|
Нихилизам |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Јануари.2010 во 17:45 |
A, veruvanjeto vo toa nisto e pottiknato od NESTO, neli? Na krajot vo sto i da veruva bi bilo besmisleno i nebitno, isto kako i slusanjeto na tvoeto nesto - tipicno nihilisticki, hihihi
Изменето од bounty_hunter - 09.Јануари.2010 во 17:46 |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veruva vo svoeto nisto i saka da go cue moeto nesto....
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tvojot ideoloski kodeks i tvojata pasivna priroda koja sto ne e kompatibilna (iako nekako bez vrska mi zvuci ova vaka kazano) so nekoi si napomenati raboti ti go davaat pravecot na veruvanje vo tvoeto nisto. Ova li sakase da go kazis? Ako e toa, togas koj se tie ideoloski kodeksi i kakva e taa tvoja pasivna priroda (stvarno ne mi e jasno). |
|
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Правецот на тоа мое ништо (како шо го нарекуваш ти) го гледам во мојот идеолошки кодекс и мојата пасивна природа некомпатибилна со напоменатите ствари. За мене твоето дефинирање на ништо е нешто, многу повеќе од до сега постоечкото во тој домен.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TITAN80
Нов член Регистриран: 08.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи се регистрирав заради стилот и перцепцијата на АЏИЈАТА...
Колку уствари неговиот тип на комуникација и воопшто стилот на дебатирање е тотално непопуларен и балкански со 6450 предрасуди,многу емоции>каде што е видна некултурата за жал...Значи човек со замислен имагинарен авторитет кој нормално не постои неможе да дебатира со човек кој одлучил да размислува...значи тука односите не се егал па од една повисока интелектуална инстанца веднаш се чувствува таа емоционална инфериорност кај ТЕИСТОТ...значи со ова мора да се разграничи затоа што дебатава е премногу смешна заради не еднаквост во цивилизацискиот развој...едниот трча во простор кој е без димензии а другиот е врзан со ланци за крст поголем од самиот него и кружно се движи во неприродно мал простор,а сопствениот лелек го толкува како оружје со кое уствари само повеќе се САМОУБИВА.... |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе нинџа...
|
|
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Твојот одговор е како одговарање на непоставено прашање... Не велам нема интересни елементи, ама конкретно за темава е неважен...
И реков, не ме предизвикувај постојано со безвезни плукања и извртувања на верата од типот „верникот ги прифаќа моралните вредности поради стравот од Божјата казна“, кога врска немаш шо збориш... Моралноста во религијата е сосема друга тема, која гледам тотално си збунет и неинформиран од каде потекнува... Ако те интерсира, отвори тема, може да подискутираме таму, не ми ја упропастувај нон-стоп темата, не е вкусно... Ако не ти одговара нихилизмот, изјасни се дека не ти одговара и крај, не мораш да правиш логички акробации за да пак ја нападнеш религијата за се... |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аџија , neka ostane tvojot zbor posleden.
Velat deka nekoi lugje pobrzo bi umrele otkolku da se posomnevaat vo svoite ubeduvanja. Jas veke ti go dadov mojot odgovor, kako i pogledot na ateistite od Amerika, no bidejki nitu dvata ne ti se dopagjaat i ne ti odat spored predviduvanjeto ednostavno ne sakas nitu da gi registriras. Ednostavno ne sakas da razberes deka edinstvenata razlika megju ateistite i teistite se zborovite "Bog" i "crkva". Slobodniot CHOVEK ne gi prifaka moralnite i opstestvenite vrednosti primoran poradi stravot od Bozhjata kazna kako sto toa go pravi teistot. Na krajot samo bi rekol daka bi se chustvuval posigurno i pospokojno so komshija koj e ateist so predhodno navedenite pogledi na svetot, so otvoren um i so respekt kon site postoechki veri, otkolku so bilo kakov vernik koj ne respektira nisto drugo osven onoa vo sto e slepo ubeden i se obiduva site ostanati da gi natera po sekoja cena da veruvaat vo istoto. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ама не ми ставај зборови во уста шо јас не ги кажав... Реков, ова не е дебата меѓу христијанството и нихилизмот, туку меѓу нихилизмот и секој друг вид на атеизам...
А да, наместо да плукаш стално по верата, занимавај се со темата, која воопшто не е верата... Значи јас поставив прашање, ако немаш одговор, би те замолил да не ја одвратуваш темата... Јас имплицирав единствено, дека кога не би бил ова што сум, несомнено би бил нихилист, бидејќи филозофски, онтолошки и логично, е единствениот компактен и сеопфатен атеистички филозофски систем... Прашањето беше, како атеистите бранат постоење на морален систем, кога нихилизмот таквиот „сон“ го урива? |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znachi implicirash deka nihilizmot e usovrshen ateizam i deka ateistot bezdrugo so svoeto "usovrshuvanje" ke zavrshi kako nihilist Ne znam kolku lugje ke se slozhat so tvoite zborovi, no bez obzir na toa, mozhes slobodno da gi upotrebish vo ubeduvanjeto na labilnite vernici. Zvuchi moshne silno i zakanuvachki: ako ne si vernik togas si ateist i vo najdobar sluchaj ke zavrshish kako nihilist. A se razbira, dobro znaeme kade im e mestoto na takvite spored nashata vera...bidejki Gospod e so nashata vera. Verojatno na dosta lugje toa bi im zvuchelo mnogu postrashno i poubeditelno otkolku ovie zborovi: An Atheist loves himself and his fellow man instead of a god. An Atheist accepts that heaven is something for which we should work now – here on earth – for all men together to enjoy. An Atheist accepts that he can get no help through prayer, but that he must find in himself the inner conviction and strength to meet life, to grapple with it, to subdue it and to enjoy it. An Atheist accepts that only in a knowledge of himself and a knowledge of his fellow man can he find the understanding that will help to a life of fulfillment. Ili kako sto ednash reche Nitche, koga se odi protiv neprijatelot i loshata pesna i kiseloto vino se dobri. Jas ne bi mozhel da dodadam nishto poveke. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |