|
КУРАНОТ Е КНИГА ИСПРАТЕНА ОД БОГ |
Внеси реплика | страница <1 89101112 23> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто тоа "изранета" да претпоставуваме дека се однесува на "топка".
Зошто да не претпоставиме дека се однесува на "рамна плоча"?
Од каде зборот "топка" во Коранот за обликот на Земјата, кога се што наоѓаме во него е само израмнета, проширена и сл. но никаде топка...никаде ниту круг...никаде дека Земјата лебди во празен простор (како што стои во Библијата)...капираш?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Od koga Allah ja poravnil..Ako doagjas ti od nekojaplaneta vo koja nema Izravneta topka... neznam,ako ne si videl takvo nesto.
Topkata za Fudbal ima FUGI za da ja IZRAVNIS treba da gi napolnis Fugite,onaa za kosarka ima meurcinja,,, i taa moze da se izravni. Ping-Pong topceto e mazno i ravno. Za da napravis Gipsena topka,prvo ke napravis Formalna topka,potoa ke ja izbrusas,ke ja ismirglas i taka ke ja Izravnis.Taka ke dobies poravneta topka.
I kako mi se izvadi Adzija kutar vo temata "biblija i astronomija" Zemjata e predel po predel ravneta. Jas sum na ravna povrsina iako sum na TOPCESTA ZEMJA no poravneta e. Изменето од Miralem1 - 27.Август.2007 во 17:51 |
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од кога "израмнета земја" значи и "топчеста"?
|
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubavo sto znaes. Ke potvrdam i tuka i ke podvlecam. No greska e koga velis deka e begstvo,oti tuka,kako eto gledas,eve i sega,jas ti pisuvam i ne begam,odgovaram,objasnuvam,ti dadovme citati kade se veli deka Zemjata e TOPCESTA ti kazavme i objasnivme sto e da se poravni...... toa sto ti e nesvatlivo i sto ne sakas da svatis tuka nemozam nisto so sila,bitno ti objasnuvam i se trudam STO E FAKT DEKA NE E BEGSTVO.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите знаеме како настана темата "Библија и Астрономија".
Таа е резултат на твоето бегство од оваа тема Затоа ќути и скриј се Мирко. После долго време поминато во одговарање на твоите прашања и дилеми од Библијата, еднаш решив јас да ја земам топката и да те дриблам малку и одма ми кидна... жива брука си Мирко, скриј се. Изменето од EvAngelos - 27.Август.2007 во 17:16 |
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne kritikuvaj so svoeto slepilo. Dadeni se poveke i gi ima mnogu... onoj koj saka da nauci ke bara a ne treba mnogu... Google,svetski pretrazuvac pisi "k*r'an i nauka" ke vidis sto ke vidis,pisuvaj "Biblija i nauka" ke vidis sto ke vidis..... tuka ima da vidis izjavi i komentari na dosta naucnici,sto velat vo pogled na Qur'anot sto velat vo pogled na Biblijata.... no,ne vazi toa za onie koi se so zapecateni srca.
Sekogas na sekoj post ti odgovarame,gledas,ti pisuvame,ti objasnuvame kako na malo dete.... a ne sakas glava da pokazes na temata "Biblija i Astronomija" se plasis,ti strav ili stram,treto nema.
Mi povtoruvas nekoe prasanje od 3 maj,nemam vrska koe e toa prasanje... oti dolzen ne sum ti ostanal.Odgovoreno ti e na se' i edno prasanje. Toa prasanje od 3 maj e prasanje koe nikogas ne si go postavil i koe NIKOGAS nema da go postavis... tuku taka te naucile tie na koi i gi prenesuvas prasanjava koi ti gi postavuvame a na koi ne mozat da ti odgovorat pa te naucile kako da se vadis.
BRUKA SI ZIVA.
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што има врска фомрата на јајцето со Коранот и науката?
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уште за некој случај? Демек "уште" Па ти царе сеуште не даде ни еден единствен стих од Коранот кој и подарува некаков новитет на светската наука.
Зарем тоа дека земјата е рамна плоча е новитет за светската наука?
Зарем тоа дека Ерусалим (со 2500 стапки над морското ниво) е најниската точка на земјата е новитет за светската наука?
Зарем тоа дека Адам бил создаден со висина 27.4 метри е новитет за светската наука?
Дека спермата ни излегува од градите?
Зарем тоа дека Аллах создал 7 неба и 7 земји?
Зарем тоа дека Сонцето и Месечината се во атмосферата?
Или за тоа дека ѕзвездите се во Тропосферата?
Или тоа дека звездите фрлаат камења по ѓаолите?
Знаеш што царе? Во право си! Овие работи се навистина новитети во науката
|
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a za toa ravno okruglo ce te presem dali formata na jajceto e ravna,mazna ili e so nekoi neravnini i ispaknatini kako sto denes e svetot so planinite i drugite "neravnini"???
|
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evangelose k*ranot vo nitu eden moment ne zastanal na takvi stakleni noze tuku sekogas bil na najaki noze koi nikoj ne moze da gi srusi.
zarem sakas da ti objasnam uste za nekoj slucaj kade k*ranot mu podaruva noviteti na svetskata nauka i pokraj toa sto ne najde odgovor so koj bi gi odbranal prethodnite ili so koj bi dokazal deka tie ne se vistina . a kako bi go dokazal toa koga toa e cista k*ranska vistina vo koja jasno se gleda deka k*ranot e navistina kniga ispratena od boga. evangelose vreme e da go priznaes toa!!!!! |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро е што намина пак царе,
Не знам дали имаше време да разгледаш низ темава, ама по се изгледа дека ја разобличивме "научноста" на сите стихови кои ги наведовте од Коранот демек тој тврдел нешто непознато за науката во времето во кое е пишуван.
Се надевам дека носиш некој нов научен стих, зошто во спротивно научноста на Коранот е на стаклени нозе...
И кога ќе се земе предвид дека нема ни пророштва, ни чуда, ни било што друго што ќе го одвои Коранот над другите книги, тешко дека некој ќе го убедиш со насловов на оваа тема дека Коранот е од Бог испратена книга...
Затоа побрзај со аргументите, на стаклени нозе е Коранот
|
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
evangelose povtorno ti so tvoite glupi informacii:
sega ce ti recam vaka ne e k*ranot kako biblijata da veruva vo polubogovi,vo poveke bozestva i nema poveke verzii kako biblijata ne se znae kolku gi ima. k*ranot e samo eden i toj e ispraten od bog vo 7-mi vek i ne e promenet do den denes i nikogas do sudniot den nema da se promeni nitu edna bukva od nego. |
||
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
izvinete vaka dobiv mnogu komentari na toa sto go napisav malku kasnam no ce uspejam na site da vi odgovoram dostojno.
kako prvo nemoze nekoj koj ni me videl ni me poznava da kazuva dali jas nekogas sum go videl k*ranot koj pretstavuva kniga vo koja jas veruvam. drugo eden forumdzija rece deka kolku i da se trudam da kazuvam nesto izgledalo smedno. po negovite komentari jas gledam deka se raboti za hristijanin a tvrdi deka e musliman nekoj pak drug rece da ne se koristam so citati od prevodot na dzilo a so sto da seslusam koga toj go prevel i jas mislam deka toj ne e bas najdobro i najjasno preveden(izgleda covekot ne go poznava dovolno arapskiot jazik) Изменето од ACELERA - 27.Август.2007 во 13:55 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби затоа што 13 преведувачи наспроти само 1 преведвуач го велат првото?
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |