИСЛЕВ НИШТО ЛОШО,А АКО СУМ ТЕ НАВРЕДИЛА - ИЗВИНИ

-------------
http://www.fantasytrend.blogspot.com - TRENDY

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 06.Декември.2005 во 22:39
misshugo duso mozes da dojdes kaj mene vo kraen slucaj 

-------------

Датум на внесување: 19.Декември.2005 во 16:11

Originally posted by girl^^^ girl^^^ напиша:

misshugo duso mozes da dojdes kaj mene vo kraen slucaj 

kazuvaj odma adresata! se e ok, mozam da bidam neutralna vo sekoj pogled pa duri i bescuvstvitelna kako sto me narekuvaat nekoi... luge... girl od kaj si?

-------------
Hugo

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 13:36

Sto e podobro nefunkcionalen heteroseksualen brak...ili homoseseksualen brak zasnovan na ljubov i megusebno razbiraneje,,,...prasanjeto moze da se postavi i obratano kako sakate..

p.s.nefunkcionalen brak znaci brak vo koj ne postoi ljubov pomegu partnerite,neverstvo,kade nema iskrenost,brak od korist....

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 14:44

Sto e podobro nefunkcionalen heteroseksualen brak...ili homoseseksualen brak zasnovan na ljubov i megusebno razbiraneje,,,...prasanjeto moze da se postavi i obratano kako sakate..

p.s.nefunkcionalen brak znaci brak vo koj ne postoi ljubov pomegu partnerite,neverstvo,kade nema iskrenost,brak od korist....

a ti da ne si vo brak ????

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 21:10
ne ne sum seuste,pomrdnise od mestoto

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 21:13
p.s.-i ne planiram vo narednive 30 god

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 22:50
leleeeeeeeeeeeee e koga planiras da se zenis be batka???? koga ke bides "Dedo Mraz "?????  ohhhhhhhh, a bas mi se odese na svadba ,ama nisto....

-------------

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 23:11
koj videl air od brakot...a za svadba ke se najde ssi se uplasila

Датум на внесување: 24.Декември.2005 во 23:30

koj videl air od brakot...a za svadba ke se najde ssi se uplasila

-------------

Постирано од: Macedalien
Датум на внесување: 27.Декември.2005 во 10:00

Bi mozela da dadam struchen odgovor od moja oblast koja kazuva deka brak pomegju lica so ist pol ne moze da se ozakoni.Pravno ne postoi.Brakot e institucuija koja se osniva megju lica od sprotivniot pol.Ova kaj nas ne bi mozelo da se vmetne vo zakonot nitu dozvoluva negovo razgleduvanje i donesuvanje na sila.Znaci ne moze da se donese ni predlog zakon za ova.
Megjutoa sega licno moe mislenje.Homoseksualcite ziveat eden normalen zivot kako i site nie.Seksot e razlichen.Mnogumina ne go odobruvaat edna sum i jas odniv.Megjutoa mene ni malku ne bi mi smetalo koga nekoi bi ziveele zaedno po nivna volja.Ne sum protiv niv nitu pak mislam deka kje stanam del od niv,no toa e nivna volja.Sekoj go zivee svojot zivot mislejki deka go zivee najdobro.
Koga bi trebalo da se  donese vakov zakon jas ne bi bila protiv.MOJ STAV I MOE MISLENJE.

А твојата струка теологија да не е?

-------------

Постирано од: Nikola84
Датум на внесување: 08.Јануари.2006 во 15:08

Zamislete odite na svadba kaj vasi rodnini ili prijateli kako sto e red prvo vo maticno i vie vleguvate so ostanatite svadbari a pak drugi mladozenci veke sto ti zavrsile rabota iskacaat, toa se sluciva cecto a zamislete tie da se dvajca mazi ili dve zeni kokvo custvo ke ve obzeme.

Uste poloso da bidete pokaneti na lez ili gej svadba

Постирано од: Nikola84
Датум на внесување: 08.Јануари.2006 во 15:09

Ne daj BOZE takvite da se vencavaat vo Crkva

Датум на внесување: 09.Јануари.2006 во 23:35
Зошто бе ?? Што е проблемот? Тоа те*е какво чувство ќе те обземе тоа си е твој проблем, не е нивни. Тие ќе си се венчаат и ќе си живеат happily ever after а ти ќе имаш лоши чувства ако се зборува за таа тема или видиш некои геј да се венчаваат.

-------------

Датум на внесување: 11.Јануари.2006 во 19:42
Originally posted by Macedalien Macedalien напиша:

Bi mozela da dadam struchen odgovor od moja oblast koja kazuva deka brak pomegju lica so ist pol ne moze da se ozakoni.Pravno ne postoi.Brakot e institucuija koja se osniva megju lica od sprotivniot pol.Ova kaj nas ne bi mozelo da se vmetne vo zakonot nitu dozvoluva negovo razgleduvanje i donesuvanje na sila.Znaci ne moze da se donese ni predlog zakon za ova.Megjutoa sega licno moe mislenje.Homoseksualcite ziveat eden normalen zivot kako i site nie.Seksot e razlichen.Mnogumina ne go odobruvaat edna sum i jas odniv.Megjutoa mene ni malku ne bi mi smetalo koga nekoi bi ziveele zaedno po nivna volja.Ne sum protiv niv nitu pak mislam deka kje stanam del od niv,no toa e nivna volja.Sekoj go zivee svojot zivot mislejki deka go zivee najdobro.Koga bi trebalo da se  donese vakov zakon jas ne bi bila protiv.MOJ STAV I MOE MISLENJE.

Не попувам, но те*е ќе почнам да те „осудувам„.Никогаш не сум имала предрасуди кон никого и ќе останам на ова.Читајќи твои постови донесов мислење за те*е,те*е би те „заболело„ баш што мисли некоја како мене, но пак ќе ти го поставам прашањето ДАЛИ НЕКОГАШ СИ СПИЕЛ СО ДЕВОЈКА?На твојот одговор само понатака ќе се надоврзам.

-------------

Постирано од: NRGMKD
Датум на внесување: 11.Јануари.2006 во 20:07

Bi mozela da dadam struchen odgovor od moja oblast koja kazuva deka brak pomegju lica so ist pol ne moze da se ozakoni.Pravno ne postoi.Brakot e institucuija koja se osniva megju lica od sprotivniot pol.Ova kaj nas ne bi mozelo da se vmetne vo zakonot nitu dozvoluva negovo razgleduvanje i donesuvanje na sila.Znaci ne moze da se donese ni predlog zakon za ova.Megjutoa sega licno moe mislenje.Homoseksualcite ziveat eden normalen zivot kako i site nie.Seksot e razlichen.Mnogumina ne go odobruvaat edna sum i jas odniv.Megjutoa mene ni malku ne bi mi smetalo koga nekoi bi ziveele zaedno po nivna volja.Ne sum protiv niv nitu pak mislam deka kje stanam del od niv,no toa e nivna volja.Sekoj go zivee svojot zivot mislejki deka go zivee najdobro.Koga bi trebalo da se  donese vakov zakon jas ne bi bila protiv.MOJ STAV I MOE MISLENJE.

Не попувам, но те*е ќе почнам да те „осудувам„.Никогаш не сум имала предрасуди кон никого и ќе останам на ова.Читајќи твои постови донесов мислење за те*е,те*е би те „заболело„ баш што мисли некоја како мене, но пак ќе ти го поставам прашањето ДАЛИ НЕКОГАШ СИ СПИЕЛ СО ДЕВОЈКА?На твојот одговор само понатака ќе се надоврзам.

Маја ти најде со Ре*еЛ да се расправаш!!!!???? Жити се па тој поима нема од животот!!! Се фатил за тоа хомосексуалноста, ко тоа во животот да му е примарна цел!!! Не прави сите тука неписмени, неуки, а зошто, само заради тоа што не сме биле хомосексуалци!!! И после кој ги дели луѓето на вакви и онакви!!! Абе сите ние стрејт сме му криви, а не се погледнал во огледало и да си каже самиот на се*е до каде со тој памет мисли да тера!!! Ако му е убаво да му биде полно шупчето нека си тера и понатака!!! Никогаш нема да го дознае правиот филинг на тоа како е да се биде со девојка!!! А јас фала богу немам намера да си го полнам газот и некој рунтав на мене да си тера кеифови!!! Абе МИ СЕ ГАДИИИИИИИИИИИИИИИИ !!!!!!!

-------------
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.

Датум на внесување: 11.Јануари.2006 во 20:16
popoleka.....mnogu se zaostrivte za temava,site se vo pravo zatoa sto sekoj si ima pravo da tera po svoe i kako saka,najloso e da osuduvas nekogo,a najvazno e da ne se karame,luge sme samo nie ja imame privilegijata da se smeeme.....ste videle li magare sto se smee....?smejte se i bidete srekni ne se karajate za nepoterbni raboti

Датум на внесување: 11.Јануари.2006 во 21:30
NRGMKD не се расправам со Ре*ел и за него имам добро мислење.Не знам зашто вакво мислење имаш за него,не ги следев многу коментарите.

Јас имам прашање до Macedalien а тоа е ДАЛИ НЕКОГАШ ВОДЕЛ ЉУБОВ СО ДЕВОЈКА?.

-------------

Датум на внесување: 11.Јануари.2006 во 21:32

popoleka.....mnogu se zaostrivte za temava,site se vo pravo zatoa sto sekoj si ima pravo da tera po svoe i kako saka,najloso e da osuduvas nekogo,a najvazno e da ne se karame,luge sme samo nie ja imame privilegijata da se smeeme.....ste videle li magare sto se smee....?smejte se i bidete srekni ne se karajate za nepoterbni raboti

Моето осудувам е запишано вака „осудувам„, затоа што некој сака некого да „осуди „ на поинаков начин.Зборувам за Macedalien

-------------

Датум на внесување: 11.Јануари.2006 во 22:20

vo red ebe happy don"t worry!

Датум на внесување: 13.Јануари.2006 во 14:08
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Маја ти најде со Ре*еЛ да се расправаш!!!!???? Жити се па тој поима нема од животот!!! Се фатил за тоа хомосексуалноста, ко тоа во животот да му е примарна цел!!! Не прави сите тука неписмени, неуки, а зошто, само заради тоа што не сме биле хомосексуалци!!! И после кој ги дели луѓето на вакви и онакви!!! Абе сите ние стрејт сме му криви, а не се погледнал во огледало и да си каже самиот на се*е до каде со тој памет мисли да тера!!! Ако му е убаво да му биде полно шупчето нека си тера и понатака!!! Никогаш нема да го дознае правиот филинг на тоа како е да се биде со девојка!!! А јас фала богу немам намера да си го полнам газот и некој рунтав на мене да си тера кеифови!!! Абе МИ СЕ ГАДИИИИИИИИИИИИИИИИ !!!!!!!

Ако ти се гади земи витамин Це и не повраќај пред народов за да се бламираш... Спазмекс, исто, ќе заврши работа

-------------

Датум на внесување: 13.Јануари.2006 во 14:09

NRGMKD не се расправам со Ре*ел и за него имам добро мислење.Не знам зашто вакво мислење имаш за него,не ги следев многу коментарите.

Да - со повеќе девојки. Резултат? Очајно!

-------------

Датум на внесување: 13.Јануари.2006 во 14:14

Да - со повеќе девојки. Резултат? Очајно!

Очајно,хммм.А тогаш како би ми било мене кога би водела љубов со те*е,мене исто ама ти нема да уживаш со мене , така?

-------------

Датум на внесување: 14.Јануари.2006 во 14:31
Ќе пробаме ако сакаш ама не одговарам ако не ти се допаѓа.

-------------

Датум на внесување: 15.Јануари.2006 во 16:36
Фала за искреноста.Друго ме интересираше, но те сватив ,затоа што не ми беше многу јасен животот на хомосексуалците, но сега е ок.Затоа и она прашање во кое се зедов сама само како пример.Сепак фала.

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2006 во 15:51

И? Кој ти е заклучокот? Која ти беше, впрочем, и целта за да ме прашаш вакви нешта? Ќе ми објасниш?

-------------

Постирано од: ivana
Датум на внесување: 19.Јануари.2006 во 15:56

И? Кој ти е заклучокот? Која ти беше, впрочем, и целта за да ме прашаш вакви нешта? Ќе ми објасниш?

sho se zamarash?????
praj sho ti e keif...i toa e toa....

-------------
Motivation is game in my hands

Постирано од: kafka
Датум на внесување: 19.Јануари.2006 во 16:02

-------------
трократен победник на трките и еден од основачите на форумот

Постирано од: SpiningTheWheel
Датум на внесување: 14.Февруари.2006 во 21:16

zdravo na site.prv pat sum na forum i me zainteresira temata..t.e.mislam deka vas ke ve zainteresiram jas.da se predstavam:od Btiola sum,26 godini...dosta e...e sega po temata:

jas imam decko 6 i pol meseci...i v leto odime vo London da skluchime brak!!

so ima tolku sramno i cudno vo toa...pa sekoj si izbira dali,kako i zosto da stapi vo brak..sekoja postapka na covekot go opravduva pred drugite samo i samo ako ne shteti na obshtestvoto...a jas so toj brak i sozivot so covekot so kogo mi e ubo..hmm..ne gledam kako bi zasegnal ama bash NIKOJ od vas..

drug pat poke:)

Постирано од: natalija
Датум на внесување: 15.Февруари.2006 во 09:05
ок ..нека ти е со срека . Нас лично и не не засегна многу твој избор твоја среќа. Кажи ми дома запознаети ли се со твојот избор на партнер.. Како би реагирале? Знам дека човек треба да се бори за љубовта..чисто ме интересира значи без навреда..Дали би ти направиле проблем дома и како би се справил со тоа?

-------------

Постирано од: викторија
Датум на внесување: 15.Февруари.2006 во 13:18
Немам ништо против секој да си го живее животот како сака, меѓутоа најдобро е кога си се декларираат како такви, па нека си отворат локали каде што ќе се собираат, за работа тоа е нешто друго сексуалната определба е индивидуална тука се гледа квалитетот и тука завршува. Но против сум оној тип на личности кој што формираат бракови за другите па ствараат деца(со мачење), за на крај повторно да се свртат кон тоа што се.Тогаш имаме кутри невини души обележени несакајќи.
Имам добри пријатели кој се хомосекцуалци и ги почитувам бидејќи се декларирани и во мојата интима не ми навлегуваат, а тоа значи и моето семејство.

-------------
dum spiro spero

Датум на внесување: 15.Февруари.2006 во 16:17
Brakot denseka ne predstavuva onaaa institucija za koja site imame idealno razmilsuvanje....eden list hartija nemoze da ti garantira vecna ljubov...eden potpis neznaci deka so onaj so se svrsuvas ke ostanes zasekogas....zatao voopsto ne go pocituvam brakot(barem ne vo ovie vreminja koga se e samo sex)ednostavno slobodata vo ziveenjeto nacinot na rzamilusvanjeto i megusebnoto pocituvanje i ljubovta se osnova za zaednisgki zivot a ne brakot kako takov brakot ni heterosexualnit ni hosmosxualnit ne mi znacat ama bas nisto,kazav najvazna e ljubovat i megusebnoto pocituvanje

Датум на внесување: 16.Февруари.2006 во 07:35
Значи недопирлив, на пример ти имаш партнер и живеете 10 години заедно. Партнерот твој не дај Боже се разболува и е во многу тешка состојба. На болница е. Докторите те*е нема да те пуштат да влезиш да го видиш ако не му си фамилија, значи ако не си во брак.

Ете такви права бараат хомосексуалците, ете тоа сакаат да го постигнат со бракот, а не да изјавуваат љубов! Бракот е бизнис. Институцијата „брак“ е правна, а не верска или љубовна. Природата нема врска со бракот. Бракот е само алатка на државата да ги држи луѓето моногамни, а притоа за да не се бунат им дава права на заедничка сопственост, заедничко наследство, примерот што го спомнав погоре и тн....

-------------

Датум на внесување: 18.Февруари.2006 во 14:29
Доброутро - ја откривте Америка со верската и правна институција.

-------------

Датум на внесување: 20.Февруари.2006 во 22:49

Значи недопирлив, на пример ти имаш партнер и живеете 10 години заедно. Партнерот твој не дај Боже се разболува и е во многу тешка состојба. На болница е. Докторите те*е нема да те пуштат да влезиш да го видиш ако не му си фамилија, значи ако не си во брак.

Ете такви права бараат хомосексуалците, ете тоа сакаат да го постигнат со бракот, а не да изјавуваат љубов! Бракот е бизнис. Институцијата „брак“ е правна, а не верска или љубовна. Природата нема врска со бракот. Бракот е само алатка на државата да ги држи луѓето моногамни, а притоа за да не се бунат им дава права на заедничка сопственост, заедничко наследство, примерот што го спомнав погоре и тн....
A BE NEMA ZIVA SIOLA STO MOZE DA ME ZAPRE DA GO VIDAM AKO JAS SKAM.......nikoj nemoze da mi go zabrani toa....NIKOJ!

Постирано од: ivana
Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 08:55

Доброутро - ја откривте Америка со верската и правна институција.

Кој  тука изиграва квази Колумбо??
да не осамне еден ден графит на форумов..Колумбо је*ем ти матер радозналу

мала шала де

-------------
Motivation is game in my hands

Датум на внесување: 21.Февруари.2006 во 14:12
хехехехех Wink

-------------

Постирано од: ThA-BiTcH
Датум на внесување: 28.Февруари.2006 во 15:59

„да“ или „не“.

Да, треба да да се озаконат.
И онака, ќе живеат заедно они, како и да е.
Башка, не знам зашто да не им се дозволи брак?
Аман луѓе, не им дозволуваат да посвојуваат деца, не им дозволуваат бракови, не им дозволуваат да бидат заедно, не ја оправдуваат нивната љубов...
па кои се они/кои сте вие да забранувате нечија љубов? Ако нив/вас им/ви пречи, не им се обраќајте и не ги приметувајте, ем нив ќе им олесните, ем вие/они нема да се замараат со нешто кое не го оправдуваат.

-------------
        * Blonde Bitch *
    *~*~* I was born a BITCH!
What's your excuse?*~*~*~

Постирано од: Corporal^^
Датум на внесување: 01.Март.2006 во 12:42

Originally posted by ThA-BiTcH ThA-BiTcH напиша:

„да“ или „не“.

Да, треба да да се озаконат.
И онака, ќе живеат заедно они, како и да е.
Башка, не знам зашто да не им се дозволи брак?
Аман луѓе, не им дозволуваат да посвојуваат деца, не им дозволуваат бракови, не им дозволуваат да бидат заедно, не ја оправдуваат нивната љубов...
па кои се они/кои сте вие да забранувате нечија љубов? Ако нив/вас им/ви пречи, не им се обраќајте и не ги приметувајте, ем нив ќе им олесните, ем вие/они нема да се замараат со нешто кое не го оправдуваат.

EPA ZATO OTI NE GI PRIMETUVAME NE MU DAVAME NIKAKVI PRAVA

-------------
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior

Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 29.Март.2006 во 08:21
Треба да им се дозволи брак баш поради низа правни работи и последици.На пример да живееш со некој многу години да стекнеш заеднички имот и кога едниот партнер ке почине имотот останува на  роднините од прво колено мајка татко сестра итн.кои можеби до тогаш не сакале ни да слушнат за своето детеИ каде има тука правда,а партнерот со кои сте живееле и сте го сакале не добива ништо.Немојте да кажете сега ете со тестамент ке остави бидејки во изненадна смрт обично не се остава,а и фамилијата секогаш според нашиот закон може да го оспори тестаментот.Ова е само едно зошто треба да се дозволи склучување на хомосексуални бракови

Постирано од: la fille
Датум на внесување: 12.Април.2006 во 22:51
nikako ne treba da se dozvolat homoseksualni brakovi. brakot e institucija i zaednica samo megu dva razlicni pola. ako trebalo ist pol da stapuva vo brak, togas Bog ke sozdadel samo mazi ili samo zeni, a ne masko i zensko. Toj gi sozdava razlicni za da se mnozat megusebno i da ziveat na ovaa zemja. Bog rekol: "Zatoa mazot ke gi ostavi tatka si i majka si i ke se prilepi do svojata zena i tie ke stanat edno telo" Bitie 2:24. Nikade ne se spomnuva deka mazot ke se prilepi do drug maz ili zena do druga zena.
Homoseksualnosta e bolest koja moze da se leci. Homoseksualcite neka odat i neka se lecat  i neka pocnat da ziveat normalen zivot.

Датум на внесување: 13.Јуни.2006 во 10:28
леле мила моја филе.. немој те молам да ми ја цитираш библијата ок?
зашто? и вака и зата живеат заедно, има фајде ако им забраниме брак нееее. па ако сакам ке идам кај љубовта моја и ке му дарам прстен и пред сите ние сме во брак.. Немојте така со ограничување... Хомосексуалноста не е болест, доколку би била сите би се заразиле.. секој си има право на избор према срце.. И утре за разлика не знам што ке ми се случи и станам лезбејка па зарем ке ме каменувате, а до вчера ме љубевте беспрекорно..
Би им дозволила, барем да не патат, го разбирам како забранета љубов па ајде ке се криеме и стегаме,.. Нека живеат и они.. лив енд лет дем лив...

-------------

Постирано од: blue
Датум на внесување: 13.Јуни.2006 во 10:37
se slozuvam so Nate. Mislam i deka edna druga dimenzija ni treba na nas lugjeto vo ne tolku razvienite zemji, a toa e materijalnata sigurnost...ako ziveevme vo malku podobri uslovi vo koi ne se sekirame kako sigurno da si ja obezbedime idninata, mislam deka malku poliberalno ke mozevme da pogledneme na site ovie "strasni" prasanja

Датум на внесување: 13.Јуни.2006 во 10:42
Така е блу благодарам на надополнувањето

-------------

Датум на внесување: 14.Јуни.2006 во 18:45
senokos ај те молам користи точки (.) и запирки (,) да може да те разбере човек како што треба. 3 реченици во една ги ставаш, а којзнае која кај почнува и кај завршува!!

-------------

Датум на внесување: 09.Јануари.2007 во 22:12
Институцијата БРАК, моја мила girl_power, е ништо повеќе туку парче хартија која им гарантира на сопружниците заедничка сопственост, право на наследство, здравствено осигурување и такви административни привилегии кои сите стрејт луѓе ти добиваат со потпишувањето на бракот (нека ме поправат/дополнат компетентните). Кога сме веќе демократска држава, нели сите нејзини граѓани би требало да ги уживаат истите права и обврски?

-------------

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 10.Јануари.2007 во 11:03
Da ne debatirame sto e brak so pederski kreaturi. Koj ne mu e jasno neka si razjasni vo svojata glava.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Постирано од: ultra
Датум на внесување: 10.Јануари.2007 во 13:08
Originally posted by girl_power girl_power напиша:

Ako za tebe institucijata Brak ne znaci nisto, togas zosto sakas da

ja sklucis ako e samo citiram:(парче хартија која им гарантира на сопружниците заедничка сопственост, право на наследство, здравствено осигурување и такви административни привилегии),

materijalno i formalno gledano da toa e parce hartija, zatoa i nema nekoja vaznost, no za dobrite hristijanski  vernici BRAKOT E SVETINJE,

a zapadnite civilizaciski opstestva se poveke i poveke gazat vrz ova
i go unistuvaat nemilosrdno pravejki od brakot nesto formalno
i

podrzuvajki gi tvoite stavovi deka NISTO NE VREDI I SEKOJ MOZE DA SKLUCUVA BRAK  nocommentConfusedOuch

Грешиш.
Можда во МК е парче хартија ама во други земји не!
Бракот носи многу поволности (да не набројувам, веќе ми се смачи).

Што се однесува до наследство, зошто да наследат луѓе кои никогаш не го подржувале, кои му замерувале за неговата сексуална определба итн., а не човекот кој бил со него и кој го сакал???

Постирано од: ultra
Датум на внесување: 10.Јануари.2007 во 13:15
Цитирај Можда во МК е парче хартија ама во други земји не!

Само да се надополнам во врска со горнава реченица.

Се надевам дека идеме кон тоа да бракот во МК го надмине називот “само на парче хартија“...

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk