![]() |
|
Математика |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 18> |
Автор | ||
VIZANTEL ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Август.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Taka i treba. |
||
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
||
![]() |
||
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
|
Погрешно. Математика се учи исклучиво индивидуално. Нејаснотиите се расчистуваат групно. |
||
![]() |
||
![]() |
||
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
|
Квадратна равенка од облик ax^2+bx+c=0, се решава по следната формула: x_1=(-b+\squareroot(b^2-4ac))/2a, x_2=(-b-\squareroot(b^2-4ac))/2a. Ако a=1, b=2p, c=q, тогаш равенката се решава по формулите: x_1= -p+\squareroot(p^2-q), x_2= -p-\squareroot(p^2-q). D се нарекува дискриминанта: D=b^2-4ac. |
||
![]() |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Математиката се учи групно. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
luckyboy ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 285 |
|
abe daj kazete kako bea formulite za kvadratna ravenka?
kako bese za D zaborajf a ne mozam nikade da najdam? isto i za X1,2 |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Нели е подобро на писмените да си препишувате?? |
||
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
...NE ZNAM ...MENE SAMO DELENjETO MI ODEShE ...I MI ODI...FALA BOGU...SI ZjIVEAM OD TIE 8 %....
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
|
математика- воопшто не ја сакав како предмет, а потоа цел работен век практично ја работев.
|
||
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
od matematika najpoveke me interesirase teorijata na verojatnost ... tri godini ja rabotev ... vo knigite e razbirlivo ... ama kako da se primeni vo zivotot ... i svativ ... deka dokolku nesto e verojatno da se sluci 1 % ... a da sne se sluci e 99 % ... vo realnosta ... 99 % ke se sluci ... 1 % ne ... se e obratno ... zatoa postoele marfievi zakoni ... !!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
MX-8441 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 69 |
|
секако. |
||
,,NEMA MIR DODEKA TERORISTITE SE SHEETAAT SLOBODNO,,
|
||
![]() |
||
|
Делење на балканските простори.
|
||
|
||
![]() |
||
TENIJA-MX ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 54 |
|
imaginaren broj?
|
||
ARE U FEEL LUCKY PUNK ?!!
|
||
![]() |
||
356829 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
|
да.
|
||
,,ALEA JAHTA EST,,
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
fala za castenjeto ... kako brzo se uci tuka matematika ... apsen ne ni e raven ... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |