![]() |
|
Претседателот Ѓорге Иванов |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 46> |
Автор | ||
aurelianus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Иванов не сме да не знае дека стотиците илјади граѓани, меѓу кои добар дел истакнати професори, интелектуалци, лекари, уметници излегоа или ги подржаа тие протести поради револтот од се поексплицитните обиди на Ердоган да ја оспори секуларната основа на која е поставена модерна Турција од Кемал Ататурк. Да им влепите в лице на тие луѓе дека работат за странски служби е повторно ,благо речено, непристојно. Covekot od navika.SDSM e del od toj zagovor. a i tucive,neli mozea da gi pokosat toa drvjata noke(gluva doba,pr.03.15h),koga pola narod veke e vo koma. |
||
8"
|
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Црепот повторно во неговиот препознатлив ступиден стил..... ![]() За срцата на Иванов
За срцата на Иванов *преземено од медиум... |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
|
Иванов и Папуљас размениле неколку збора. Иванов му пришол на Папуљас и му рекол, цитирам: „Копиљ, ќе ти ги пратам Хунзите.“, затворен цитат.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
лелееее...не ми се верува....Црепот пак лажел.... ![]() ![]() ![]() Папуљас: Со Иванов разменивме само неколку збоЗа средбата меѓу двајцата претседатели, немаше официјално соопштение, а грчките медиуми го објавија текстот од дописникот од Скопје на грчката новинска агенција АПЕ.Извори за Канал 5 од претседателската палата велат: за време на вечерата Иванов му пришол на Папуљас, размениле 2 збора, го поканил да пијат кафе, на што грчкиот претседател одговорил – ќе пиеме, но откако ќе се решат проблемите. Според нашите информации за официјална Атина не станало збор за официјална средба, па затоа и не е пуштено никакво соопштение. Едноставно било неформален разговор за време на вечерата. Ракувањето стана средба – под овој наслов весникот Етнос ја коментира средбата Иванов Папуљас. „Папуљас одговори дека со задоволство ќе се сретнат, но откако ќе се реши прашањето за името. Показател за „добрите“ намери на скопската страна е дека официјалната новинска агенција од ФИРОМ го претстави ракувањето како средба, наведувајќи дека Папуљас ја прифатил поканата на неговиот скопски колега“ – пишува Етнос. Во одговор на едно од писмата на Иванов, грчкиот претседател има потенцирано дека најпрвин е потребно да има решение на прашањето за името, а дури потоа би дошол кај нас на средба со неговиот македонски колега. "На моја иницијатива првпат се сретнавме со грчкиот претседател и разговаравме за нашите две општества, за нашите граѓани, и како можеме ние како претседатели да придонесеме да има една поголема соработка меѓу двете општества, бидејќи треба да ги следиме добрите односи, добрите трендови кои почнаа да се случуваат меѓу граѓаните на нашите две земји, ја пренесува „Стар“ изјавата на претседателот Иванов. |
||
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
-od nekoj si ...od nekade:
![]() ...ama da e samo toj utoven ajde, ...tuku , nema nieden ''drzavnik'' tuka shto posle nekoj mesec ''rabotenje'' nema nabaceno barem desetina kila +...od togash otkako prvpat stapnal vo ''drzavata''. ...shto znachi,...djabaleskoto hrana i pienje se zdere do maksimum,.... ...dodeka istovremeno narodot nema ni u shto da go natopi suviot leb, mislam,...onie shto i nego kojznae od kaj i kako go nashle . |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
...negde prochitav ,
...i se vcrvil do ushi....obama ! ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
|
ќе се цитирам самиот... ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
- mislam deka chovekov, zenitot vo svojata meteorska kariera go ima postignato koga,
......obama mu ima namignato! ![]() ..se drugo vekje ...e manje vazno . ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
gonzo ![]() Сениор ![]() ![]() Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
|
Гледајте малку од позитивната страна, со парите што ќе се заштедат од неодржување на самитот ќе може да се направат + 2 скалила на шпанските скали.
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
![]() |
||
|
![]() ...i tochno .....i makedonija ''ima'' ! ...kako shto i britanija ima kralica,..a i kako shto i site evropski kralstva imaat kral...ili kralica! ![]() ...a toa shto i toj go imal toa shto sekoj go ima mecju noze ..ima , ... ama zavisi za shto mu sluzi toa. -i navistina treba da si mnogu jak so umot , ..pa da ja otkazesh ''zabavata'' na koja shto skoro nikoj ne bi ti doshol, ...pa ushte i epten da si ispadnal pun so pamet poradi toa , ...barem vo ochite na tvoite...isto tolku bistri..... pochituvachi na tvojot intelekt. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
незнам од што се восхитувате толку....од седум поканети претседатели , четири му откажаа пред време....и што друго му остана на гревот освен да го откаже самитот....
али нема врска....тешете се дека имате силен претседател.... |
||
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Фала богу Претседателот докажа дека има нешто мегју нозе! А кој беше тоj што неодамна се прашуваше "...а зарем ние имаме Претседател ?" |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
tomfarek ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2011 Локација: Ukraine Статус: Офлајн Поени: 59 |
|
sekoja cest na Pretsedatelot Ivanov koj znae da go kaze ona sto e sustina tolku otvoreno i ednostavno da moze sekoj covek da go razbere.edna komparacija ke napomenam : Isus Hristos koga pocnal da propoveda najprvin vo negovoto mesto ,vo sinagogata vo Nazaret...najprvin negovite ne go priznale..taka i nie namesto da pogledneme kako pravoslavni hristijani kon covekot domakin,cesen,neizvalkan od aferi covek koj sto hrabro im se sprotivstavuva na neprijatelite, da go podrzime,nie poveke zalime i posakuvame da bide licemeren, da pravi filmovi i da znae da se umilkuva..da znae da e vrtikapa ...zalosno ne za nego tuku za onie sto se vo takva sostojba na duhot..otsekogas imalo i ke ima razlicni mislenja za odredeni raaboti no vistinata e edna edinstvena i nepromenliva.Kurvi od tipot na B.C i frckovski so kuferceto pari ..takvi pretsedatili se posakuvaat ..no od kogo..? od onie sto se cuvstvuvaat slicni na niv..Pcelata ja prasale..da ne znaes kaj ima gjubre..gnasno gjubre...taa odgovorila..ne znam kaj ima gjubre ama znam kaj ima preubavi cvetovi..dodeka pak muvata koga ja prasale..kaj ima cvet..taa odgovorila ..ne znam kaj ima cvet ama znam kaj ima navistina gnasno gjubre..
|
||
![]() |
||
|
Фикусот не може ни еден самит да организира....остана сам со себе.... Фијаско на претседателскиот самит
"Старите балкански предрасуди и комплекси пак заживеаја во пресрет на самитот. Нема да дозволам тие да се кршат преку наш грб и да се поткусуруваат интересите на балканските земји, а цената да ја плаќаме ние. Земјава не сака да биде набљудувач , уште помалку учесник во игрите со вета или во игрите со бојкоти", објасни Иванов. |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |