|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Автор | ||
VIZANTEL
Сениор Регистриран: 27.Август.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka i treba. |
||
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Погрешно. Математика се учи исклучиво индивидуално. Нејаснотиите се расчистуваат групно. |
||
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Квадратна равенка од облик ax^2+bx+c=0, се решава по следната формула: x_1=(-b+\squareroot(b^2-4ac))/2a, x_2=(-b-\squareroot(b^2-4ac))/2a. Ако a=1, b=2p, c=q, тогаш равенката се решава по формулите: x_1= -p+\squareroot(p^2-q), x_2= -p-\squareroot(p^2-q). D се нарекува дискриминанта: D=b^2-4ac. |
||
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Математиката се учи групно. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
luckyboy
Сениор Регистриран: 29.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 285 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe daj kazete kako bea formulite za kvadratna ravenka?
kako bese za D zaborajf a ne mozam nikade da najdam? isto i za X1,2 |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нели е подобро на писмените да си препишувате?? |
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...NE ZNAM ...MENE SAMO DELENjETO MI ODEShE ...I MI ODI...FALA BOGU...SI ZjIVEAM OD TIE 8 %....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
математика- воопшто не ја сакав како предмет, а потоа цел работен век практично ја работев.
|
||
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od matematika najpoveke me interesirase teorijata na verojatnost ... tri godini ja rabotev ... vo knigite e razbirlivo ... ama kako da se primeni vo zivotot ... i svativ ... deka dokolku nesto e verojatno da se sluci 1 % ... a da sne se sluci e 99 % ... vo realnosta ... 99 % ke se sluci ... 1 % ne ... se e obratno ... zatoa postoele marfievi zakoni ... !!! |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
MX-8441
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 69 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секако. |
||
,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Делење на балканските простори.
|
||
|
||
TENIJA-MX
Сениор Регистриран: 08.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imaginaren broj?
|
||
ARE U FEEL LUCKY PUNK ?!!
|
||
356829
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да.
|
||
,,ALEA JAHTA EST,,
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala za castenjeto ... kako brzo se uci tuka matematika ... apsen ne ni e raven ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |