|
Спорт и Вера |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека во Лондон се одржуваат олимписките игри во кои се инвестирани повеќе од 10 милијарди евра, швајцарската хуманитарна организација Helvetas укажува на проблемите и неправдите во светот, употребувајќи слика со 5 чаши и слоган на кој што пишува “најраспространета дисциплина во африка е носењето на вода“, за што беше од страна на олимписките службеници и нивните адвокати веднаш оптужена. Правниците на хуманитарната организација ја повлекоја сликата, укажувајќи дека 5те чаши не се олимписки бренд и дека всушност олимписките адвокати немаат воопшто право така да се однесуваат како што се однесуваат! Олимпискиот комитет забранува хуманитарен инсерат! п.с. Минатите олимписки игри кои се одржаа во Пекинг и започнаа на 08.08.2008 во 8 часот, чинеа 40 милијарди евра!
Усаин Болт - иако моментално (и воопшто) најбрзиот шпринтер на светот - наместо да се гордее со своето знаење, умеење и брзина, тој (пред се’) Му дава Слава на БОГА во Христа Господа за Милоста Негова! „Бог се противи на горделивите, а на понизните им дава Милост!” (Јако. 4:6) п.с. Никогаш не сум видел спортист да се крсти со двете раце истовремено, како што тоа го правеше Sergio Ramos на годинашново европско првенство во фудбал коешто пред малку заврши, а на кое шпанија повторно го освои првото место. Најкритично на шпанците им беше во надпреварот со хрватска, кадешто играчот со број 22 (Jesus Navas) - кој што беше телесно најнискиот играч на надпреварот, а сепак - го даде одлучувачкиот гол! . Изменето од spiros - 09.Август.2012 во 00:18 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакаш да кажеш дека поради тоа победи ? Дека немаше да победи ако не се прекрсти ?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Ноќта што измина Usain Bolt повторно го освои олимпиското злато во 100 метри шпринт, воедно поставувајќи нов олимписки рекорд, одкако пред почетокот на трката му даде Слава на Совршениот БОГ во Христа Господа! . |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Жените од Саудиска Арабија, прв пат на Олимписки игриСаудиските спортистки ќе мора соодветно да бидат облечени за да го „зачуваат своето достоинство“Властите на Саудиска Арабија одлучија првпат да им дозволат на жените да се натпреваруваат на Олимписките игри. Во соопштението на Амбасадата на Саудсика Арабија во Лондон се наведува дека националниот Олимписки комитет „го прифати учеството на жените атлетичарки кои ќе успеат да се квалификуваат“. Многу саудиски религиозни конзервативци се уште одбиваат жените да учествуваат во спортските активности. Саудиските спортистки ќе мора соодветно да бидат облечени за да го „зачуваат своето достоинство“. |
|
dedanoe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2011 Локација: dedanoe city Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako nema vrka: http://www.youtube.com/watch?v=4jiOx-SwDog ete svete ti pak ubijash dete !!! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Јас не сум го видел да даде гол а да не му се заблагодари на БОГА во Христа! Didier Drogba човекот кој што вечерва двапати даде гол во “последен момент“ и го елиминира сигурниот фаворит Бајерн Минхен во Минхен, со што Челси оваа година стана шампион на европа. Интересна глетка: додека Didier Drogba во благодарна радост се крсти, сопственикот на Челси - Роман Абрамовиќ (син од еврејски родители)- се радува како мало дете. . p.s. Германските и европските фудбалски експерти неможат да си објаснат како можеше убедливо подобрата екипа на свој терен да го изгуби овој меч. . Изменето од spiros - 20.Мај.2012 во 00:48 |
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo za fifa .... pa nekoj mora da im stavi kraj, mozebi nekoj den ce im tekne deka namesto topka ce treba da udiraat bomba hahahahahahaha
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ФИФА ги дисквалификува Иранките поради играње со шамии Светската фудбалска федерација ја дисквалификуваше женската фудбалска репрезентација на Иран пред почетокот на квалификациските натпревари со Јордан за пласман на Олимписките игри во 2012 година поради носењето шамии, кои ја покриваа косата на фудбалерките. |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka bi bilo najubavo voopsto da ne se natprevaruva, ili samija ili sport ... Nie sme premnogu blagonakloni i spremni na kompromis za da im udovolime na nivnite verski hirovi, sto bi se slucilo koga na nekoj sportski nastan nekade vo nekoja muslmanska zemja bi imal krst nacrtan na dresot - ne bi ti dozvolile da ucestvuvas... Изменето од Templarius - 29.Мај.2011 во 15:21 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spiros, ako prodolzhizh vaka togash site igrachi kje se tepaat da go dobijat brojot 22.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вечерва Барселона го победи купот на европските шампиони со 3:1 против Манчестер! Головите ги дадоа Педро, Меси и Виа. Многу ме одушеви како целиот ф.к. Барселона оваа година го “држеа“ Абидал (играчот со број 22) и не се откажаа од него, иако тој до пред кратко беше болен од една многу тешка болест! Кога видов дека вечерва баш на него му ја дадоја честа како прв да го прими победничкиот покал, уште повеќе ми се зголемија симпатиите кон овој клуб. Инаку - аргентинецот - Меси за мене е човек кој заслужува голем респект, и како играч, и како човек, и како верник. Алал да им е на сите! п.с. Лани финалето беше на 22 мај (после зајдисонце, што значи на Духовден) кадешто Интер го победи Бајерн со 2:0 , а стрелецот на двата гола беше Мелито (играч број 22). Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 01:00 |
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чинам со овој коментар се е кажано за таквите борби. Јас само би надополнил дека тие борби се само продолжение на гладијаторските борби, иако во случајот не се до смрт. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред неколку моменти србскиот тенисер Новак Ѓоковиќ (род. 22 мај 1987) во полуфинале на американскиот тенис турнир us open го победи - моментално најдобриот светски тенисер - швајцарецот Роѓер Федерер ( род. 8 август 1981). После победата - Новак Ѓоковиќ - пред целата публика Му клањаше на БОГА со главата до земја и со крстот на чело! ХалелуЈАХ! Изменето од spiros - 12.Септември.2010 во 01:28 |
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |