|
Коренот на терористичката исламска идеологија |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro srocheno!
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сакам да речам дека христијанскиот свет би требало да живее според Христовите вредности а не да се потпира само на голата верба во Исус и верските списи. Едно е да зборуваш пофално за храната и доброто готвење, друго е да земеш самиот да говтиш.
Кога христијаните навистина би се однесувале христијански(барем мнозинството) речиси автоматски ќе престанат насилствата насочени кон тнр. христијански земји, затоа што оние кои тоа го диригираат од невидливите светови нема да имаат повеќе пристап до луѓето.
Изменето од Majkl - 09.Мај.2011 во 07:49 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E koja e taa Неговата Совршена Мудрост (Логос) ?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Совршениот БОГ - во Името и Срцето Исусово - е многу, многу поголем од вашата несовршена (трговска) логика! Неговата Совршена Мудрост (Логос) е вечната Основа (и Градинар), од Која се' што е добро и вистинито потекнува (никнува)! Денот доаѓа кога сите растенија во БОЖЈАТА Небесна Градина, самите ќе се истребат, доколку правовремено не се разбудат и повторно не се вкоренат во БОЖЈАТА Совршена Основа ! Поздрав п.с. Дали сте приметиле - за разлика од несовршениот пазар и трговци - дека БОЖЈИОТ Градинар се' дава, без да земе нити еден скршен динар? |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tokmu toa go velam, ne moze da kaze nekoja religija na nekoja druga "dobro ajde i ti si vistinska" togash shto ce stane HAOS hahahahah |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako sekoja religija tvrdi deka e onaa "vistinskata", togash izlaga deka site drugi se 'lazhni".
|
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaci me prashuvash - jas odgovaram. Ne e negativno tuku realno i logicno. Ako edna religija gi priznae drugite so toa se anulira sebe si kako onaa vistinska koja (kako sto velish ti) ja znae sovrshenata vistina. Pazarot e mnogu mal a proizvodot mora da se prodade, onoj koj go ima najubaviot i najkvalitetniot ce ima najpovece musterii - konk*rencijata e nemilosrdna. |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто - така негативно - мислиш дека секоја религија се труди да ја уништи другата? Не е религијата таа што треба да се “уништи“, туку гревот кој се противи на Светиот БОГ, Неговиот Светол Дух и Неговото Првородено, Уникатно & Прамудро Чедо ! Совршената Религија која ни ја покажа Совршениот БОГ во Исус Христос е темелот на се' што е добро и вистинско, таа е се'држателна, интегрална и крајната Цел на сиот мит! Кој се разбудил за БОЖЈАТА Мудрост во Исус Христос, тој - во себе и вон себе - Совршеното со/во БОЖЈАТА Милост го гради, а од духот на уништувачите на религијата, вистински му се гади! Поздрав Изменето од spiros - 08.Мај.2011 во 20:24 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoja religija ce se trudi da ja unishti drugata na eden ili drug nacin zashto, ako dojde do nivno pomiruvanje togash se anuliraat samite sebe si.
Otvoreno povikuvanje na vojna e edno, no prakticiranje na istoto e sosema drugo. Ednoto e samo zboruvanje, drugoto e dejstvuvanje t.e terorizam koj vo ovoj slucaj e inspiriran od islamskata religija i kako takov se smeta za islamski. Korenot spored mene e vo pogreshno tolkuvanje na svetata kniga od kade se pocnuva. Od sekogash imalo ludje koi se spremni da napravat se za svojata religija, i ce gi ima i ponatamu. Nikogash terorizmot nema da bide iskorenet, toj moze da menuva formi no sekogash ce bide prisuten i ce bide praktikuvan od nekoja religija (mislam na verskiot terorizam). Изменето од Templarius - 07.Мај.2011 во 22:24 |
|||
Give me your secrets
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoja institucijalizirana religija koja tvrdi deka do chovekovoto spasenie mozhe da se dojde edinstveno dokolku se stane nejzin vernik i deka choveshtvoto mozhe da se spasi samo ako gi prifati nejzinite vrednosti i gi otfrli drugite, so propagiranje na sopstveniot ekskluzivitet i decidnoto negiranje na site drugi preku pishan zbor i prevzemena konkretna nasilna aktivnost od svoja strana ili vo sorabotka so drzhavata protiv onie koi ne se nejzini vernici i podrzhateli, vo osnova na poshirokoto i poseopfatnoto tolkuvanje na terminot e teroristichka religija, iako nachelno mozhe da propagira ljubov, razbiranje i sozhivot megju Bozhjite cheda.
|
|||
|
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sakash da kazhesh Hristijanite da stanat pravi hristijani treba da se pridruzhat na tvojata crkva!!! shto ne e nitu katolichka nitu pravoslabna!!! Vo Hristijanstvoto i bez vas na prvo mesto e ljubovta prema chovekot bez razlika od koja religija E , za razlika od Muhamedanstvoto kade shto idealnoto opshtestvo e zamisleno celiot svet da stane Muhamedanski i da se uprvuva spored Sherietot. e drug nachin nema ili svetot da se Muslimanizira ili koj nesaka da se istrebi i tuka e korenot na Terorizmot vo kako shto rekov pogore vo Muhamed koj samiot potiknuval na takov chin!!!
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Коренот е во Библијата, поточно во делови на книгите од Стариот завет за кои луѓето верувале а многумина и денес беспоговорно веруваат дека представуваат објава Божја, а се исполнети со повици на насилничко однесување и убивање.
Бог навистина се објавувал и преку пророците од стариот завет, но неговите објави не биле секогаш верно пренесувани од генерациите кои следеа а неретко биле и погрешно толкувани. Според мене, вистинското прашање би требало да биде каде лежи коренот на тероризмот во Христово име и до кога христијаните ќе се огледаат на стариот завет, наместо да го прифатат и спроведат мирољубивото учење на Исус Христос? Кога христијаните навистина ќе станат христијани во своите постапки и како поединци и како народи и како научници и политичари тогаш ќе настапи и светски мир. Тогаш многу бргу ќе го снема и верскиот и политичкиот тероризам. Додека тоа не се случи, многу народи од други вери ќе имаат оправдание: „па вие христијаните почнавте први, а нашите закони повеќе или помалце, по смисла велат око за око - а така велат и вашите, ете ви ја библијата па прочитајте си дека е така.„ Изменето од Majkl - 06.Мај.2011 во 23:51 |
|||
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
korenot na islamskata teroristichka ideologija e samiot osnovopolozhnik na istata MUHAMED, islamot od samoto sosavanja go vleche korenot na unishtuvanje na razlichniot, i samiot muhamet ubival nevernici, ostanatite suniti samo go sledat sunetot na vodjata niz vremeto, medju niv se istaknuvaat sledbenicite na sheikot Vehab / Vehabisti i sea ce se rodi novo krilo sledbenici na Osama / Osamisti ili bin Ladenisti ce se narechat nekako nishtio nema novo samo ce prodolzhat da go sledat sunetot na Osama za koj lichno veruvam deka e instant . ludiloto Dzi Had e intalirano vo mnogu prazni glavi koi za sebe veruvaat deka se sveti vojnici .Dodeka ne se razdvojat tradicionalniot Islam od onaa shto denes e moderno niz svetot Selefizmot za koj Selefistite tvrdat deka islamot e eden ne postojat nekolku , epa postojat pravci i jas ce vi kazham deka deneshnite Suniti se izlozheni na Selefizam, poddobro bi bilo da go sledat poblagoto krilo na AGA KAN i SHIITITE da gi ostavat na mira i de se ogleddat na niv !!!
|
|||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
interesni teorii za zagovor. vo vrska za i okolu ovaa tema.
СЕРИЈА ТЕОРИИ НА ЗАГОВОР Одмрзнат, па фрлен в море Бин Ладен е мртов една деценија, но само се чекало поволен момент да се одмрзне и да се сними; тој се уште е жив; Барак Обама со веста за смртта на најбараниот терорист во светот се обидува да ќари поени за следните избори, се само дел од теориите на заговор поврзани со Осама бин Ладен. Американскиот радиоводител Алекс Џонс, кој не отстапува од својата теза дека зад нападот од 11 септември стои Владата на САД, сега излегол со теорија дека американските власти со години го чуваат замрзнатото тело на Бин Ладен. Според него, само се чекал моментот нечие тело да биде фрлено в море. Ваквата теорија на заговор се поткрепува со изјавата од 2002 година на Стив Пјезеник, членот на Советот за надворешни односи, кој тогаш изјави дека Бин Ладен е мртов со месеци. - Работев рамо до рамо со Осама од 1978 година до 1981 година, во време кога САД ги вооружуваше терористичките водачи за да ги исфрли Русите од Авганистан. Го познавав добро. Од мои извори дознав дека му откажуваат бубрезите -изјави Пјезеник. Според него, снимката на која ја презема одговорноста за нападите од 11 септември е маестрална измама. Познатата антивоена активистка Синди Шихан на своите приврзаници им порачала дека треба да бидат глупави за да веруваат дека Бин Ладен е мртов. - Синовите на Садам беа прикажани за да се види дека се мртви, зошто тогаш мислите дека телото на Осама бин Ладен било набрзина погребано в море? Размислете! - вели Шихан. Некои теоретичари на заговор, пак, веруваат дека времето на објавувањето на веста за убиството на Осама бин Ладен е така наместено за да му оди в прилог на претседателот Обама. Патриша Тарнер, професорка по фолклор на Универзитетот во Калифорнија, смета дека една од најчудните теории е таа според која Обама го наместил објавувањето на веста за смртта на Бин Ладен за да му возврати „удар“ на Доналд Трамп, кој тврдеше дека Обама не е Американец. На социјалните мрежи се појавија повеќе групи од типот „Осама бин Ладен не е мртов“. Некои од објавените коментари гласат: Бин Ладен никогаш не постоел, исто и нуклеарно оружје во Ирак. Сите ние сме третирани како будали, но вистински будали веруваат во тоа. Теориите на заговор поврзани со Бин Ладен се појавија по терористичките напади од 11 септември 2001 година. Меѓу нив се развиваше и идејата дека нападот го извршила американската Влада, дека Бин Ладен умрел многу одамна, но дека САД никогаш не го откриле тоа за да не ја загубат поддршката за војна против тероризмот. http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=5&tabid=1&EditionID=2304&ArticleID=160320 Изменето од el_kevser - 05.Мај.2011 во 23:00 |
|||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |