|
БОЖЈИ ЧУДА-ДАЛИ ДА СЕ ВЕРУВА ВО НИВ? |
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Автор | |
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Христос вели: ако имате вера колку зрно синап и планини ке поместувате
http://www.holyfire.org/file/Serb_Horvat_PojavaSvOgnja.htm провери прилично добро е |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
GUOL
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nisto ne mi cinelo kako cudo........... |
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а зошто мислиш дека не си видел до сега
|
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
GUOL
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako vidam cudo mozebi ke pocnam da veruvam..........
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
прилично интересна констатација R-C-F е тоа посебно во примерот за дрогата... Но мислењето дека Бог е подсвест е апсолутно грешно! Бог нити пак делува врз луѓето преку подсвест.... молитвата е свесно изразување на покајанието и потребата за прошка. значи дека теоријата за програмирање и рестартирање на подсвеста е апсолутно погрешна зашто отфрлањето на грешната човекова природа не се прави само со молитва односно и со пост и св.тајна причест а истотака и со исповед..... со Божја помош која е факт реалност се постанува подобар човек .... Христос меѓу нас Изменето од mali simo - 01.Февруари.2007 во 13:20 |
|
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BOG = POTSVEST
OTTUKA DOAJDZA DEKA AKO SAKAS DA JA NASOCIS TVOJATA POTSVEST DA IZVEDUVA ODREDENI OPERACII ILI PAK DA POSEDUVA ODREDENI CUSTVA TREBA DA I SE MOLIS ODNOSNO DA MU SE MOLIS NA BOG
TOA E NAJSTARIOT NACIN NA REPROGRAMIRAJNE ODNOSNO RESTARTIRAJNE NA POTSVESTA
NAJDOBRO E DA NEMAS NIKOGAS POTREBA DA SE RESTARTIRAS NO TAKOV COVEK DOSEGA SE NEMA RODENO
DVE NAJVAZNI PSIHOANALIZI KOI POSTOJAT VO RELIGIJATA KOI TE DONESUVAAT DO CUDATA ODNOSNO RAJOT SE
POKAJANIETO I OPROSTUVAJNETO
TAKADA SA POMOS NA NIV SE PROMENUVA RABOTNATA TOCKA NA ORGANIZMOT OD PODRACJE NA OPASNOST VO PODRACJE RELATIVNO SPOKOJSTVO -SOVRSENSTVO
OVA E NASTARIOT NACIN NA IDEALIZIRAJNE NA COVEKOT A NAJNOVIOT E SO POMOS NA DROGA
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неколку коментари од оваа тема беа преместени во темата: Чуда |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
strurcence
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da jas se slozuvam so faktot deka treba da veruvame vo niv. Cudata postojat samo sto mal broj na luge gi prosiruvaa svoite umstveni horizonti za da go svati seto toa. Da cuda se slucuvaat i toa samo o Bozja promisla, t.e. po negova dozvola.
|
|
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |