|
Условена љубов..... |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Март.2014 во 16:11 |
Види, колку умна сум била ... во „нафталин“ постовите
Изменето од Blue Scarlet - 25.Март.2014 во 16:12 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можам. Дури и да сакам да калкулирам, на срцето нешто слабо му оди математика... |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
условна љубов е времена љубов
само за малку и после гитла...............
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kalkulacii i visa matematika za totalno nepotrebni nesta ...
Davas kolku sakas da dades ..... nikoj ne te prisiluva na nisto ....
Dobivas kolku ke ti pruzat .... nemozes da zemes na sila ...
I nakrajot doagjas do ona "Pokazi sto znaes i mozes" ....
Cuvstvata se cuvstvuvaat ne se brojat i prebivaat ..... Изменето од Blue Scarlet - 11.Јануари.2011 во 01:07 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу нешта калкулираме во животот, несвесно и секако дека не можеме само импулсивно да делуваме во животот туку мозокот ни е даден да размислуваме.
Не би го нарекла тоа пресметување туку согледување на потенцијалите и недостатоците.
Не би сакала да давам примери каде калкулациите во „љубовта„ одат во крајност, оти тука веќе не се работи за љубов.
Самите ние ги условуваме патеките на љубовта со тоа кои сме и какви сме.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека такво нешто не постои во мојот живот...
во мојот живот ни љубовта према сестра ми и родителите не е безусловна..секогаш очекувам нешто од некого за возврат.. сакав безусловно..тој не ме сакаше - јас го сакав..не барав ништо..по извесно време добив многу повеќе од тоа што некој може да си замисли...раскинавме и се се смени... љубовта према другарките е зезната работа...ги имам многу..сакам само една и тоа како сестра..ама и од неа очекувам многу...јбг лошо сум скроена изгледа |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа супер,јас да му подарам љубов ,а тој да ми возврати со највисока каматна стапка,таков услов прифаќам.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa e isto kako koga bankata ti dava kredit,
posle ke treba tripati poveke da vratis, i sto ti dade? |
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ред е копромис, на крај не размислуваме сите исто за сите работи, не ни се свиѓаат исти работи, никогаш нема да најдеш работи кои се 100% заеднички кај партнерите, секогаш има работи кои ги нејќеме, можеби некогаш и што сме ги мрзеле, но затоа е тука, знам ова е доста големо клише, е да разбереме, па и да уживаме во нив, зошто да не, ако особата што е до нас не исполнува, и тоа што нив ги исполнува и нас да не исполни... Понекогаш тука е и разбирањето, е ако веќе и покрај тоа не можеме да "издржиме", компромисот е тој што треба да се направи, сега можеби тоа изгледа како условена љубов, не е таа, таа, вистинска условена љубов, ако не дојдеш вечер, нема јас да дојдам со тебе таму, и дрн, дрн, други работи... |
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Начинот на живот и те како влијае на условеноста на љубовта, особено јас ова го имам забележано помеѓу другари и другарки.
|
|
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubov pod uslov voopsto ne se vika ljubov, tuku interes. zemes kalkulator pa presmetas sto ke dobies ako si so toj i toj i pod uslov toa da se realizira.....ke se dobie .......presmetana iskalkulirana situacija i seks, a Ljubovta ja nema nikade!!!!
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uslov e da me saka...najmnogu od site!
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tamo kade sto ima uslov,
tamu Ljubov nema. |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Познавајики се себеси, и да не добијам нешто што очекувам....(доволно љубов, разбирање и сл.) не значи крај на врска или контакт со некој. Сепак со време се учи кој колку сака да добие и се добива кога тогаш. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |