IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 38>
Автор
Порака Обратен редослед
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 14:52
Originally posted by аџија аџија напиша:

роден си во Југославија? Ондак дедо ми е роден во Турција, баба ми во Бугарија, чичко ми во Германија, а сите се родени у исто село... if you get my point... газење%20од%20смеење

Па кога успевме да превземем и Германия. Знам дека сме стигнале до Унгария през Югославия, ама чак и Германия? Не вервам.
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 14:47
Originally posted by аџија аџија напиша:

роден си во Југославија? Ондак дедо ми е роден во Турција, баба ми во Бугарија, чичко ми во Германија, а сите се родени у исто село... if you get my point... газење%20од%20смеење

&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;&scy;&mcy;&iecy;&iecy;&njcy;&iecy;
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 14:30
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 12:39
Jas seriozno ne razbiram koja vi e frkata...ne rekov deka ne sum Makedonec...samo deka sum roden Yugosloven i toa nikoj ne moze da mi go odzeme големо%20гушкање
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 12:32
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

А ова е поздрав до сите југоносталгичари во Македонијаголема%20насмевка

ПАК КЕ ПОВТОРАМ

Срам е сам да се незнаеш
Не сакаме богатство
Сакаме слобода

A BE BOOGIE.....U SRCE SI ME POGODIL!!!!!!  големо%20гушкање  големо%20гушкање  големо%20гушкање

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 01:42
Boogie...МОЖЕБИ ВО ТВОЈОТ ТЕКСТ,ПИШУВАЈЌИ ГО, РАЗМИСЛУВАШЕ И НА МОЈОТ СТАВ ЗА ОВАА ТЕМА,НО САКАМ САМО ЕДНО ДА КАЖАМ,НЕ ЗА ТЕБЕ ДИРЕКТНО ,ТУКУ ЗА СИТЕ ОНИЕ КОЈ МОЖЕБИ НЕСВЕСНО ЈА РАСПРОДАВААТ ДРЖАВАТА И СЕ ШТО Е ВРЕДНО ВО НЕА...МАКЕДОНИЈА Е И МОРА ДА ЈА ЗАДРЖИМЕ И ДА ЈА СОЧУВАМЕ КАКО ДРЖАВА,НО СЕ ШТО Е НАДВОР ОД НЕЈЗИНИТЕ ГРАНИЦИ,ЗА МЕНЕ Е СТРАНСКО...ТУЃО...!!!НЕ МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ ПОЗИТИВНО НАСТРОЕНИ СПРЕМА АЛБАНИЈА БАШ ПОРАДИ ТОА ШТО ПРЕКУ 20%,НЕКАКВИ СИ АЛБАНЦИ СЕ НАОЃААТ ВО ВЛАСТА,ИЛИ ПАК НЕЗНАМ КОЛКУ МАКЕДОНЦИ СТУДИРААТ НА ТОЈ НИВЕН УНИВЕРЗИТЕТ,НИТУ ПАК ЗА БУГАРИЈА КОЈА ИСТО ТАКА ,УСПЕА ПРЕКУ СВОИ ПРОГРАМИ ДА ПОДЕЛИ НА РАЗНИ НАЧИНИ ИЛЈАДНИЦИ ПАСОШИ,КОЈ ЕДЕН ДЕН ЌЕ СЕ БРОЈАТ,И ПОДРШКА НА СТУДЕНТИТЕ(ПОВТОРНО)ОД МАКЕДОНИЈА,КОЈ СТУДИРААТ ТАМУ И ГО НАУЧИЛЕ И БУГАРСКИОТ ЈАЗИК ГЛЕДАМ...!!!Е СЕГА,ЗОШТО СЕ ПРОТИВ СРБИЈА ,А НЕ ПРОТИВ БУГАРИЈА...НЕ МИ Е ЈАСНО!ЗНАМ ЌЕ МИ ОБЈАСНУВААТ МНОГУМИНА,НО ЗА МЕНЕ,И ГРЦИЈА И СРБИЈА И БУГАРИЈА И АНГЛИЈА...ЕДНО ИСТО Е.....!!!!

....НИ НАЈМАЛКУ НЕ ЖАЛАМ ЗА SFRJ...БЕШЕ,СЕ РАСПАДНА И ТОЛКУ..ШТО СЕГА ,ДА ПЛАЧЕМЕ ЗА ТОА???!!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 01:28

смеењесмеењесмеењесмеењесмеењеИако темава не е за Македонија ке напишам само за  да Македонциве се спознаат.Од Античка Македонија до 1945год.Македонецот пробуваше да се ослободи од секаков окупатор но не заборави кој е и што е,некој ке праша дали денес е безбедно,богато,дали цвета цвеке или индустријата а јас најубаво ке одговорам - да го праша ЧукунДедо му како му било нему.Сигурно лесно не бидејки слобода немал ама се знаел дека е Македонец и иако сиромашен,поробен,необразуван и секојдневно измачуван тој не заборавил дека е Македонец.

Е сега да се надовржам на темава за Југоносталгичарите и Југословените зошто тие се најголемо зло за Македонија.
1.Ги убија,прогонија,измачуваа сите оние кои ја сакаа Македонија слободна и независна и тоа го направија на начин на кој и турците незнаеја.
2.Го обезглавија Македонскиот занает и еснаф со здруженото комунистичко работење-денес квалитет немаме и гордост над тоа што произведуваме немаме.
3.Да не набројувам уште многу само за последно ке напишам дека во последните 50год. Македонците заборавија од страв кои се и што се,ја снема Македонската борбеност и гордост туку сакаат Тито да се врати за да им ги реши проблемите,а ова е нешто најтажното Македонско што умре во СФРЈ - духот Македонскилутина

аплаузаплаузаплаузаплаузаплауз
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 01:25
смеењесмеењесмеењесмеењесмеењеИако темава не е за Македонија ке напишам само за  да Македонциве се спознаат.Од Античка Македонија до 1945год.Македонецот пробуваше да се ослободи од секаков окупатор но не заборави кој е и што е,некој ке праша дали денес е безбедно,богато,дали цвета цвеке или индустријата а јас најубаво ке одговорам - да го праша ЧукунДедо му како му било нему.Сигурно лесно не бидејки слобода немал ама се знаел дека е Македонец и иако сиромашен,поробен,необразуван и секојдневно измачуван тој не заборавил дека е Македонец.

Е сега да се надовржам на темава за Југоносталгичарите и Југословените зошто тие се најголемо зло за Македонија.
1.Ги убија,прогонија,измачуваа сите оние кои ја сакаа Македонија слободна и независна и тоа го направија на начин на кој и турците незнаеја.
2.Го обезглавија Македонскиот занает и еснаф со здруженото комунистичко работење-денес квалитет немаме и гордост над тоа што произведуваме немаме.
3.Да не набројувам уште многу само за последно ке напишам дека во последните 50год. Македонците заборавија од страв кои се и што се,ја снема Македонската борбеност и гордост туку сакаат Тито да се врати за да им ги реши проблемите,а ова е нешто најтажното Македонско што умре во СФРЈ - духот Македонскилутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 00:52
СЛОБОДА ..ДА ,ДО НЕКОЈ СТЕПЕН,АМА МИР..НЕ,НЕМАМЕ!
Кон врв
blue666 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 4465
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 00:37
и сега имаме или немаме слобода?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 00:31

А ова е поздрав до сите југоносталгичари во Македонијаголема%20насмевка

ПАК КЕ ПОВТОРАМ

Срам е сам да се незнаеш
Не сакаме богатство
Сакаме слобода

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 22:29
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Sekogas e ubavo da si nekoj "znacaen faktor" makar toa bilo i vo Virtuelniot Svetголемо%20гушкање
 Enjoy your EGO-TRIP намигнување

ааа во виртуелниот сум легенда... ако не си знаел. голема%20насмевка
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 19:42
Originally posted by zagor zagor напиша:

...И ЗЕМЈА КОЈА НЕ Е ЧЛЕН НА NATO,А ЈА ГАЗАТ СТРАНСКИ ВОЈНИЦИ..СЕ РАЗБИРА ВООРУЖЕНИ!!!

Tocno, i toa brat! намигнување Razni KFOROVCI se setaat naoruzani na sred Skopje, Voeni dzipovi si vozat po koja strana sakaat na nasite avtopati, pa duri i ni ubivaat ministri, i sogragjani, so nivnoto samovolie...

Svegjani diplomati ni svercuvaat Kosovari, preku granica..

Da zivee Nezavisna Slobodna Republika Makedonija...големо%20гушкање

Изменето од Neonic - 13.Јануари.2008 во 19:46
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 19:27
...И ЗЕМЈА КОЈА НЕ Е ЧЛЕН НА NATO,А ЈА ГАЗАТ СТРАНСКИ ВОЈНИЦИ..СЕ РАЗБИРА ВООРУЖЕНИ!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 38>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.