|
ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА |
Внеси реплика | страница 123 22> |
Автор | |
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Март.2012 во 22:36 |
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taa kniga ne se chita....
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ти читаш од истата книга |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj e vistinskiot "stih".
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е од мојата света "книга". Празни листови. |
|
MalcolmX
Група Регистриран: 11.Март.2012 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги има многу т.е целиот Куран... еве дел од Куранот некои стихови...
Вели Аллах Возвишениот: 1.„ Во името на Аллах, Семилосниот, Милостивиот. 2. Благодарноста Му припаѓа на Аллах, Господа- рот на световите. 3. Семилосниот, Милостивиот. 4. Владетелот на Судниот ден. 5. Само Тебе Те обожуваме и само од Тебе помош бараме! 6. Упати нè на Вистинскиот пат. 7. На патот на тие врз коишто Твојата благодат ја разлеа, а не на патот на тие врз коишто гневот Свој го разлеа и на тие што во заблуда скршнаа! “(превод на значење Фатиха 1-7) Вели Аллах Возвишениот: 36. Ние на секој народ Пратеник му испративме: „Само Аллах обожувајте Го, а тргнете се од тагутот!“ И меѓу нив имаше од тие на кои Аллах на Вистинскиот пат им укажал, а и од тие што заслужиле да останат во заблуда. Затоа патувајте по светот за да видите како завршија тие што Пратениците за лага ги обвинуваа. ( превод на значење Нахл 36) Вели Аллах Возвишениот: 25.„ И Ние(Едниот Бог-Аллах) не испративме ниеден Пратеник пред тебе(Мухаммеде) а да не му објавивме дека нема друг бог освен Мене; па, тогаш, само Мене обожавајте ме!“ (превод на значење ЕЛ-ЕНБИЈА 25) Аллах Возвишениот вели: 11. „Ништо не е како Тој(Аллах) ! Тој(Аллах) се слуша и се гледа.“(превод на значење Еш - Шура: 11 ) Аллах Возвишениот вели: „Аллах! Нема друг бог освен Него! Жив и Постоjaн! Не го обзема ни дремка ни сон! Неговo се што е на небесата и на Земјата! И кој може кај Него, без одобрение Негово, да се завзема!? Он го знае она што било пред нив и она што ќе биде после нив. И од знаењето Негово, другите знаат само онолку колку Тој сака. Моќта Негова ги опфаќа и небесата и Земјата. Одржувањето на нив не е никаква тешкотија за Него. Он е Севишен и Величeствен!“(превод на значење Бекаре 255) Аллах Возвишениот вели: 34.„ Доброто и злото не се исто! Злото со добро возврати го, па душманот твој одеднаш драг пријател ќе ти стане.“ (превод на значење Фусилет, 34) Вели Аллах Возвишениот: 185. „Во месецот рамазан започна објавувањето на Куранот, кој е патоказ за луѓето, јасен доказ за Вистинскиот пат и разликување на доброто од злото. Кој од вас ќе биде дома во тој месец, нека пости, а кој ќе биде болен или ќе биде на пат, нека ги испости истиот број денови. Аллах сака да ви олесни, а не да имате потешкотии, одреден број денови да испостите и Аллах да Го величате за упатството кое ви го даде, и благодарни да бидете.“(превод на значење Ел Бекаре, 185) Вели Аллах Возвишениот: „Ќе бидат сигурни само тие што веруваат и верувањето свое со многубоштвото не го мешаат: тие ќе бидат на Вистинскиот пат!“(превод на значење 6:82) Вели Аллах Возвишениот: 22. „Он е Аллах! Нема друг бог освен Него; Зналец на видливото и невидливото. Он е Милостив и Сомилосен! 23 Он е Аллах! Нема друг бог освен Него! Владар, Свет, Спасител, Мирољубив, Заштитник, Силен, Моќен, Горд! Славен нека е Аллах, високо над она што Му го здружуваат! 24. Он е Аллах! Создател, Творител, Обликувач! Најубавите имиња се - Негови! Него го слави и она што е на небесата и она што е на Земјата! Он е Силен и Мудар!“ (превод на значење ел-хашр 22-24) Вели Аллах Возвишениот: 81.„А пратеници, и пред тебе биле во лага втерувани, па го трпеле тоа што во лага ги гонеле и мачеле се додека не би им дошла помошта Наша – и никој не може да ги измени зборовите на Аллах''(Ел-Eн'ам, 34);''Аллах ја поништува лагата и ја потврдува вистината со зборовите Свои, тој добро ги знае сите мисли“ (Eш-Шурa, 81) Вели Возвишениот Аллах: „Џинните и луѓето ги создадов само за да Ме обожуваат.“ (превод на значење Ез Заријат, 56) Возишениот Аллах, вели: „Тие што од вообразеност не сакаат да Ме обожуваат – сигурно понижени ќе влезат во џехеннем-пеколот.“ (превод на значење Ел Мумин, 60) Изменето од MalcolmX - 11.Март.2012 во 20:13 |
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"АКО МЕ ЉУБИТЕ, ЌЕ ГИ ПАЗИТЕ МОИТЕ ЗАПОВЕДИ." Јован 14:15
(Исусови зборови) |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
www.mkbible.net убаво си пишува на македонски, полесно ке те разбереме. |
|
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odgovori Jovan i rece:" Nastavnice, vidovme eden covek, koj vo Tvoe ime isteruva besovi, pa mu zabranivme, bidejki ne odi so nas." Isus mu rece : " Ne zabranuvajte! Oti, koj ne e protiv vas, toj e so vas." ( Luka 9:49) |
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заради тоа и го поднесувам се ова, но не се срамам, зашто знам во Кого сум поверувал и уверен сум дека Тој може да ми го запази она што Му го доверив, се до оној Ден.
2 Тимотеј 1:12 |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trazi i bice ti dato; trazi i naci cesh; kucaj i bice ti otvoreno. Jer svako ko trazi,dobija; i onaj koji trazi,nalazi; i onom koji kuca bice otvoreno. Matej 7:7,8 |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
(Книга на Исус Навин 1:9) Биди силен и биди храбар? „Не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог.”
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako je Bog uz mene,ko moze biti protiv mene.
(Posl.Rimljanima 8:31) |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Trevata se susi, cveketo svenuva,a slovoto na nasiot Bog ostanuva vecno". (Isaija 40:8) |
|
Внеси реплика | страница 123 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |