|
Фитнес совети и муабетења |
Внеси реплика | страница <1 89101112 23> |
Автор | |
kristofer
Сениор Регистриран: 17.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da vezbas zemva mnogu vreme, da vezbas i da go smenis teloto kako izgleda uste poveke vreme i pot, ali seto ova ne se dobiva so sedene doma i jadene cokolada, trebe da si imas daet kontrolirana od doktorot, mnogu probale pa ne uspeale ne je lesno, so ustata ne se vesba.
|
|
vrtyuwged
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke namalis so mrsnata hrana,ke pies poveke te4nosti,ke vezbas sekojdnevno...pa da se nadevame deka ke ima nekakvi pozitivni rezultati i tebe ti gi prepora4uvam istite sajtovi sto mu gi prepora4av na vlat4e88! |
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
idi na www.bidifit.com.mk ili pak na www.hic.hr ova e hrvatski forum za zrava hrana i ima mn dobri soveti i recepti |
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Esprimo
Нов член Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
playgirl, mozes li potocno da mi kazes kade se naoga Oxygen???
fala :) Изменето од Esprimo - 26.Март.2008 во 10:49 |
|
playgirl
Нов член Регистриран: 14.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа незнам за во АРМ што како е зашто еден другар оди таму па затоа препорачав. Инаку јас идам во Oxygen кај млечен ресторан и задоволна сум пред се е мн чисто што е најбитно а и доволно е опремена. Па ако има заинтересирани нека кажат
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Машки наспроти женски фитнес!!
Машки фитнес: машката популација најчесто вежба да ја зголеми и истакне мускулната маса. Вежбите се многу „пожестоки“ од оние на жените, а поголема е и употребата на справи и реквизити. Кревањето на тегови со рацете и нозете се најчестите вежби кои на мажите им помагаат во дефинирањето на мускулите. Женски фитнес: жените најчесто вежбаат за да ја намалат, зголемат или пак задржат идеалната тежина. Потоа, следува тонирањето на мускулите и обликувањето на силуетата. И жените вежбаат енергично, но на еден поинаков начин. Целта на женскиот фитнес е да го забрза метаболизмот и тонира мускулите, па токму затоа повеќе се застапени кардиоваскуларните вежби. Во секој фитнес план, без разлика на полот, се застапени тегови, но жените користат мали тежини за тонирање, а мажите големи тежини за зголемување и обликување на мускулната маса. Поради различните цели, кај мажите и жените се разликува и режимот на исхрана. Мажите најчесто практикуваат протеинска диета, додека жените во исхраната ги користат продуктите кои содржат малку калории. |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa fala luge za sovetive..pa da mi tekna i mene za u Arm ama e nekako bezveze prljavo e..a u Plaza e extra ama skapo e premnogu..aj valjda toa novo sproti ramstore ke bide ok..
|
|
baso
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
u plaza mozes da ides ako ti e za fitnes, sega edna ke otvaraat ogromna u novata zgrada sproti ramstor |
|
playgirl
Нов член Регистриран: 14.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imas vo dom na ARM teretana vidi ako ti se svigja vezbaj tamu :)
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve i ja molam malce za pomos??Dali nekoj znae kade ima nekoj fitnes centar ili aerobik vo centar ili okolinata??Samo osven Rebis??Ako nekoj znae neka pise..fala odnapred
|
|
Vlatce88
Нов член Регистриран: 30.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa ako ste vise tuka aj i mene da mi pomognete!!!???
Nekoja strana ili link za Dobra ishrana! Ne sto kako vezbam(od vrme na vreme) ama drzam forma -do gradba e- e sea me interesira nesto okolu ishranata kako da vnesuvam proteini , energija, nacini, soveti...... |
|
opasen
Нов член Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Decki aj ako sakate da mi pomognite malku gledam se razbirate vo ovie raboti. Visok sum 183 cm a tezok okolu 85 i sakam malku da oslabam i celo leto vozam tocak ama nekako dzabe. nekoi mi preporacuvaat amino kiselini ama ne znam dali mozat da mi nastet na moeto zdravje zatoa ako sakate i ako znaete pisete nesto vo vrska so toa
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите знаеме колку е корисно вежбањето, не само за добар изглед, туку од здравствени причини, па сепак – колку пати во денот сте помислиле: „колку ме мрзи да вежбам“. Не е неопходно да посетувате фитнес клуб – доволно е да имате справа и дома. Ако, пак, и тоа ви се чини невозможно – нема место за очај!
Има и други начини: Убаво обликувани листови и потколеници: Ако вежбате на степер, со поголем отпор, листовите ќе ви се обликуваат како кај фудбалерите. Пилатесот создава убаво обликувани, издолжени листови, но овде нема да го анализираме степерот ниту пак пилатес вежбите. Треба да знаете дека одењето по скали создава обликувани листови – заборавете на лифтот! Бодибилдинг во канцеларија: под бирото, кога никој не ве гледа, собујте го чевелот и колку можете подолго, вртете кругови само со стапалото – во правец на стрелката на часовникот и обратно. За почеток, доволно си се 15 круга во двете насоки. Се разбира, вежбата повторете ја и со другата нога. Поцврсти раце и гради: е, тука веќе има избор: рачно цедење на алишта, силно и отсечно триење на валкани садови (посебно ако храната се залепила за садот), бришење прашина. Може и нешто поелегантно: одете во шопинг и натоварете се со повеќе мали кеси. Свиткајте ја раката во лакт, а кесата држете ја во висина на градите.Потоа спуштете ги кесите, па повторно кренете и така неколку пати. Цврст стомак: за оваа вежба може да се седи и пред телевизор –легнете на стомак, а потпрете се на лактите. Подигнете го горниот дел од телото и задржете се така 20-50 секунди, па вратете се во првобитната состојба. Добро би било вежбата да ја повторите барем 10-тина пати, за почеток, а понатаму може и повеќе. Цврст и подигнат задник: ова е баш невидлива вежба – додека чекате во банка, на автобуска станица или на кој и да е шалтер, еве предлог како да не ви биде досадно: застанете исправено, стегнете ги мускулите на задникот и задржете се така 5 секунди. Ако сте во можност, повторете ја вежбате 20-30 пати. |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |