|
Што е /љубов/? |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму така... па уште и пресудување и рангирање на истата како голема, мала, вистинска, невистинска, лажна, исправна, неисправна, важна, неважна, најважна, ваква, онаква... |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,,,ljubov ,,,,,,a zarem mozhe da ima objasnuvanje ,so zbor ,,,,,,,,
|
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
. Кога не пишуваш дека страстите и еротската (телесната) љубов се над несебичната љубов, ти правиш нешто мудро! За мислата дека во страстите и еротската (телесната) љубов нема апсолутно ништо лошо, тоа не би можел да го гарантирам, но доколку вљубениот маж и жена во потполна, долготрајна и јавна одговорност и телесно се љубат, тоа е потполно во ред. Се’ друго може да е се’, само и вистинска љубов, не! . .
Сите кои барем малку ја спознале и прифатиле Љубовта БОЖЈА (Христос) знаат дека Таа/Тој дојде во светот за да ни Ја покаже и докаже Вистината (Која е надприродната Милост БОЖЈА без која ништо не може да постои нити некој може вистински да биде спасен) и да ги ослободи сите души, но Тој засигурно никого нема да го присили на тоа!
Кога Ирод сакал да Го убие штотуку родениот Спасител, Ангел БОЖЈИ му се јави на Св.Јосиф и му кажал дека треба да бегаат за Египет. Кога тие бегале кон Египет, Иродовите војници им влегле во траг и ги гонеле. Но еднаш кога им биле во непосредна близина и постоела акутна опасност да ги фатат, тие пробале да се сокријат во гранките на едно дрво што било удрено од гром. И додека се криеле во дрвото, пајаците што биле во близина сплеле мрежа која го направила дрвото прекрасно скровиште за ними, така да војниците не успеале да ги најдат. Пајакот - за разлика од сите духовни и телесни причинители на болести и смрт - важи како наш пријател! п.с. Те молам - иако ги љубиш - немој да култивираш животонепријатни услови, бактерии, вируси, ... бидејќи доста му се маки и патњи на човештвото! п.п.с. Во 2007 година HIV (сидата) имаше во свои раце над 33 милиони луѓе, меѓукои многумина (слично на тебе) беа цврсто уверени дека во нивните страсти и телесна љубов нема ништо лошо! . Изменето од spiros - 05.Мај.2012 во 00:29 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сушина во грлото
|
|||
zoranjanev1
Сениор Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог е љубов. Да се прифати Исус Христос во себе не значи да се следат било какви формални правила на било која Христијанска Црква (и сите не-Христијани ќе завршат во пекол), туку да се прифати Исус Христос во себе значи да се прифати љубовта во себе. (И: нема вечен пекол; Светиот Отец на Црквата Ориген бил во право.). _________________________ Пример од пракса: Некој факир во Индија станал другар со некој (обичен) пајак; кога тој пајак умрел (од старост), факирот му изградил мал споменик на неговиот (пајаковиот) гроб; (тој мал споменик на пајаковиот гроб постои и ден денеска, и може да се посети); (напомена: веројатно некои од членовите на форумов нема да веруваат во тоа, но јас ги сакам и вирусите, бактериите, и т.н.). |
|||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има голем број на изрази на љубовта; не е важно кога како ќе се изрази љубовта; на пример, еден од изразите на љубовта е и (искрената) љубезност.
|
|||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не напишав дека страстите и еротската (физичката) љубов се над несебичната општа љубов спрема сите души, туку напишав дека нема ништо лошо во страстите и еротската (физичката) љубов;
А, знаеш ли ти што мислат за страстите и еротската (физичката) љубов Хиндуистите, Будистите, и т.н., кои религии ги ценат и оправдуваат истите ?
И: ако ти мислиш дека животните се помалку вредни од луѓето, тогаш ти препорачувам да ја преиспиташ својата несебична општа љубов спрема сите души;
поздрав и сѐ најдобро
|
|||
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2011 Локација: dedanoe city Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako mozhe na vashava magichna kugla da ima tolku mnogu uspeshni zheni so lichno nivni luxury stanovi i jeepovi koga e zhenata poslabiot pol. epa zhenata e psihosilegjija i dushevni manijak. ona stalno so istoto toa oruzhje go sovladuva mazhot -- ljubov | naslovot -- kje go navleche vo klinch kje mu gi izlakira noktite crveni -- abe si igraat oni ljubovni igri... naiven mazh -- i utre koga kje go uochat toa negovite prijateli mazhi kje go naplukaat bree pederishte si gi lakira noktite ovoj izglea sakat da go ljubi odzadi.
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Кога Каролинчето пее за љубовта како религија, таа не мисли на безодговорната страсна (телесна) љубов, која всушност е само сенка од вистинската љубов. Вистинската љубов никогаш не е без долгорочна одговорност и верност! Во вистинската љубов нема прељуби, лажи, полигамии, педофилии, и слични грозотии со кои се бдават робовите на животинските страсти. Изменето од spiros - 03.Мај.2012 во 00:06 |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве една поучна песна (за сите души):
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Морам да ти кажам дека и јас се силно се гнасам од оние мрачни “христијани“ кои низ историјата и денешницата поради страстите и еротската љубов ја газат најчистата љубов. Некои од ними баш поради тие страсти и таквата љубов ги повредуваат дури и сопствените жени (мажи) и деца, на најтежок можен начин! |
|||
|||
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2011 Локација: dedanoe city Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ljubovta e receptura za slabeenje -- cuco sho ubava linija imash epa ljubam da pijam slim pineapple dusho lele kako avion si. ljubov kon bog, molitva kon bog, poniznost kon bog verba kon bog... sve se toa alatki na crkvata da go nadvladee i pokori narodot oti crkvata saka taa da e vrhovniot delach i optegach na kolachot. izvini crkvotino ama mene stvano epa ne mi se strebni ovlasteni posrednici oti si iam direktna hot-line vrska so bog | bog e vo mene kolku sum i jas vo nego. ajde ajde pribiraj se doma pogledaj se vo ogledalo preistitaj si ja dudshata sigurno kje najdesh nekoe gravche pa dojdi vo cvrkvotinata nija popoite ima da ti ja vadime dushata dur da procuri miroto od nea kako sho od nagmechena semka sonchogled se prae zejtin. ko-hristos-ima-date-u-ljubieme.
Изменето од dedanoe - 01.Мај.2012 во 19:52 |
|||
zoranjanev1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Љубовта не се учи; љубовта постои во сите души; се работи за тоа колку одредена душа пушта да излезе од неа љубовта што ја носи во себе, односно колку одредена душа ја потиснува љубовта што ја носи во себе; Како што пее Данијела Мартиновиќ: |
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
fizichko chuvstvo sublimirano so pochit
|
|||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |