|
Тинејџери |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne me izdigaat tie na nivno nivo, tuku pravat podobro, tie se spushtaat na moeto.
Тиги, нормално е тоа кога имаат ќерка, а не син. За разлика од мене, пак имаш математичари и нема да имаш четири по математика туку ќе имаш петка. Колку и да растеме мора свесно да напредуваме за наши години, а музиката има големо влијание во развојот. Всушност секоја уметност има влијание на детето, како и мирот и љубовта во семејството.
Затоа контролирано: бркај си дечковци ( ниту да бидат премногу дигнати, а ниту пак премногу бубуљици ), слушај си музика ( но не играј како музиката што ќе ти свири ), носи наќит ( но не на часовите и не премногу злато и сребро ), носи суќнички ( но не премногу кратки ), опоменувај ги момчињата кој ќе те гледаат таму каде што не треба ( ако треба и со ташната по глава мавни ги ).
Верувај, повеќето машки, зборувам за моите другари, т.е типични штипјани, не сакаат премногу накити како во филмот Клон и сакаат повеќе учени девојчиња иако се прават дека тие не ги интересираат.
А мегу моите другари припаѓам и јас.
Е сега за скопјаните не знам.
Уживај и сушај ги твоите, ( но не и твојата забава да зависи од нив ).
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Досадни се поиве
Да учев толку колку што ме тераа, факултет ќе завршев Живеам во семејство со двајца математичари Тие не се навикнати да гледаат распрскани бои по весниците послани по паркетот, или давање на толку “многу“ пари за боици, моливи и ред други работи И во тоа главно имаме несогласувања со мајка ми... Додека со татко ми...Ехх...Тој едноставно не може да прифати дека растам... Па и не сум толку голема, но сепак... Не може да прифати дека од машкоданка, станувам девојче, кое сака накит, суќнички, па уште и “наркоманска“ музика, а згора на тоа и момчиња да ме гледаат, па и јас нив |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова важи за сите родители, и за оние на бебчињата и за оние на тинејџерите Јас би дополнила само со
- понесете го со себе и девојчето која е симпатија на тинејџерите- рај патување Осум трикови за патување со деца Не очекувајте го невозможното |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене ме пуштаа навечер до 12 часот. Кога наполнив 18 години им реков дека ќе си појдам дома кога што сакам. И си појдов во 12 и 15
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дозволете вие да бидете првата која вашето дете ќе ја победи
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mam 17 godini a moite uste se odnesuvaat kon mene kako kon dete
твоите секогаш ќе се однесуваат со тебе како со дете,зашто ти секогаш ќе бидеш нивното дете,без разлика колку години ќе имаш точно е дека ние родителите сме понекогаш максимално напорни,но тоа е затоа што сакаме нашите деца да ги извадиме на прав пат,да ги заштитиме од лошите работи во животот,да им го олесниме животот колку што можеме тоа почесто од нашите деца е сватено како гушење или контролирање ама што да правиме кога тоа е посилно од нас порано кога ќе ја видев мајка ми како ме чека на тераса кога се враќав од град побеснував сега ми доаѓа да ја следам ќерка ми на секој чекор не сакав кога родителите ми се мешаа во мојот живот со многу совети кои ми беа досадни,зашто мислев дека сум доволно зрела да не слушам никого сега секој ден се трудам да разберам дискретно колку се може,што правеле моите милички цел ден сега знам дека мајка ми не ме гушела и не ме малтретирала со својата радозналост,тоа било само од грижа за нејзинот чедо |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
G1RL
Сениор Регистриран: 09.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PAAA. VAKA JAS IMAM 16 GODINI A ZA ODNOSOT SO RODITELITE NZ STO DA KAZAM. SO MAJKA MI SE SOGLASUVAME OK ZASEGA NO SO TATKO MI... 5 MIN SE KARAME 5 MIN SE SOGLASUVAME... OK I JAS PRETERUVAM NEKOGAS AMA STVARNO E DOSADEN...
PR. DENESKA TRGAM NASKOLO A TOJ MI VIKA SI ZEMA LI OVA , ONA , KNIGATA.. I SE SKARAVME... NEMOZE DA SE ODNESUVA SO MENE KAKO SO PRVO ODDELENCE... ZA IZLEZOT PROBLEMITE SE MINATO... KAKO STO PRO4ITAV KE SE SOGLASAM SO NEKOI KOI VIKAAT DEKA SE E DO RAZLIKATA VO GENERACIITE... |
|
TODAY COULD BE YOUR BEST, WORST OR LAST DAY IN YOUR LIFE...
|
|
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam 17 godini a moite uste se odnesuvaat kon mene kako kon dete. imam izlez do 1.00. priznavam mi kupuvaat se sto ke posakam, no ne e samo kupi i teraj rabota. tatko mi edvaj go gledam doma, po celi denovi e na rabota. majka mi pa po cel den e doma i ponekogas me gusi so nejzinite prasanja i potrebata se da znae za mene. ne mi se naj naj ocenite, no ne sum ni ponavljacka, a sepak sekoj den gi slusam kako treba poveke da ucam. edinka sum i celoto nivno vnimanie e svrteno kon mene, sfakam deka me sakaat i se pravat za moe dobro, no neka me ostavat da si go ziveam SVOJOT zivot. so majka mi porano imavme super komunikacija, si razgovaravme bas kako najdobri drugarki. no treba da sfati deka veke porasnav i deka treba da me ostavi (pak ke potenciram) da si go ziveam SVOJOT zivot. znam deka malce sum off topik ama morav negde da ja isfrlam nervozata
|
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sonce ako ti places sekoj pat koa nekoj ke ti rece deka si glupa -ti otide zivotot kaj sto ne treba. sto mislis ti glupa si? ako mislis deka si-popravi se. ako mislis deka ne si -neka ne ti cue sto ke recat drugite. jas ako slusav sto zborat za mene do sea koj znae u koja ludnica ke bev. za izlezot uvek e taka. site sme prosle preku toa. i veruvaj deka koa ke podsozrees ke svatis zasto toa taka bilo. bidi srekna sto tvoite imaat da ti pruzat.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
anonimno devojce
Нов член Регистриран: 11.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa...shto da kazam...interesna tema...gi citam komentarite i...site ste mnogu pogolemi od mene(jas imam 13 godini pa veke se smetam za tin):D !!! jas iako sum mala(ne tolku ali...) imam problemi so izlezot... as imam izlez do 23:00h i nesmeam da zakasnam doma ni minuta...:S moite mi gi pruzaat site potrebni raboti...bukvalno imam se sto ke posakam...a sepak se custvuvam uzasno...imam losi ocenki...mrzliva sum. site vikaat deka toa e normalno vo pubertetot ali...sepak. placam za sekoja sitnica...za sekoja glupava sitnica...ete kako na pr.(nemojte da se smeete) ke mi kaze brat mi deka sum glupa i nesmasna(on ima 18) i jas od toa ke si napravam film...i gotovo nikoj nemoze da me smiri...:S ok inace ova nema veze so temata...se izvinuvam:D
ali morav neso da pisam u veze so toa...zs nemozam veke:S:S:S |
|
Pear
Сениор Регистриран: 16.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1071 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamamd seto gorenapishano e ziva vistina,taka beshe,no deneshnive tinejdzeri ziveat vo drugo vreme,za niv se smeshni nash*te igri,lastik,krienka,dzamlii.....i red drugi,tie ednostavno rastat pikraj tv,pc i so mobilni,tuka e razlikata na vremeto togash i sega a so samoto toa i tie se poinakvi,kolku i da sakame nekoi raboti da izmeni i da ne se takvi kakvi shto se,nishto nemozeme protiv vremeto vo koe rastat
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa tie samo razlika na generacii ko sto ne ne razbiraat nas taka i nie nema da razbirame nekoi raboti ali toa e toa
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Psihologijata veli: Zadaca na tinejxerot e da gi "ubie" svoite roditeli, zadaca na roditelite na toj tinejxer e da go preziveat toa "ubivstvo".
Site minuvame niz toj proces. I taka rastat deca - so krsenje na iluziite. Taka stanuvaat svoi, letnuvaat od gnezdoto. A, nie??? Otprvin se lutime, se murtime, se plasime. A, potoa? Potoa se gordeeme so nivniot let!!! I sfakame: sekogas ke se nasi deca, ama pred se' ke se svoi!!! Isto kako i nie, nie decata na nasite mama i tato!!! Gushki, iskreni i topli, za site deca, i za site "mami" i "tata"! |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e moja tvorba..samo prevedeno i staveno tuka da ne "drmne" i da ne zaboravime deka i ovie deca sakaat detsko detstvo...nie prerano gi sozrevame... Preku niv verojatno gi ostvaruvame svoite segashni ambicii...
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |