![]() |
|
ВЕРОНАУКА ВО УЧИЛИШТАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 16> |
Автор | |
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
во Македонија не сум чула поп или некој свештеник да злоставувал дете, но тоа не ја исклучува можноста дека се случило некогаш
јас моето дете не би го пуштила да учи веронаука. дома би го учела за Бог..ама тоа да му биде предмет за кој ќе добива оценка од која можеби ќе му зависи просекот за на факс, никако! се што е наметнато има контра ефект, а се сомневам дека дете од 10, 12 години ќе учи со задоловлтво за свети овој или оној и дома може детето да се поучува на морал , впрочем дома е и најсоодветно место за тоа |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
eehhh,butel,..po tebe se site ,..neshto,...shto ne treba da bidat,..hahah
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
pa sega ne se site pedofili, ama tie sto ne se pedofili se nesto drugo, kradci, lazgovci ....i od niv ke naucis kako vo ime na Boga, so krstot na celo da si go napolnis dzebot...
popovi ili teolozi nema nekoja razlika, sredno i visoko obrazovanie |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a,be ace,..rekov napalenite,...a,ako se site,...toa ne go znam,....ama vidi samo vo posledno vreme vo srbija ,hrvatska,slovenija,...a,tuka mislish gi nema?,...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
а предавањата би ги држел теолог, не поп
![]() |
|
![]() |
|
зошто генерализираш?
сите попови не се педофили. нели? секаде има и а‘слни и забегани ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
ajde nekako i veronauka, megjutoa treba uste eden izboren predmet a ne istorija na religii sto vsusnost istoto na podrug nacin, izborot treba da pomegju veronauka i gragjansko opstestvo. jas ne sakam moeto dete da odi ni na veronauka ni na istorija na religiii i sega?
a sto se odnesuva do moral, svest i sovest..... bas od veronaukata ke go naucat toa |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Свеста за доброто и злото кај децата се развива најдоцна до петтата година. Ако јас чекам некој да го научи моето дете што е добро а што зло на 10 години, маф ми е работата... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Добро бе, како можете да велите дека такво нешто треба да се учи во школо какде што се учат истовремено и математика и физика и биологија и хемија?!
Ако толку сакаат поповиве нека организираат верски училишта во црквите, па нека ги пуштаат таму децата оние што сакаат децата да им слушаат веронаука... Сите запнале за училиштата... Може јас не сакам моето дете да слуша веронаука. Имам да речеме нешто против, да речеме сум атеист. И тогаш? |
|
![]() |
|
![]() |
|
devojka21 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
jas sum za veronauka vo ucilistata..
no kako izboren predmet i da da se izucuva samo svojata religija..
bas bi bilo dobro ubavo i korisno da se potrenat moralnite normi vo opstestvoto ,da se razvie svesta i sovesta za dobroto i zloto..
|
|
Life is beautiful
|
|
![]() |
|
![]() ![]() moze posle ke se pravi,...kako da ne postojam,... ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од brza - 18.Јули.2007 во 23:51 |
|
![]() |
|
![]() |
|
чаир ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Па добро бе нели примети дека со тоа се веке досаден децата и крстевњето секој твој пост ја врти топката на таа половина изгледа знаеш да пишуваш на таа тема ајде чим толку знаеш набројми кој земјли ја дозволиле вронауката во училиштата а подоцна се покајале и ја забраниле вронаука треба да предаваат дипломирани теолози зошто тие се најкомпетентни за тоа прашање ако има некој бранша што е покомпетентне кази и јас да знам |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |