IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Спорт и Вера
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Спорт и Вера

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
Автор
Порака Обратен редослед
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2012 во 00:02

Додека во Лондон се одржуваат олимписките игри во кои се инвестирани повеќе од 10 милијарди евра, швајцарската хуманитарна организација Helvetas укажува на проблемите и неправдите во светот, употребувајќи слика со 5 чаши и слоган на кој што пишува “најраспространета дисциплина во африка е носењето на вода“, за што беше од страна на олимписките службеници и нивните адвокати веднаш оптужена.
Правниците на хуманитарната организација ја повлекоја сликата, укажувајќи дека 5те чаши не се олимписки бренд и дека всушност олимписките адвокати немаат воопшто право така да се однесуваат како што се однесуваат!

Олимпискиот комитет забранува хуманитарен инсерат!

п.с. Минатите олимписки игри кои се одржаа во Пекинг и започнаа на 08.08.2008 во 8 часот, чинеа 40 милијарди евра!

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Сакаш да кажеш дека поради тоа победи ? Дека немаше да победи ако не се прекрсти ?

Усаин Болт - иако моментално (и воопшто) најбрзиот шпринтер на светот - наместо да се гордее со своето знаење, умеење и брзина, тој (пред се’)   Му дава Слава на БОГА во Христа Господа за Милоста Негова!     

Бог се противи на горделивите, а на понизните им дава Милост!”

(Јако. 4:6)

п.с. Никогаш не сум видел спортист да се крсти со двете раце истовремено, како што тоа го правеше Sergio Ramos на годинашново европско првенство во фудбал коешто пред малку заврши, а на кое шпанија повторно го освои првото место. Најкритично на шпанците им беше во надпреварот со хрватска, кадешто играчот со број 22 (Jesus Navas) - кој што беше телесно најнискиот играч на надпреварот, а сепак - го даде одлучувачкиот гол!   

.

Изменето од spiros - 09.Август.2012 во 00:18
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2012 во 19:44
Сакаш да кажеш дека поради тоа победи ? Дека немаше да победи ако не се прекрсти ?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2012 во 16:59

.

Ноќта што измина Usain Bolt повторно го освои олимпиското злато во 100 метри шпринт, воедно поставувајќи нов олимписки рекорд, одкако пред почетокот на трката му даде Слава на Совршениот БОГ во Христа Господа!

.
in Time & Eternity!

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2012 во 12:28

Жените од Саудиска Арабија, прв пат на Олимписки игри

Саудиските спортистки ќе мора соодветно да бидат облечени за да го „зачуваат своето достоинство“

Властите на Саудиска Арабија одлучија првпат да им дозволат на жените да се натпреваруваат на  Олимписките игри. Во соопштението на Амбасадата на Саудсика Арабија во Лондон се наведува дека националниот Олимписки комитет „го прифати учеството на жените атлетичарки кои ќе успеат да се квалификуваат“.

Многу саудиски религиозни конзервативци се уште одбиваат жените да учествуваат во спортските активности.
Саудиските власти сметаат дека на ОИ, кои почнуваат на 27 јули, единствена жена која ќе се натпреварува ќе биде џокејот Далма Ружди Малас (18).

Саудиските спортистки ќе мора соодветно да бидат облечени за да го „зачуваат своето достоинство“.

Кон врв
dedanoe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2011
Локација: dedanoe city
Поени: 385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dedanoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2012 во 11:08
Originally posted by spiros spiros напиша:

Има ли некаква врска Верата со спортот?

На денов (22.02.2010) што измин(ув)а, околу 9 часот на утринска пауза во еден весник што се вика 20 минути, на 2 страна пишуваше за швајцарскиот скијачки скокач, Симон Амманн. Тој на оваа олимпијада по 2 пат победи и доби 2 златни медалји, исто како и на неговата предходна успешна олимпијада кадешто и таму ги доби 2те златни медалји.

Дали верата има улога во спортот? Дали пишуваат писмата нешто за тоа? Зошто некои култури се надпросечно успешни во спортот?

Поздрав

kako nema vrka: http://www.youtube.com/watch?v=4jiOx-SwDog ete svete ti pak ubijash dete !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2012 во 00:42

.

Јас не сум го видел да даде гол а да не му се заблагодари на БОГА во Христа!

Didier Drogba човекот кој што вечерва двапати даде гол во “последен момент“ и го елиминира сигурниот фаворит Бајерн Минхен во Минхен, со што Челси оваа година стана шампион на европа.

Интересна глетка: додека Didier Drogba во благодарна радост се крсти, сопственикот на Челси - Роман Абрамовиќ (син од еврејски родители)- се радува како мало дете.   .

p.s. Германските и европските фудбалски експерти неможат да си објаснат како можеше убедливо подобрата екипа на свој терен да го изгуби овој меч.   

.

Изменето од spiros - 20.Мај.2012 во 00:48
in Time & Eternity!

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2011 во 21:26
Bravo za fifa .... pa nekoj mora da im stavi kraj, mozebi nekoj den ce im tekne deka namesto topka ce treba da udiraat bomba hahahahahahaha
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 12:53

Штета!      

in Time & Eternity!

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 12:27

ФИФА ги дисквалификува Иранките поради играње со шамии

Светската фудбалска федерација ја дисквалификуваше женската фудбалска репрезентација на Иран пред почетокот на квалификациските натпревари со Јордан за пласман на Олимписките игри во 2012 година поради носењето шамии, кои ја покриваа косата на фудбалерките.
ФИФА минатиот април им забрани на Иранките да ги носат своите шамии, но Иранската федерација ги поправи шамиите и мислеше дека направила компромис.
Јордан го доби натпреварот во Аман со службени 3:0, а претседателот на Иранската фудбалска федерација најави дека ќе ги тужи одговорните за регуларноста на натпреварите под ФИФА.
Во Иран е вообичаено жените да ја прикриваат косата со шамија.

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 15:21
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Дали би било можно таа кошаркарката со шамијата да стави нешто како пливачка капа наместо шамија(само за таа пригода) и нема да биде гологлава, а воедно нема да им пречи на другите играчи. Или ни то а не е дозволено било во исалмот било кошаркарските правила?

Jas mislam deka bi bilo najubavo voopsto da ne se natprevaruva, ili samija ili sport ... Nie sme premnogu blagonakloni i spremni na kompromis za da im udovolime na nivnite verski hirovi, sto bi se slucilo koga na nekoj sportski nastan nekade vo nekoja muslmanska zemja bi imal krst nacrtan na dresot - ne bi ti dozvolile da ucestvuvas...

Изменето од Templarius - 29.Мај.2011 во 15:21
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 01:10
spiros, ako prodolzhizh vaka togash site igrachi kje se tepaat da go dobijat brojot 22.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 00:43

Вечерва Барселона го победи купот на европските шампиони со 3:1 против Манчестер!

Головите ги дадоа Педро, Меси и Виа.

Многу ме одушеви како целиот ф.к. Барселона оваа година го “држеа“ Абидал (играчот со број 22) и не се откажаа од него, иако тој до пред кратко беше болен од една многу тешка болест!

Кога видов дека вечерва баш на него му ја дадоја честа како прв да го прими победничкиот покал, уште повеќе ми се зголемија симпатиите кон овој клуб.

Инаку - аргентинецот - Меси за мене е човек кој заслужува голем респект, и како играч, и како човек, и како верник.

Алал да им е на сите!

п.с. Лани финалето беше на 22 мај (после зајдисонце, што значи на Духовден) кадешто Интер го победи Бајерн со 2:0 , а стрелецот на двата гола беше Мелито (играч број 22).

Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 01:00
in Time & Eternity!

Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 14:18
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Sekogash koga kje gi vidam onie bokseri ili ultimate fighters, so istetovirani iminja na Isus,   kako se krstat i mu se molat na Boga da mu ja skrshat kichmata na protivnikot... ne znam dali da se smeam ili da placham... ili da se smeam niz solzi.

I potoa onoj koj kje pobedi, so skrshen nos i krvavi ochi, skoka pred kamerata i vika "Isus beshe so mene!!!", padnuva nichkum na kolena i se krsti...

Ne znam koj e zakluchokot od seto toa... dali toa znachi deka onoj drugion ne se molel dovolno ili imeto na Isus mozhebi ne mu bilo istetovirano so dovolno golemi bukvi ?

Чинам со овој коментар се е кажано за таквите борби.
Јас само би надополнил дека тие борби се само продолжение на гладијаторските борби, иако во случајот не се до смрт.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 01:26

Пред неколку моменти србскиот тенисер Новак Ѓоковиќ (род. 22 мај 1987) во полуфинале на американскиот тенис турнир us open го победи - моментално најдобриот светски тенисер - швајцарецот Роѓер Федерер ( род. 8 август 1981).

После победата - Новак Ѓоковиќ - пред целата публика Му клањаше на БОГА со главата до земја и со крстот на чело!

ХалелуЈАХ!

Изменето од spiros - 12.Септември.2010 во 01:28
in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.