|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 89101112 97> |
Автор | |||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Чудо во манастирот Ватопед на Света Гора на дента кога се упокои старец Јосив Ватопедски...
погледнете го видеото... http://v.wordpress.com/wp-content/plugins/video/flvplayer.swf?guid=dTLfDwxV&ver=1.6 Изменето од Tetratka - 14.Декември.2009 во 23:49 |
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ел Кевсер, прво преслушај се што зборуваш. Дали сакаш да кажеш дека на англиканските монаси им е дозволено да се женат, или на свештениците? Всушност, римо-католиците имаат многу извитоперени сфаќања за верата, така што, кога веќе ја благословија Дарвиновата теза дека сме постанале од мајмуни и го благословија верувањето во вонземјани, воопшто не ме ни чуди дури да дозволиле и нивните монаси да се женат! |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А каде тоа во к*р'анот пишува да имаме брак за една ноќ?
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vie velite deka vashata religija ne odobruva prostitucija a vo k*ranot ve ohrabruvaat da imate brak za edna noc- neli e toa kraj na ...hmmmm sto??? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
velite deka monasite ne treba da se zenat
a stoe sega so odlukata na monasite vo vatikan t.e papata dozvoluva monasite da se zenat , t.e na angliskite svetenici koi ke se preobratat vo katolici., dali so ovoj potek na papata ova ke bide kraj na nezenstvoto vo katolickata crkva, ili( kraj na celibatot) Изменето од el_kevser - 11.Декември.2009 во 16:04 |
|||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Видео материјал од дочекот на иконата на Богородица „Достојно ест“ во Бигорски манастир
|
|||
|
|||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sluzba vo koja glavna zadaca e da naucis da se spravuvas so iskusenijata a so toa i da pocnes da gi sovetuvas i drugite kako da preziveat za vreme na iskusenija
|
|||
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги во името на Таткото и Синот и Светиот Дух! Учејќи ги да пазат сè што Сум ви заповедал! ( Матеј 28:19 ) Тука Бог убаво ни казува дека треба да идаме низ светот и го проповедаме неговото слобо,тоа не мозам да го негирам но тоа не зна4и дека е грешно да станеш Монас/Монаскија мегу тоа да станеш со на4ин за да помогонеш на оние на кој си им потребен да станеш со срце за Бог а искреност,а не да си играш. да станеш монас само за да спасиш зива глава од некој си коцкари па по некоје време пак да си се вратиш назад како што многу наши ФАЦИ направиле за зал... Во сешто има искреност има и сила Позз. |
|||
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се чувствувам навредена но ти велиш дека “еве и јас ти возвраќам со емотикон“, значи ти ги доживуваш како навреда. Емотиконите служат (бар за мене) да ме надополнат бидејќи кога зборувам имам обичај да мафтам со раце а на форум тоа не е можно па човечињата ми се некаква замена за гестикулации со раце. Со емотиконите не се потсмевам никому. Каде виде потсмев? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zarem se custvuvas navredena ?izviniii
no stoe so onie drugite kade im se potsmevas i toa vo versko custvo Изменето од el_kevser - 26.Ноември.2009 во 14:25 |
|||
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На друг форум за ваков пост се добива бан. Многу подобро ќе беше да го образложеше она што го мислиш, отколку да ме упатуваш каде да одам, тоа секако не е твоја работа. Пишуваш глупости наместо да прочиташ неколку страни наназад па да дадеш свое мислење. За смешковците-ако јас ги ставам за да ми помогнат да му дадам тон на она што сум го кажала, тогаш ти ги ставаш за да ми вратиш мене? Емотиконите се навреда за тебе па ми возвраќаш по принцип “око за око“? Бог да чува... |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
el_kevser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toa e moe mislenje ako vie tvrdite deka nee togas trk vcrkva i bidi del od monastvoto neli e toa poradi nebeskoto carstvo isus gi ucel ucenicite da stanet evnusi zaradi nebeskoto carstvo. ili ne go sakas toa .. ( ne mie navika da stavam smeskovi ali kako sto gledam ti ja imaas taa navika i cesto postavuvas smeskovci ) eve uste eden |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 97> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |