|
Господ или Дарвин |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | |
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј крале... од поручек си на школо? Него дур си тука, пошто веруваш дека Исус умрел за човечките гревови и не ослободи од нив... од кој степен почнува по дефиниција човек? Астралопикус ? или има и порано. Дефинитивно тука би требало да влези Кромањонецот... или не... тој мислам дека работел и во сабота, вршел прељуба, убивал, првел идоли и не го почитувал Бога а пошто тогај било старозаветно време.... ко качат сите параграфи и амандмани на законо на Мојсие - шо велиш? Или со смртта на Дарвин тие се ослободуваат од гревовите.... да знаиш дека е така.... ми текна Дарвин е Исус на неандарталците.... ехееј ете се се вклопува... ги споивме Црквата и Дравинизмот! Изменето од Чорбаџија |
|
krale
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 923 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОК, Чорбаџија, нема фрка... Верувај си ти во турли-тава вера, никој не ти брани... Само како не те пече совеста што немаш грам логика во тој систем на верување???
|
|
mikus
Сениор Регистриран: 05.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 49802 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tutun?
da parite od tutunot gi sobraa nekoi darvinisti pa so evolucija zemjodelcite da se pretforat vo burzui vikat se bilo vo vozduhot |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чудесија бе микус чудесија. Некогаш најубо чоек да не прашва некои работи. ... Чудни се.... Мистериозни... кијзнај шо се можи да произлези. Него шо велиш за овие со тутунот, ќе им дат пари или ги мафкаат само заради изборите |
|
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da neprasuvam a?
mozebi si vo pravo koj pameten bi mozel da odgovori 5000000 vidovi insekti eeeeeeeeeej |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и не прашувај Бог ја создал (покрај се што постои) земјата, и сите животни (комплет со се инсекти) А потоа го создал човека (Адам) по својот лик и му дал разум.
|
|
mikus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
darvin rekol se se sluci poradi nekakva evolucija
a zasto gospod stvoril 1 covek a 50000000000 insekti? a za bakterii da neprasuvam |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не бе крале страв туку паника бе крале, паника ... што ако стварно ми ги растурите верувањата, крале во очајање сум... лесно ти е те*е малку верваш во оваа малце во онаа, ако тре*е ќе прешалташ од свети Василиј до кај Ајнштајн, од Маркс на кај свети Јован, од Дарвина до Мојсеја, не ти е проблем, таква ти е конституцијата бе крале те бива... не може секој така. Него темата е ГОСПОД ИЛИ ДАРВИН.... па ти ... види си |
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак забегуваш. Ништо такво не сум рекол...
Зошто ти избегаваш да се дефинираш во што веруваш? толку имаш страв дека системот на верување ќе ти го растуриме? |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа што си убеден дека претците ти биле тапироидни а Исус умрел за твоите гревови е доста... неспоиво, значи Исус умрел и за гревовите на неандраталците, аустралопитекусите, хомохобилисите, поа се до оној пустински стаор од кој тргна “создавањето“ човечко. Докаде оди назад границата на човекот... кај кој мајмун ќе застаните и ќе речите е довде е наше, ова е граница. треба да одите до амебите и да се запрашате - шо рекол бог за амебата, дал таа има место во рајот? |
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак ќе речам, ти се занимаваш со неважни детали, а ја пропушташ суштината на теологијата... Среќно по таквиот пат, ама ако бараш ситници, ситници и наоѓаш, за жал.
За Исус славењето не е предмет на верување дека „баш тогаш“ се родил. Туку еден ден кој се обележува како негово раѓање и толку... Него, ти си ми многу збунет некако. Бог не ти чини. Дарвин не ти чини. Алах, така-така... Што станува со те*е??? Имаш своја теорија? |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Раѓањето на горенаведените џентлемени не ги славиме ниту се еден од важните датуми на некое светско движење или пак државни празници во многу земји. Али на Исус званично се слават некои датуми како и се славеа порано некои други датуми. Јас не го воведов тоа, само сакам да знам. Ако не знаиш - тоа е друго, не е до те*е проблемот. Плус цело ова вртење од темата и префрлање на топката не оддалечува од битната тема Господ и Дарвин, дали можат да се состават овие две учења. Дали ако црквата прифати дека еволуцијата имала улога во развитокот на животинските видови, од друга страна научниците би ги прифатиле црковните учења за Адам и Ева, големиот потоп и Ноевата арка, Раздвојувањето на морето, безгрешното зачнување страшниот суд или воопшто дека зад секој природен закон стои речта Божја. Изменето од Чорбаџија |
|
krale
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажи ми ти на кој датум е роден и умрел Аристотел? Или Сократ? Или Хомер? Или Мохамед? Или Цезар? Или било кој друг лик од антиката? Едноставно таквите податоци не се сметале за толку важни тогаш... Не треба со тоа да се замараш.
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас само сакам да ми се каже на кој ден и година е роден Исус. Зарем тоа е толку “научно“. Јас не велам дека Бог ја создал на почетокот амебата, па од нив евалуирал повеќеклеточни организми па од неа еволуирал некои амбфибии, па ги евалуирал во не знам некои влечуги.... и така да дојди до човека. Во целата таа еволуција уште не можат “Дарвинистите“ и комунистите да го најдат тој преоден створ, тоа суштество кое го поврзува човекот и мајмунот, уште не можат да објаснат како исчезнале диносаурсите (ѓо некој метееор удрил па се покренал прав па изумреле) синкир сите други животни врсти биле отпорни на условите кои ги истребиле диносаурсите. Значи тоа се случува кога човек сака да си ги објасни Божјите дела со помош на микроскоп и лупа... . Ако е се физика и хемија, па дај нека најпознатите хирурзи на светот состават човек од делови. Нека ги клат сите органи и нека живее. шо е толку проблем. Една овца сакаја да клонираат па се претвори во некое краткотрајно дегенско чудо со краток век и полно со недостатоци. И тоа што само се обидоа да се замешаат во процесот Божји. Тоа што на пример некој стаор од праисторијата има особина како современ човек исто е како да ги поврзеш корката од лубеница и младата месечина оти имале ист облик. Остајте се од овие глупости, единствено Дарвин, може да се прифати во религијата ако се каже дека не е точна неговата теорија. |
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |