![]() |
|
Трпе |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 48> |
Автор | |
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Наставничката го прашува Трпе:
- Трпе кога се берат јаболките? - Кога комшијата не е дома, наставничке! |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Оди жена му на Трпе кај сосетката.
- Комшике ако сакаш да ми го позајмиш тавчето. - Не можам сега, и јас го чекам маж ми! |
|
![]() |
|
Трпана му вели на Трпе:
- Статистиките покажуваат дека најголем број од незгодите се случуваат во кујна! А на тоа Трпе додава: - Да, и јас секогаш морам да ги јадам! |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Трпе и Цветко се сретнуваат горе и Трпе го прашува Цветко:
- Од што умре? - Од студ. Ти? - Јас од среќа. - Како бе од среќа? - Па така, вчера се вратив дома, ја гледам Трпана гола во кревет. Проверувам под кревет, во плакарот, на тераса, нема никој. И така од среќа си умрев. - Абе глуп еден, да провереше во фрижидерот, сега и двајцата ќе бевме живи. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Влегува Трпе дома и ја прашува Трпана:
- Жено да добијам на лото што би направила? - Ќе ти земам пола и ќе те оставам! - Добив 20 Евра. Земи 10 и бегај од дома!! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
Додека чистела дома еден ден, Трпана под креветот на својот син нашла садо-мазо списание. Целата запрепастена се јавила кај Трпе на работа и го прашала што да прави кога синот ќе се врати дома. Трпе размислил неколку секунди па и одговорил:
-Абе, што и да правиш само немој да го исплескаш. |
|
![]() |
|
Трпана сакала да зборува на телефон и му вика на Трпе:
- Душо имаш ли кредит? - Да душо, имам, во Тутунска и во Стопанска банка. |
|
![]() |
|
Си доаѓа Трпе од училиште и татко му го прашува:
- Сине, како оценките? - Маршираат, тато, маршираат! - Како бе сине маршираат? - Ќе ги видиш во дневникот тато, еден,два,еден,два,еден,два,еден,два. |
|
![]() |
|
По тешка сообраќајна несреќа се буди Трпе од кома.
- Да не сум во рајот? - Не се уште си до мене, одговорила Трпана. |
|
![]() |
|
Полагаат Трпе и Трпана за возачка дозвола.
Отишол Трпе со комисијата во една кола на една страна, а Трпана со друга кола и комисија на друга страна. После пола саат се среќаваат на местото од кај што тргнале: - Шо напраи бе Трпе, положи ли? - Ма јок бе, ме изебаа на онаа кривината кај Зоолошка и ме бутнаа. Ти шо направи? - И мене ме изебаа, ама положив. |
|
![]() |
|
рпе и Трпана го гледаат квизот „Кој сака да биде милионер“, и после тоа си легнуваат да спијат. Додека се во кревет Трпана се врти накај Трпе и вика:
- Сакаш да се сексаме? - Еј не, уморен сум. - Дали е тоа твојот конечен одговор? Се насмевнува ја погалува по глава и одговара: - Да, да. - Па тогаш ќе го искористам џокерот “Повикај пријател” |
|
![]() |
|
На час по ликовно, наставнучката го прашува малиот Трпе:
- Трпе, што црташ? - Господ, наставничке. - Но Трпе, никој не знае како изгледа Господ. - Сега ќе дознаете, наставничке. |
|
![]() |
|
алиот Трпе му вика на татко му:
- Тато, мора да ја продадеме мама! - Зошто бе сине? – Прашува Трпе. - Па, јас више не цицам, ти више не ебеш, зошто да ја храниме? За комшијата? |
|
![]() |
|
Трпе не се вратил дома, и утре дента и кажува на Трпана дека преспал кај некој пријател. После пола саат Трпана му вика:
- Се јавив кај 10 твои пријатели, од нив 7 ми потврдија дека си спиел кај нив, а другите тројца тврдат дека сеуште си таму. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |