IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Вежбање
  Активни теми Активни теми RSS - Фитнес совети и муабетења
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Фитнес совети и муабетења

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 23>
Автор
Порака Обратен редослед
kristofer Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Септември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 112
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kristofer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2008 во 04:14
da vezbas zemva mnogu vreme, da vezbas i da go smenis teloto kako izgleda uste poveke vreme i pot, ali seto ova ne se dobiva so sedene doma i jadene cokolada, trebe da si imas daet kontrolirana od doktorot, mnogu probale pa ne uspeale ne je lesno, so ustata ne se vesba.   
vrtyuwged
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 10:53
Originally posted by opasen opasen напиша:

Decki aj ako sakate da mi pomognite malku gledam se razbirate vo ovie raboti. Visok sum 183 cm a tezok okolu 85 i sakam malku da oslabam i celo leto vozam tocak ama nekako dzabe. nekoi mi preporacuvaat amino kiselini ama ne znam dali mozat da mi nastet na moeto zdravje zatoa ako sakate i ako znaete pisete nesto vo vrska so toa

ke namalis so mrsnata hrana,ke pies poveke te4nosti,ke vezbas sekojdnevno...pa da se
nadevame deka ke ima nekakvi pozitivni rezultati i tebe ti gi prepora4uvam istite sajtovi sto mu gi prepora4av na vlat4e88!
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2008 во 10:50
Originally posted by Vlatce88 Vlatce88 напиша:

Epa ako ste vise tuka aj i mene da mi pomognete!!!???
Nekoja strana ili link za Dobra ishrana! Ne sto kako vezbam(od vrme na vreme) ama drzam forma -do gradba e- e sea me interesira nesto okolu ishranata kako da vnesuvam proteini , energija, nacini, soveti......

idi na www.bidifit.com.mk ili pak na www.hic.hr ova e hrvatski forum za zrava hrana i ima mn dobri soveti i recepti
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2008 во 12:05

Imageby.us

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Esprimo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Esprimo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 10:48
playgirl, mozes li potocno da mi kazes kade se naoga Oxygen???

fala :)

Изменето од Esprimo - 26.Март.2008 во 10:49
Кон врв
playgirl Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај playgirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 21:06
Епа незнам за во АРМ што како е зашто еден другар оди таму па затоа препорачав. Инаку јас идам во Oxygen кај млечен ресторан и задоволна сум пред се е мн чисто што е најбитно а и доволно е опремена. Па ако има заинтересирани нека кажат
Кон врв
BidiFit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 454
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BidiFit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 20:33
Машки наспроти женски фитнес!!

Машки фитнес: машката популација најчесто вежба да ја зголеми и истакне мускулната маса. Вежбите се многу „пожестоки“ од оние на жените, а поголема е и употребата на справи и реквизити. Кревањето на тегови со рацете и нозете се најчестите вежби кои на мажите им помагаат во дефинирањето на мускулите.

Женски фитнес: жените најчесто вежбаат за да ја намалат, зголемат или пак задржат идеалната тежина. Потоа, следува тонирањето на мускулите и обликувањето на силуетата. И жените вежбаат енергично, но на еден поинаков начин. Целта на женскиот фитнес е да го забрза метаболизмот и тонира мускулите, па токму затоа повеќе се застапени кардиоваскуларните вежби.

Во секој фитнес план, без разлика на полот, се застапени тегови, но жените користат мали тежини за тонирање, а мажите големи тежини за зголемување и обликување на мускулната маса.

Поради различните цели, кај мажите и жените се разликува и режимот на исхрана. Мажите најчесто практикуваат протеинска диета, додека жените во исхраната ги користат продуктите кои содржат малку калории.
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 19:59
Epa fala luge za sovetive..pa da mi tekna i mene za u Arm ama e nekako bezveze prljavo e..a u Plaza e extra ama skapo e premnogu..aj valjda toa novo sproti ramstore ke bide ok..
Кон врв
baso Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2008
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај baso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:42
Originally posted by Eli Eli напиша:

Eve i ja molam malce za pomos??Dali nekoj znae kade ima nekoj fitnes centar ili aerobik vo centar ili okolinata??Samo osven Rebis??Ako nekoj znae neka pise..fala odnapred

u plaza mozes da ides ako ti e za fitnes, sega edna ke otvaraat ogromna u novata zgrada sproti ramstor
Кон врв
playgirl Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај playgirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2008 во 16:18
Imas vo dom na ARM teretana vidi ako ti se svigja vezbaj tamu :)
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 15:43
Eve i ja molam malce za pomos??Dali nekoj znae kade ima nekoj fitnes centar ili aerobik vo centar ili okolinata??Samo osven Rebis??Ako nekoj znae neka pise..fala odnapred
Кон врв
Vlatce88 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Јануари.2008
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlatce88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2008 во 16:21
Epa ako ste vise tuka aj i mene da mi pomognete!!!???
Nekoja strana ili link za Dobra ishrana! Ne sto kako vezbam(od vrme na vreme) ama drzam forma -do gradba e- e sea me interesira nesto okolu ishranata kako da vnesuvam proteini , energija, nacini, soveti......
Кон врв
opasen Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај opasen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2008 во 22:02
Decki aj ako sakate da mi pomognite malku gledam se razbirate vo ovie raboti. Visok sum 183 cm a tezok okolu 85 i sakam malku da oslabam i celo leto vozam tocak ama nekako dzabe. nekoi mi preporacuvaat amino kiselini ama ne znam dali mozat da mi nastet na moeto zdravje zatoa ako sakate i ako znaete pisete nesto vo vrska so toa
Кон врв
BidiFit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 454
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BidiFit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 21:06
Сите знаеме колку е корисно вежбањето, не само за добар изглед, туку од здравствени причини, па сепак – колку пати во денот сте помислиле: „колку ме мрзи да вежбам“. Не е неопходно да посетувате фитнес клуб – доволно е да имате справа и дома. Ако, пак, и тоа ви се чини невозможно – нема место за очај!

Има и други начини:

Убаво обликувани листови и потколеници:

Ако вежбате на степер, со поголем отпор, листовите ќе ви се обликуваат како кај фудбалерите. Пилатесот создава убаво обликувани, издолжени листови, но овде нема да го анализираме степерот ниту пак пилатес вежбите. Треба да знаете дека одењето по скали создава обликувани листови – заборавете на лифтот!

Бодибилдинг во канцеларија:

под бирото, кога никој не ве гледа, собујте го чевелот и колку можете подолго, вртете кругови само со стапалото – во правец на стрелката на часовникот и обратно. За почеток, доволно си се 15 круга во двете насоки. Се разбира, вежбата повторете ја и со другата нога.

Поцврсти раце и гради: е, тука веќе има избор:

рачно цедење на алишта, силно и отсечно триење на валкани садови (посебно ако храната се залепила за садот), бришење прашина. Може и нешто поелегантно: одете во шопинг и натоварете се со повеќе мали кеси. Свиткајте ја раката во лакт, а кесата држете ја во висина на градите.Потоа спуштете ги кесите, па повторно кренете и така неколку пати.

Цврст стомак:

за оваа вежба може да се седи и пред телевизор –легнете на стомак, а потпрете се на лактите. Подигнете го горниот дел од телото и задржете се така 20-50 секунди, па вратете се во првобитната состојба. Добро би било вежбата да ја повторите барем 10-тина пати, за почеток, а понатаму може и повеќе.

Цврст и подигнат задник:

ова е баш невидлива вежба – додека чекате во банка, на автобуска станица или на кој и да е шалтер, еве предлог како да не ви биде досадно: застанете исправено, стегнете ги мускулите на задникот и задржете се така 5 секунди. Ако сте во можност, повторете ја вежбате 20-30 пати.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.