|
Зен приказни |
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Автор | |
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Morski zvezdi
Posle edno golemo nevreme, na plazhata kraj moreto, imalo isfrleno iljadnici morski zvezdi. Lugjeto doagjale da gi gledaat nesrekjnite zvezdi, koi seuste bile zhivi. Pominuvale pokraj niv, gledajkji gi so tazen pogled. Edinstveno edno malo devojce, probalo da gi spasi ovie nesrekjni morski zvezdi. Gi stavalo vo svojata kofichka, edna po edna i gi vrakjalo vo moreto. Site go odvrakjale devojceto od ovaa namera: - “Toa sto go rabotis e besmisleno. Tuka ima iljadnici morski zvezdi. Nema da uspees, zaludno se trudish. Na kogo mu e bitno, ako spasis nekolku?” - “Na onie koi sum gi spasilo” – odgovorilo devojceto i prodolzilo da gi sobira zvezdite vo svojata koficka. Da pomogneme na edno lice, isto e kako da sme pomognale na cel svet! |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Предновогодишна приказна
Приказнава е за едно семејство во тешка финансиска состојба.... Еден ден, таткото ја казнил тригодишната ќерка бидејќи беспотребно ја потрошила украсната хартија во златна боја. Тешко стигнувале до пари, и не поднесувал ќерката да троши за да украсува некој подарок кој требало да стои под новогодишната елка. Утредента, малечката му го донела подарокот на татко си, велејќи му:’’Ова е за тебе!’’. Посрамен, тој зажалил за избрзаната реакција. Но, отварајќи го подарокот, непријатно се изненадил кога видел дека кутијата е празна!!! Се развикал на девојчето, ’’Не знаеш дека кога некому подаруваш пакетче, треба секогаш да има нешто внатре??’’ Ќерката го погледнала со насолзени очи, и му рекла: ’’ Но кутијата не е празна, јас ја наполнив со бакнежи, само за тебе!’’ ( крајот нема да го напишам, не е највесел но таткото сепак ја научил лекцијата...пораката и вака е прекрасна) Изменето од Kali - 13.Декември.2010 во 11:09 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ej i jas znam edna zen prikaska.... Pita Mujo Hasu : "Jel jarane kako vaspitavash svoju deci , batinama ili lepim rjechima ?" "Pa naravno, lepim rjechima !" "A batine?" "Primjenim i to ponekad , ali iskljuchivo u samoodbrani !" Ovaa prikaska namerno e na bosanski za da ja zadrzi avtentichosta . |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVE ZEN PRIKAZNA NA BOSANSKI NACHIN ... IMALO TENDER ZA DA SE BOJADISA NEKOJ BROD ... I NA TENDEROT SE JAVIL MUJO-DOOEL ... JA DOBIL RABOTATA ... I POTOA SE JAVIL DEKA JA ZAVRSIL ... OTISLA KOMISIJA DA VIDI .... BRODOT BIL DOBRO BOJADISAN ... I KOGA ZAVRTILE OD DRUGATA STRANA NA BRODOT ... STO KE VIDAT ... BRODOT NE BIL BOJADISAN ... I SE RASPRAVAAT SO MUJO-DOOEL, A TOJ MU VIKA: - AMI TAKA STOI VO DOGOVOROT !!! I GO CHITELE DOGOVOROT I TAMO PISUVALO: DOGOVOR SKLUCHUVAAT DA SE BOJADISA BROD I TOA POMEDJU: INVESTITOROT - OD EDNA STRANA I MUJO-DOOEL - OD DRUGA STRANA MUJO-DOOEL MU VELI: - E, PA VIDOVTE ... OD EDNA STRANA JAS OD DRUGA STRANA VIE.... STO KE PRAVIME ... KE PRAVIME ANEKS ILI NE ???? ETE ZEN PRIKAZNA NA BOSANSKI-ZEN NACHIN .... PRIJATNA VECHER ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali mozham da prasham, ako nekoj znae, zoshto uchenikot mu udril shlakanica na uchitelot?
Изменето од Messenger - 11.Декември.2010 во 23:08 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVAA ZEN PRIKAZNA NAUTRO JA KAZUVAV NA EDEN KOLEGA .... KOGA ODEVME NA RABOTA SO AVTOBUS ... I CELO VREME SE SMEEVME ... I KOGA SLEGOVME OD AVTOBUSOT ... EDEN DRUG KOLEGA NI VIKA: - VIE SAMO SE SMEETE ... NA TOA PRVIOT KOLEGA: - AMI DOJDI I TI ... KE TE NAPRAVIME BAMBUS !!! I OVOJ SE RAZVIKA: - TI MENE BAMBUS KE ME PRAVIS ... CIRKUZI !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е ванеса |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOA NE GO ZNAEV ... IZVINUVANJE I OD MENE ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda ne se razbravme, jas taa shlakanicata ja spomnav vo soglasnost so uchenjeto na zenot.Pa neli uchenikot na kraj mu udira shlakanica na ush*telot.Toa e prisutno vo zenot.Ako nekoj ne me sfati edno izvini, ne beshe nishto so namera nekoj da navredam. |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GLEDAV EDNA DOKUMENTARNA SERIJA ... EDEN VO INDIJA ... SEDNAT POD EDNO DRVO ... I DO NEGO POSEDNATI SLEDBENICI NA NEGOVOTO UCHENJE ... PRED NIV REKA ... I SE RAZMINUVAA DVA CHAMCI ... EDNIOT MU VIKA NA DRUGIOT: - ZIVOTOT E KAKO ZICA NA GITARATA ... AKO JA PREZATEGNIS KE PUKNI ... A AKO E LABAVA NEMA DA SVIRI ... ZNACHI TREBA TOCHNO DA SE ZATEGNI ... I SE KE BIDI VO RED !!! UCHITELOT STANA ... SE IZMI ... I MU VIKA NA SLEDBENICITE: - OD DENES KE MISLIME POINAKU ... SLEDBENICITE STANAA ... MU SE RAZVIKAA I SI ZAMINAA ... UBAVO SI SEDEA POD SENKATA ... GODINI ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
car...
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SE SI E VO RED PRIJATELI ... EDNO MATRICHNO GUSKANJE ... MESTO SLAKANICI ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |